|
Bezprecedentní úhyn palmy, 8.6.2020 Dobry den, omlouvam se za chybejici diakritiku, ale pisu na mobilu. Je to tato palma. Mame v obyvaku palmu, je na tom stejnem miste uz x let, vzdy ji to vyhovovalo. Zalivala jsem ji jednou tydne, v zime trochu min, opet ji to vyhovovalo, mnozstvi mam... celý příspěvek > |
 |
Netřesk - co je to za škůdce?, 6.8.2019 Aha, tak děkuji. |
 |
|
 |
Růžová borůvka, 17.7.2018 Pokud vám žloutnou listy tak má špatné ph substrát ve kterém je. |
 |
Novinky roka, 1.1.2018 Odkaz přehledu jabloní ve světě
|
 |
Jabloň rubín, 24.3.2017  Red Delicious - dokončení textu |
 |
Jabloň rubín, 24.3.2017  V knize Příběhy slavných odrůd je původ odrůdy Red Delicious popsán takto poutavě - viz naskenovaný text |
 |
Kde koupit (zasláním) špičkové nové rezist. odrůdy na A2?, 10.3.2017 Admirál na A2 nyní mají v ovocné školce Bruzovice a také na prodejstromku.cz |
 |
Pôvod jednotlivých odrôd jabloní, 5.2.2017  Ještě další stránka o J.G. |
 |
Pôvod jednotlivých odrôd jabloní, 5.2.2017  V knize Příběhy slavných odrůd je kapitola o J.G. - viz naskenované stránky |
 |
KuP 323, 4.2.2017 Mira = Karmína x hybrid č. UEB 1205-2 |
 |
|
 |
Jesenno - zimné práce, 6.12.2016 Před mnoha lety jsem shrabal a naházel sníh z okolní zahrady ke kmenům menších asi 5-ti letých stromků na M9, aby měly zásobu vody na jaře při tání a aby půda do hloubky nezamrzla. Stalo se to, že se tam trvale nastěhovali hryzci přímo ke zdroji... celý příspěvek > |
 |
Staré pomologické příručky, 28.9.2016 Velké množství starých naskenovaných pomologií v PDF naleznete zde.
|
 |
Jadernicka moravska, 26.9.2016  Ano, právě takový pocit mám v této chvíli, neboť jsem sklidil první pěkné jablko z mého křížení Rajka (strom) x Jadernička (pyl), které jsem uskutečnil na jaře 2008. Stromek má nyní výšku asi 4 m a letos poprvé zaplodil. Velikost jablek je podobná... celý příspěvek > |
 |
Honeycrisp, 30.5.2016 Na podzim se zeptejte na Honeycrisp ve školce ve Strážnici, před 2-mi roky jsem tam tento stromek kupoval |
 |
Na jakou podnož lze naroubovat jabloň, 1.4.2016 Kupte si typovou podnož - např. prodejstromku nabízí 5 ks podnože M26 za 100,- Kč |
 |