Příspěvky uživatele - 143.84

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Česnek 2015, 19.10.2016
Ano, takovou představu mám. Osobně jsem přestal mořit sadbu česneku před dvaceti roky a vůbec nic se nestalo.
Česnek 2015, 19.10.2016
Když není na pozemku háďátko, tak je moření Sulkou zbytečné. Vysaďte několik stroučků bez moření a po sklizni budete vědět, jak jste na tom.
Totálne neškodný herbicíd, 17.10.2016 Obsahuje fotku
K tomu okusu listů na ovocných stromech mám jeden letošní postřeh. V mojí miniškolce začaly mizet listy na roubovanci Rozely. Vrchol špičáku byl zcela zbaven listů. Něco podobného by mohli dělat chrousti zjara, ale v létě! Bylo mi divné, že okolní... celý příspěvek >
Totálne neškodný herbicíd, 15.10.2016
Příkmenný pás nebo kruh bez vegetace udržují někteří pěstitelé plynovým hořákem napojeným na propanbutanovou láhev. Používá někdo z vás tento způsob?
Pozdní slivoň Presenta, 14.10.2016
"A Vy znáte chorobu nebo škůdce, kvůli kterým by po roce odešly vysazené stromky slivoní do věčných lovišť a pěstitel s tím nemohl nic dělat?" Samozřejmě že neznám a příčin přichází do úvahy více, např. podvodné/ nečestné jednání ze strany... celý příspěvek >
Pozdní slivoň Presenta, 14.10.2016
Za mnohem větší nesmysl považuji možnost, že by profesionální produkční sad investoval do vytrhání vzrostlých stromů a do rekultivace půdy, aby nakonec špatně vysadil novou výsadbu nebo se o ni nestaral.
Pozdní slivoň Presenta, 13.10.2016
Uvažuji podobně, ale mnohem větší obavy mám z kořenových výmladků podnožového myrobalánu a pravokořené domácí švestky, kterými bych zaplevelil okolí. Proto nejprve hledám vhodnou podnož. Úďajně Zelená ryngle nemá sklon ke tvorbě kořenových výmladků,... celý příspěvek >
Pozdní slivoň Presenta, 13.10.2016
"Já to ale neriskuju a hledám tolerantní odrůdy." Oproti tomu ten kdo má zdravou domácí švestku, ten náhradu hledat nemusí. Slyšel jsem že v jednom produkčním sadu před rokem nahradili starší část jabloňového sadu slivoňovou "super" odrůdovou... celý příspěvek >
Angold, Andego, Antonovka, 9.10.2016
Přestože je Andego zde v předešlé diskuzi hodnoceno chuťově lépe než Angold, v holovouských degustacích jsem Andego nenašel. Proč asi? Že by snad z důvodu určité tvarové nevyrovnanosti samotné Holovousy "diskvalifikovaly Andego jen na zahrádkářskou... celý příspěvek >
Kam se poděl Šampion?, 5.10.2016
To: bunny,  Jestli je vaše poloha na jižně orientovaném svahu, tak si myslím, že i přes vysokou nadmořskou výšku to za zkoušku stojí. Slunečního svitu a tepla zde bývá dostatek, určitě více než na severně orientovaných svazích v údolích.... celý příspěvek >
Kam se poděl Šampion?, 3.10.2016
To je různé podle odrůdy a podle podnože 3- 5 a více roků. Ale roubování kvůli první úrodě, což představuje jen pár plodů, se přece nedělá.
Kam se poděl Šampion?, 3.10.2016
Letošní rok přál u nás více Šampionu než Rubínu, ze kterého jsem postupně odnosil v kbelících většinu spadených nahnilých plodů na kompost. Naproti tomu Šampion na sousedním pozemku se pochlubil velice pěknými plody bez strupovitosti. Tak nevím,... celý příspěvek >
Sekačka 3000m2, 30.9.2016
Hmotnost sekačky Dakr Tekton Enduro je podle specifikace 51 kg, díky sklopným řídítkům a madlům pro uchopení se dá snadno naložit a přepravovat v kufru osobního auta. Vlastní pojezd má dostatečnou sílu, sekačka klidně vyjede i do velmi prudkého... celý příspěvek >
Sekačka 3000m2, 30.9.2016
Mohu doporučit sekačku Dakr Tekton Enduro, se čtyřtaktním motorem 6,5 HP.  splňuje všechny vaše požadavky až na cenu, ta se pohybuje kolem 20 tis. Kč.
Staré odrůdy bez postřiků, 29.9.2016
Jak jsem pilně hledal na netu, tak s největší pravděpodobností se jedná o Coulonovu renetu, připomínající  "Kraczmarovu těžkotonážní renetu" z filmu Adéla ještě nevečeřela. Jediné co neštimuje je ta nesouměrnost polovin, ta ale mohla být... celý příspěvek >
Další diskuze:  1112131415>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika