|
Fazole neplodí, 31.8.2015 Fazol šarlatový mi shodil všechny oplozené květy vlivem letošního sucha. Nemám na něm ani fazolku. Nestačil jsem zalévat.
|
 |
Dva druhy dýní na jednom kompostu, 17.8.2015 Zkuste to. Třeba dýně hokaido roste snad nejvíce v září, když více prší. Hokaido nasazuje nyní nové plody. |
 |
|
 |
Opadávání švestek, 9.8.2015 Je to suchem. Jsem na tom stejně jako vy. Těšil jsem se z nasazené úrody a švestky jsou pod stromem. |
 |
Čerešne a vtáky teraz, 1.7.2015 Moje Kordia je zcela ožraná. Třešnička není ani na zemi. Snad nebudou příští rok červíci. To jsem ještě nezažil. |
 |
Postrek paradajky voči plesni, 24.6.2015 Polyversum jsem před lety použil na postřik rajčat proti plísni bramborové. Byl to nový prostředek a měl jsem k němu důvěru. Stříkal jsem někdy v červnu a ještě začátkem sezony jsem vyhodil pro napadení plísní 30 ks rajč. sazenic. Polyversum mám od... celý příspěvek > |
 |
Slimáci, 23.6.2015 Pán Jaro skvelý nápad, ručky bozkám. Včera dopoledne jsem v 2,5 l petce rozpustil v necelých dvou litrech vody asi 10 kostek cukru s 1/2 kvasnicového balíčku z marketu. Večer už obsah krásně kvasil. Pozor petku nechat přiotevřenou, aby nevybuchla.... celý příspěvek > |
 |
Fíkovník Brown Turkey, 23.6.2015 Před několika lety jsem dostal jakýsi fíkovník přivezený z Izraele. Stále býval silně poškozený mrazy. Ač jsem ho chránil obalováním netkanou folií v několika vrstvách, nepomohlo to. Poslední zimu jsem se vzdal jeho ochrany a kupodivu letos má na... celý příspěvek > |
 |
Acrobat plísen bramborová a déšt, 20.6.2015 Včera jsem preventivně stříknul Ridomilem. |
 |
Olej. čerpadlo el. pily Oleo-Mac E160F, 20.6.2015 Děkuji za všechny příspěvky a snahu mi pomoci. Pilu jsem dopoledne rozpůlil, vyndal olejovou nádržku a zjistil, že z ní olej v podstatě nevytéká ani při přetlaku / zkusmo ústy / přes plnicí otvor. Olej jsem vylil, protáhl jsem odtokový otvor... celý příspěvek > |
 |
Olej. čerpadlo el. pily Oleo-Mac E160F, 18.6.2015 Kdo poradí? El. pila nemaže řetěz. Nemá najeto mnoho provozních hodin. Chystám se pilu rozebrat a zjistit příčinu, ale neznám princip čerpadla, respektive jeho pohonu. Děkuji!
|
 |
|
 |
Rozmnožování muchovníků, 18.6.2015 Nedaří se mi řízkování muchovníku. Polovyzrálé řízky mám v zemině z kompostu, v květináči, který mám proti vyschnutí vložen do igelit. sáčku. V čem je chyba? |
 |
Jahody na divoko, 18.6.2015 Část jahod pěstuji na netkané černé folii. Letos byly plody spálené na osvětlené straně od slunce. Částečně se na tom podílí i přísušek. Jahody na záhonech bez folie v pohodě. Jahodám vyhovuje polostín. |
 |
Poliversum alebo Champion?, 27.5.2015 Polyversum považuji za podvod na zahrádkáře. |
 |
Rajčata vs. mravenci, 27.5.2015 Mravenci potřebují sucho. Hodně zalévejte. |
 |
Semenáček broskvoně?, 21.5.2015 Nebo Pcháč oset.
|
 |