|
Sladký rezistent, 4.3.2016 Rajka je vděčná, jíst se dá hned ze stromu, je příjemně sladká a ze sklepa ji i teď bereme ve stejné kvalitě.
Rubinola je chuťově lepší přímo ze stromu, ale se skladováním je to horší, ale tu máte, tak to znáte.
Opál nedoporučuji, plody... celý příspěvek > |
 |
Natírání kmenu vápnem, 24.2.2016 S odrůdou Rubinola mám stejnou zkušenost jako pan Ivan. Prvně prasknul kmínek na asi tříletém stromku, od té doby už pár let všechny stromy v zahradě vápnem natírám. Rubinola přesto nadále praská, kam vápnem nesáhnu - na silnějších větvích i vysoko v... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Které jablíčko vám chutná s blížícím se jarem?, 23.2.2016 Loni jsem měla první velkou úrodu z poměrně mladých stromů a ve sklepě tak vedle Idaredů (které se letos hodně kazí) a jiných starých odrůd mám ještě i Rajku a Rubinolu. Rubinola už začíná vadnout, Rajka stále pěkná.
Překvapením byla... celý příspěvek > |
 |
Blaník, 23.2.2016 Blaník mám naroubovaný v koruně Rubinoly, která, jak píše pan Kafka, narostla v loňském suchém létě velmi drobná (nyní již vadne, právě ji konzumuji). Blaník na tom byl s velikostí plodů lépe.
Protože nemám vlastní sklep, odvezla jsem ho s... celý příspěvek > |
 |
Popínavka 19m, 19.1.2016 Děkuji všem za názory a nápady. Vypadáto že vyhraje psí víno. Hezké dny
Lukáš - zadavatel. |
 |
Foliovník - plastové rohy - má někdo zkušennost, 11.12.2015 Dobrý den, zaujala mě nabídka kladenské firmy Reproplast, která vyrábý plastové výrobky. Mimo jiné i plastové rohy na - foliovník, přístřešek atd. Zakoupíte rohy do kterých se zasouvají latě a kostra je na světě. Materiál mám, ale bohužel s tímto... celý příspěvek > |
 |
Jakou meruňku?, 23.11.2015 Jo-jo že je lepší než Stanley?? Dovoluji si nesouhlasit ale je to asi věc názoru a chutě :) |
 |
Rady do začátku chovu králíků, 5.10.2015 Jo jo, když svou chybu člověk zveřejní a chce poradit a poučí se z toho - je to silný člověk. Chyby děláme všichni. V obci mě oslovil kluk, zda bych mu neprodal samce, že začíná s chovem ušáků. Domluvili jsme se a já mu nabídl - co vím a umím ti... celý příspěvek > |
 |
Králíci 2015, 5.10.2015 Zdravím příteli, letošní chov jakš takš. Chovám střední velikost směsku. Prasamice byly Vm - vídeňský modrý. Dcery občas porodí čistě modrého potomka. Mám 24 metrových kotců, které se dají v patře propojit na celkovou plochu 4x0,80 m.Na jaře kmen -... celý příspěvek > |
 |
Lis na ovoce, 24.9.2015  další |
 |
|
 |
Lis na ovoce, 24.9.2015  Zdravím, tak pročítám a pročítám a vzpoměl jsem si, že na půdě mám takový zajímavý stolní blázinec. Snesl jsem ho, umyl a jal se moštovat nakrájená jablka. No, po půl hodině jsem vytáhl z kredence elektrický odšťavňovač a práci dokončil. Ale je to... celý příspěvek > |
 |
Plazivá Borůvka, 24.9.2015 Dobrý den,
mám zahradu v kopci a rozhodl jsem se jí srovnat tím že udělam dva prutké svahy a tím vytvořím rovnou plošinu. Do těchto sváhu bych chtěl nasadit plazivé rostliny, ktere jsou nějak užitečné npř. brusinky. Nevíte o nějaké... celý příspěvek > |
 |
Uchování jablečného moštu bez sterilace, 24.9.2015 Koupili jsme chalupu a ve sklípku našli asi 30 zaprášených lahví. Po otevření jsme zjistili, že obsahují jablečný mošt. Ryskla jsem to a ochutnala. Je čirý, žlutý a velmi sladký. Nevíme, jak dlouho tam mohl být. Myslíte, že se to dá bez... celý příspěvek > |
 |
Uzený kanec, 23.9.2015 Představa, že je vyšetřen každý kus jak má být, že je mylná??? Tak to možná funguje ve vašem spolku. Já bych nevzal nevyšetřený kus do huby. |
 |
Idenfitikace pnoucí či sadové růže, 9.9.2015  Děkuji, mohla by to být ona. Ta moje je sice bledší, ale to bude jejím zastíněním. Roste blízko kroucené vrby a chytá slunce ráno a pak až později odpoledne. |
 |