|
Nemoc angreštu, 7.6.2014 Mam na zahrade rezistentni Karat ale prijde mi ze s temi starymi odrudami chutove opravdu nejde srovnavat. Uz jsem uvazoval ze zkusim nejakuo starou odrudu sehnat a budu strikat . |
 |
Kadeřavost už nyní, 25.5.2014  U meho 2-leteho Suncrestu jsem ted o vikendu utrhl 5 listu s kaderavosti. Jinak je cista. Strikana 1x na podzim a 2x na jare. Zato sousedka ma broskev bez postriku a listy samou kaderavost.
|
 |
|
 |
Nemoc jabloně, 22.5.2014 Diky pani Lido za radu. Mel jsem doma po tatovi nefunkcni stare kleste na hrabose. Recenze na swiss past byly velmi zajimave. Hned jsem to objednal. |
 |
Nemoc jabloně, 21.5.2014 Tak asi to je hryzec. Sousedka nasla na zahonku za plotem pod textili chodbicky. Nemate nekdo navod na jeho rychlou likvidaci. Z
|
 |
Roubování angreštu, 15.5.2014 Chci to zkusit na prelomu mesice. Tak uvidime jak se mi to povede. Diky. |
 |
Broskvoňový semenáč, 11.5.2014 Ja doted jen zalival destovkou. Ala uz jsem zvazoval jestli ho obcas nezalit crystalonem. Loni jsem pokusne ockoval 3 ocka ryngli a jedno merunky na althanovu ryngli-chytla se jen merunka . Tak ted jsem to chtel s broskvi vyzkouset poradne. |
 |
Broskvoňový semenáč, 11.5.2014 Tak to ja mam asi trpaslici odrudu. Zkusmo jsem dal loni na podzim do zeme 5 pecek roste jen jedna ale zatim je jen cca 20 cm vysoka. |
 |
Rajčata, cukety, dýně - máte už vysazené na záhonech?, 7.5.2014 Ja se k vysadbe rajcat a paprik chystam zitra i kdyz je Opava takova mala mrazova kotlina. Jsem optimista ti tri zmrzli uz byili. |
 |
Nemoc jabloně, 6.5.2014 Diky vsem za rady. Zkusim dat zitra lepsi foto a kazdopadne prihnojim a poradne zaliji. A samozrejme budu sledovat. V nejhorsim pripade tam privazu naseho kocoura . |
 |
Meruňka Kioto - poškození plodu, 5.5.2014 Jsem sice taky amater ale rek bych ze to je monilioza. Strikall jste proti ni |
 |
|
 |
Kamcatska boruvka - ker se nezvetsuje, 27.4.2014 Mam stejnou zkusenost. Kamcatska boruvka 2ks od pana Chovance zasazena 3 roky a jeste jsme ji neochutnali vzdy opadaly pred dozranim.Letos maji posledni prilezitost a jinak jdou ven at nezabiraji misto kanadskym boruvkam s kterymi jsme spokojeni. |
 |
Mráz - malé plůdky meruněk, 17.4.2014 Opava na teplomeru 0 stupnu a prizemni mrazik doufam ze broskev i merunka to prezily Kvetouci jadroviny vypadaly v poradku |
 |
Kterou letní jabloň?, 20.2.2014 Dobry den taky jsem si zakoupil tyto udajne rubiny ale nemusite se bat toto rubiny rozhodne nebyly tipoval bych to spis na Topaz nebo Red topaz V kauflandu nekdo udelal asi chybu Rubin tak dlouho nevydrzi |
 |