|
Příspěvky uživatele - 178.235
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Výběr vysavače na listí, 23.10.2010 Každý musí vycházet ze svých podmínek, t.j.velikost plochy, množství listí, udržované plochy trávníku či ozdobných valounů.Tam se foukač rozhodně vyplatí.Sám používám široké hrábě , o el. vysavači/foukači alespoň 1500 W uvažuji.Jiné podmínky ale... celý příspěvek > | | Jak na rez hrušnovou?, 22.10.2010 Pořídil jsem si další kompostér a žádné listí, ani z napadeného ořešáku už nespaluji.Stačí, když to provádějí stále nepoučitelní sousedé. AB | |
| | Kongresovka, 18.10.2010 Dík za informaci, velmi pěkné povídání jsem našel na Boskovicku od p.Bočka. Je tam dokonce vyobrazena i s Šídlenkou. AB | | Jak zorat pole ležící ladem?, 17.10.2010 Bál bych se, že brambora v takovém roce, jako byl letos, si s pýrem neporadí.Kvalitní sadba není většinou zadarmo.Preferuju stále postup s podmítkou a následnou orbou a bránováním.Bez použití herbicidů.AB | | Kongresovka, 17.10.2010 Děkuji za poznatek.Kdybych byl ve Vašich podmínkách, asi bych poprosil o rouby.Stále hledám dobrou a odolnou hrušeň s výrazným aroma. A nejen proto, že kvalitní aromatickou hrušku miluju, ale i destiluju. Nevěřím, že je to jenom... celý příspěvek > | | Podnože ze šedesátých let, 17.10.2010 Nedávno jsem odstranil také Boskopa na M9 z 80.let. Srůstový zával jsem na památku podélně rozřízl, abych se podíval, jak dobře, či nedobře srostl.Srůst byl anglickou kopulací perfektní.Myslím si, že by mohl ještě dál vegetovat, ale musel ustoupit... celý příspěvek > | | Jablkovice, 17.10.2010 OBSTLER je skutečně destilát ze zralých a čerstvých hrušek a jablek.Pochází z luk a pastvin Rakouska-Vorlabergu.Chce to vyzkoušet, myslím si, že nápoj vznikl z přebytku zdravého letního ovoce, které se ručně otrhalo, pomlelo a nechalo vykvasit.Mít... celý příspěvek > | | Jak zorat pole ležící ladem?, 17.10.2010 Pozemky ponechané ladem(ne hladem, jak jsem už i zaslechl) většinou nemají zasetý trávník, ale roste tam všechno možné, včetně pýru, který je nejúpornější.Zbavovat se ho Roundupem je ta nejzašší metoda.Záleží na tom, co všechno chce zahrádkář na... celý příspěvek > | | Kongresovka, 16.10.2010 Dobrým opylovačem Kongresovky je osvědčená Williamsova. AB | | Kongresovka, 16.10.2010 Autoři Černík, Boček,Večeřa se o její chuti zmiňují -cituji : "mírně navinule sladká, velmi šťavnatá, nepatrně kořenitá, avšak se zvláštní velmi příjemnou vůní.Chuťová jakost je z půd prahorního původu a z vyšších poloh p o d s t a t n... celý příspěvek > | |
| | Jak zorat pole ležící ladem?, 15.10.2010 Pokud není parcela oplocena, pokosil bych bubnovou sekačkou trávu a plevel, pak bych provedl podmítku, t.j.obrátil pluhem drny a teprve potom normální orbu na zimu.Trávu a plevel bych nekompostoval, ale nechal odvézt jako bioodpad.Pýru a pod.bych se... celý příspěvek > | | Podnože ze šedesátých let, 15.10.2010 Jsem přesvědčen, že to nebyly M9,ale M IV, jak správně uvádíte. A pokud jako m-devítky ještě dnes "žijí",pak to spíš mohou být jejich pravokořenné kultivary, kde naroubovaný "vrch" zakořenil. AB | | Hrušeň Vienská, 12.10.2010 Viennská je chutná odrůda i do vyšších poloh ale jen v lehčí půdě.Odolnost proti mrazu je malá.Doporučuje se ve tvaru palmety a čtvrtkmenu na pláněti.Obávám se, že na kdouli, pokud má k ní afinitu, by brzy pro svou vysokou plodnost zbabčela.Mezi... celý příspěvek > | | Jak na rez hrušnovou?, 12.10.2010 Osvědčilo se postříkat i blízké nositele rzi.Často ale narazíte na nevoli majitele, který nakazí jiné a sám proti tomu je netečný. | | Zavarat ekonomicky, 9.10.2010 Moje rada nemusí být ideální, ani univerzální.Postrouhám okurky jako na salát, ochutím je podle své chuti patřičným množstvím přísad s malým množstvím vody a zavařím.V zimě je salát rychle naservírován na stole.Také mě rozčilovalo ukládání celých... celý příspěvek > | |
|
|
|
|