|
Co Vaše réva 2018?, 12.7.2018 Obávám se, že toto není Prim. |
 |
Klasifikace odolnosti révy vůči nemocem, 8.9.2016 U Jupiteru jsem letos našel peronosporu i přes pravidelné ošetření tvrdou chemií. Vedle něj jsou i odrůdy Vitis vinifera a ty jsou bez poškození. Takže kde udělali soudruzi z USA chybu? Jak odolný je Hasanskij sladkij a jaké jsou Vaše zkušenosti s... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Melouny a melounky 2016, 3.9.2016  Vodní melouny letos zkouším poprvé, všechny rostliny jsem rouboval. Toto je výsledek. Odrůda Oranževy Medok F1. |
 |
Je tohle odrůda Nero?, 21.8.2016 To že máte takú ještě neznamená, že je to Nero. |
 |
Vinic ako zivy plot, 20.8.2016 Oidium neboli moučnatka. Vzhledem k tomu, že už je tam v hojném počtu, je asi jediná možnost Karathane. To má ale bohužel dlouhou ochrannou lhůtu. Prevence je vždy lepší než léčba. Zatím nejsou vyšlechtěny odrůdy dostatečně odolné vůči této chorobě. |
 |
Peničkova metóda zakoreňovania viniča, 9.8.2016 Vyzkoušel jsem v minulosti několik metod řízkování. Letos na jaře jsem koupil RW vatu a vyzkoušel. Úspěšnost byla 100%. Rostliny po vysazení do substrátu v květináči tvoří rychle hustou kořenovou soustavu. Letos poprvé pěstuji vodní melouny a do této... celý příspěvek > |
 |
Plíseň révová, 7.8.2016 Je to ona, pěkně rozjetá. |
 |
Kumulus + Kuprikol + Silwet, 1.8.2016 Než něco plácnete, tak si o tom alespoň něco přečtěte. Ta kombinace je základní kombinací v ochraně révy. Je povolená v bio produkci. Používám ji a nikdy jsem žádny problém neměl, jen je potřeba číst ještě dál a vědět, že síra je fytotoxická při... celý příspěvek > |
 |
Kumulus + Kuprikol + Silwet, 1.8.2016 Kombinace těchto přípravků je běžná a smáčedlo se také běžně používá. |
 |
Postřik révy kuprikolem, 19.7.2016 Zato není kontaktní prostředek. |
 |
|
 |
Roubování okurek na tykev 2016, 29.4.2016 Letos jsem zeleninu rouboval poprvé a první várka jazýčkovou kopulací za moc nestála- mám z ní 1 meloun. Zkusil jsem tedy roubování do rozštěpu mezi děložní lístky a 100% úspěšnost u malounů. Okurky roubované do rozštěpu ale dlouho sedí a nerostou.... celý příspěvek > |
 |
Stolové hrozno, 29.3.2016 Je ideál, pokud prodejce uvádí i podnože. Kober 125 AA je bujněji rostoucí podnož a Teleki 5C spíš středně rostoucí. Nevím jakou máte půdu, do sušších se hodí 125 AA a do vlhčích 5C. Pokud prodejce podnož neuvádí, je evidentní že neví co prodává a... celý příspěvek > |
 |
Roubování okurek na tykev 2016, 15.3.2016 Dobrý den, to roubujete do skleníku, nebo už pro venkovní výsadbu? Jaký způsob roubování se Vám osvědčil? |
 |
Peničkova metóda zakoreňovania viniča, 27.2.2016 Kam ty kontejnery budete teď dávat? Máte vytápěný skleník, nebo za okno? |
 |
Vinic ako zivy plot, 21.2.2016 Je vidět, že rozumíte všemu nejlépe a ještě máte kurzy slušného chování. |
 |