|
Oka - Šťavel hlíznatý (Oxalis tuberosa), 8.5.2015 Tak jsem podle návodu zasadil pár hlízek. Jsem zvědavý na výsledek. |
 |
Rozdeleni druhu tykvi a jejich vzajemna sprášitelnost, 17.3.2015 Tady je návod jak udržet odrůdy tykve čisté.
Popř. tady.
|
 |
|
 |
Jakon, 17.3.2015 Jde to. Zrovna jsem se díval, jak to pěkně zakořeňuje. |
 |
Hořký tuřín, 11.3.2015 Do not allow the plants to dry out as this will result in woody bitter flesh
Takže jestli mu bylo sucho - může to být tím.
|
 |
Lilek borůvkovitý S. scabrum Chichiquelite, 11.3.2015 Zase někde píší, že je jedlý, jedovatý stejně jako rajčata, nezralý. Dokonce snad i nať je jedlá.
"In Africa it is cultivated as a leaf vegetable and for dye from the berries.[1]
Zdroj
|
 |
Rozdeleni druhu tykvi a jejich vzajemna sprášitelnost, 10.3.2015 Dýně neboli tykve se dělí do několika skupin, u nás nejznámější jsou:
1) Tykev velkoplodá - Cucurbita maxima
Druh tykve známé u nás především díky klasickým „kompotovým“ dýním žluté barvy většina patří k odrůdě Goliáš, plody dosahují i 30... celý příspěvek > |
 |
Lilek borůvkovitý S. scabrum Chichiquelite, 10.3.2015 Dostal jsem semínka této rostliny, tak se chci zeptat, jestli s ní má někdo zkušenosti. Podle tohoto článku by to mohlo být docela zajímavé.
|
 |
Česká rajčata, 21.6.2014  Pochopitelně mělo být "polovYsoké" |
 |
Česká rajčata, 21.6.2014  Podle popisu uváděného v učebnici "Zelinářství" SZN č.:679 1957, rajče Ostravské rané tvoří polovisoké keře asi 75 cm - což je asi jako Immun |
 |
Diamantová motyka - diamond hoe, 28.5.2014 Právě naopak - jak jsem dnes zkusil - u nás je sprašová půda - sice bez kamenů, ale se sklonem k lepení a tuhnutí - a díky tvaru jde do země lépe než klasická plečka.
|
 |
|
 |
Diamantová motyka - diamond hoe, 28.5.2014 Tak nakonec se mi podařilo přesvědčit kováře (mého bratra) aby ji vyrobil. Dostal jsem ji k narozeninám. Dnes jsem ji poprve vyzkoušel.
Proti plecímu očku se s ní pracuje asi o 30% rychleji. Výhody - tvar kosočtverce vytváří 2 tupé úhly, které... celý příspěvek > |
 |
Diamantová motyka - diamond hoe, 20.4.2014  Němci mají taky Ziehhacke a nebo Wegeschuffel a aby toho nebylo málo Stoßhacke. Že by také slovanské kořeny?
Jenže můj dotaz nebyl na to jak se co řekne v kterém dialektu, ale jestli má někdo s tímto nástrojem zkušenost.
Corona Clipper... celý příspěvek > |
 |
Diamantová motyka - diamond hoe, 17.4.2014 Nevíte někdo, jestli u nás je k sehnání "diamond hoe" neboli diamantová motyka. Vypadá to že poměrně dobře usnadňuje práci. Nemáte s ní někdo zkušenosti?
|
 |
Ruční secí strojek Agrozet Roudnice, 12.4.2014 Když upražíte semeno hořčice - je stejné velikosti a namícháte ho s osivem tak přetrhávat nemusíte. |
 |
Ruční secí strojek Agrozet Roudnice, 25.2.2014 Já ho používám na setí na záhonky, aby sel řídčeji upražím trochu hořčice, smíchám s osivem a nemusím tolik jednotit. |
 |