|
Roztočík jahodníkový, 4.5.2018 ta se pozná když se rozřízne kořen, ale není to... |
 |
Roztočík jahodníkový, 4.5.2018 odrůdy máme 4 různé, z hlavy si je bohužel nepamatuji... o jahodníky jsme se starali jako o vlastní, zálivka, kypření, hnojení... mám 30 let zkušennosti zahrádkáře, ale tohle se mi ještě v takové míře nestalo... |
 |
|
 |
Roztočík jahodníkový, 4.5.2018 kontejnerované sazenice, nyní kvetou... |
 |
Roztočík jahodníkový, 4.5.2018 Foceno to je po bouřce, proto je to kolem utužené a přemokřené. Jinak kypříme řádně. Sázeno asi tři týdny zpět, do substrátu určeného k výsadbě jahod. |
 |
Karathane NEW, 1.6.2017 Odpovím si sám Vyzkoušeno na jabloních: funguje perfektně |
 |
Karathane NEW, 19.5.2017 S úspěchem jsem používal na padlí u jabloní, angeštu a vinohradu Karathane LC, už se bohužel nevyrábí. Má někdo zkušennosti s Karathane NEW při ošetření padlí u angreštu a hlavně jabloní? Podle příbalového letáku je NEW určen jen na ošetření vinic.... celý příspěvek > |
 |
Jak odšťavnit hrušky?, 19.8.2016 Nakrouhat, plátěný pytel a hurá s tím do vinařského lisu. Pokud nechcete aby zoxidovaly, tak ještě před tím spařit.
Myslím opravdu kvalitní vinařský lis, hydraulický, ještě lépe pneumatický, ne nějaké strašítko za pár kaček. |
 |
Radikální řez meruňky, 29.7.2015 Pravidla Zahnova řezu bohužel na 100% dodržet nemohu, to bych toho moc neořezal. Ale snažit se samozřejmě budu... |
 |
Radikální řez meruňky, 28.7.2015 Všude se uvádí, že u meruňky lze provádět řez do konce srpna. Já ale potřebuji opravdu radikálně zmenšit korunu. Meruňka má cca 20-25 let a potřebuji odstranit 1/2 až 2/3 dřeva, odrůda neznámá. Proto se ptám kdy je tento "nešetrný" zásah nevhodnější... celý příspěvek > |
 |
Usychající brambory - počasí, 30.6.2015 U nás na Znojemsku jsou oblasti kde spadlo za celý červen 7 mm. Takže běžte něco říct místním zemědělcům o celorepublikovém průměru a poženou vás vidlema. |
 |
|
 |
Kyselina chlorovodíková, 2.6.2015 Tak ale místní znalci určitě už vědí kolik je třeba +/- kyseliny na jeden kubík aby se pH pohlo o určitou desetinku. Nechci to přesně, jen abych měl představu jaká je spotřeba HCl oproti komerčně prodávaným přípravkům na snížení pH. |
 |
Kyselina chlorovodíková, 2.6.2015 Ještě doplňující dotaz, možná to tu už někdo psal, ale zatím jsem to nenašel. Určitě existuje nějaký jednoduchý vzoreček kolik např. použít 33% kyseliny když chci v 10 m3 snížit pH o 0,1. |
 |
Kyselina chlorovodíková, 2.6.2015 Zde v diskuzi jsem se dočetl, že hodně z vás používá ke snížení pH kyselinu chlorovodíkovou. Proto se ptám kde a v jaké "kvalitě" ji kupujete. V drogerii jde sehnat běžně pouze technická, většinou pod názvem kyselina solná. Čistá, bez... celý příspěvek > |
 |
Rajčata vs. mravenci, 28.5.2015 Zaléváme celkem intenzivně, ale moc jim to nevadí. |
 |
Rajčata vs. mravenci, 27.5.2015 Mravenci nám úspěšně likvidují na záhonech vysazená rajčata. Sazenice postupně chřadne a uvadá, když se pak vyrýpne je pod ní velké mraveniště. Poradí někdo co s tím? Mimo klasických "jedů", které nechci pod rajčata moc sypat. Děkuji všem za názor. |
 |