|
Příspěvky uživatele - 228.52
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Lze udělat vysokokmen ze čtvrtkmenu?, 18.11.2019 Už ho mám vsazený. Má tři větvičky, žádný neodstupuje nijak optimálně nahoru, napadlo mě, že bych jeden z nich po vzoru bonsaistů omotala drátem a vytvarovala, aby vedl více vzhůru a představoval budoucí terminál. |  | Lze udělat vysokokmen ze čtvrtkmenu?, 9.11.2019 to je nabídka eshopu, stromek jsem neviděla. bude asi max dvouletý, kontejnerovaná sazenice.
|  |
|  | Lze udělat vysokokmen ze čtvrtkmenu?, 9.11.2019 Jde o Sabrinu na mahalebce, je zapěstovaná jako čtvrtkmen, můžu ji prodloužit (tím, že zapěstuji kmínek a postupně vyřežu dolní větve), nebo je to pitomost?
Poněkud jsem zaspala, vysokokmeny došly. |  | Prosím poraďte odrůdu, 21.10.2019 Děkuji všem |  | Prosím poraďte odrůdu, 9.10.2019 Děkuji všem. Musí to být bezsemenné, protože je to pro děti, co přebírají i meloun. To raději budu stříkat. Změnili jsme umístění, nově uvažujeme prostor na jiždí straně domu pod přesahem střechy, kde nikdy neprší - poslední dva roky jsme tam... celý příspěvek > |  | Prosím poraďte odrůdu, 8.10.2019 Prosím o radu k výběru odrůdy, mělo by jít o stolní bezsemennou odrůdu libovolné barvy, nevyžadující postřiky (nebo co nejméně), pokud lze, tak odonější na sucho a blbovzdornou.
S révou úplně začínám, nechci ji táhnout na pergolu, spíš... celý příspěvek > |  | Je tohle ještě trávník?, 15.4.2018 Stando, neberu Vám Vaše informace, ty jsou pravidvé, ale dle mne jste nepochopil zadání :-) a důvod proč tazatel někde seče každý týden a jinde 1x měsíčně. Předpokládám, že to není proto, že nemají čas sekat a že chtějí mít kolem domu louku, ale... celý příspěvek > |  | Moučnatost jabloní, 30.11.2017 Dobrý den, díky za odpověď a za radu. Doplňuji - zahrada je u Jilemnice v Podkrokonoší. Pěstoval jsem tam např Spartan (ale trpěl strupovitostí), Kid´s Orange, z novějších odrůd podzimní Petru. Nově mám také Zvonkové, ale tomu se moc nedaří... celý příspěvek > |  | Moučnatost jabloní, 29.11.2017 Díky za rychlou reakci a odpověď. Jabloň jsem vybral podle "Databáze odrůd ovocných plodin" na Internetu, kde u Blaníku píší : sklizeň je koncem září, konzumně dozrává v prosinci, dá se skladovat do února až března!! Evidentně to není pravda,... celý příspěvek > |  | Moučnatost jabloní, 29.11.2017 Letos jsem sklidil první úrody znových jabloní BLANÍK a LIPNO. Přesto, že mají deklarovanou konzumnn zralost až do ledna a února, už teď se nedají, kvůli moučnatosti konzumovat. Poradíte mi, kde je chyba? Odrůda? Uskladnění?
Pro doplnění :... celý příspěvek > |  |
|  | Založení sazenic na 3 dny, 25.10.2017 Dekuji za odpovedi, nakonec prisly docela brzo, takze jsem je stihla normalne zasadit. |  | Založení sazenic na 3 dny, 25.10.2017 Dneska mi přijdou dva zimolezy a jeden muchovník. Budou prostokořenné. Budu ale mít čas vsadit je až v sobotu. Mám je na ty tři dny založit dopůdy, nebo by vydržely venku třeba v igelitce a trochu pokropit? Děkuji. |  | Lipnice roční, 16.9.2017 ano, září je celkem vhodná doba. Nejdůležitější je se snažit sekat často a nízko aby moc nekvetla a nesemenila. |  | Regenerace - dosev trávníku, 9.7.2017 Dobrý den,
obnova již vzrostlého trávníku bez "orby" obměny půdy je vždy těžší. Z fotek zcela nelze poznat jakou tam máte "směs" jde mne o dominantní travní druh. Předpokládám, že to bude asi jílek. Přesev VV-2 osobně moc nedoporučuji, nemyslím... celý příspěvek > |  | Založení trávníku v jalové a utužené půdě, 17.6.2017 Dobrý den,
pokud zvolíte směs 3/3 tak pokud se dobře zapojí bude velmi jemnolistá, ale díky velkému % kostřav červených bude i velice náročná na péči, hlavně vertikutaci a samozřejmě kvalitní seč, ale to každý trávník když má za něco stát.... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|