|
Scvrkávání bobulí, 7.9.2016 Nevím čím to bylo, nicméně po postřiku Acrobatem došlo k zastavení scvrkávání dalších bobulí a v minulém týdnu jsme snědli první hrozny.
Happy |
 |
Scvrkávání bobulí, 31.7.2016 Takové listy jsou jen ty nejstarší. Myslel jsem si, že to je asi nedostatek hořčíku. Koupil jsem Wuxal pro viinnou révu a stříknul tím 2x na list. A pak teprve začalo scvrkávání bobulí. A to jsem právě začal uvažovat nad plísní. Pokud by to... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Scvrkávání bobulí, 29.7.2016 Měla by to být odrůda Beloje čudo. Stříknul jsem ho Acrobatem. Happy |
 |
Vaše nejoblíbenější top odrůda angreštu, 29.7.2016 Niesluchowskeho jsem nehnojil, jen byl zasazen do zahradnického substratu smichaného se zeminou. Kupoval jsem ho v Opavě. Happy |
 |
Vaše nejoblíbenější top odrůda angreštu, 28.7.2016  Tak jak jsem byl v mém příspěvku o něco výše nadšený z letos vysazeného Niesluchowského a jeho prvních plodů, tak nyní jsem zmatený. Na koncích větviček se mi asi objevilo padli. Takže buď to není Niesluchowski nebo to není rezistent .Nebo se pletu a... celý příspěvek > |
 |
Scvrkávání bobulí, 28.7.2016  Tak jsem provedl postřik proti plísni a konečně udělal další foto. Happy. |
 |
Scvrkávání bobulí, 24.7.2016  Dobrý den, mám druhým rokem zasazenou 2 keře vinné révu. Nyní se mi na jedné révě začaly scvrkávat bobulky a zasychat listy od okraje. Je to plíseň? Díky. Happy |
 |
Rajčata 2016, 24.7.2016 Taky letos pěstuji (poprvé)Black Krim a celá rodina je z nich nadšená. I když manželka původně nadávala, že má ráda malá cherry rajčátka . Happy |
 |
Plísen bramborová na rajčatech 2016, 6.7.2016  Takže po 1.postřiku Dithane DG Neotec dnes listy vypadají takto. Použít jako další postřik něco jiného? Rajčátka už začínají dozrávat . Happy |
 |
Co Vaše réva 2016, 5.7.2016 Trochu se mi pomíchaly záznamy o výsadbě. Sadil jsem 4 odrůdy, dvě se neujaly, takže jsem dosazoval. Ale asi by se mělo jednat buď o odrůdu Jupiter nebo Veronika . Proto také netrpělivě čekám na první úrodu ať to rozliším. Happy |
 |
|
 |
Co Vaše réva 2016, 2.7.2016  Dobrý den, na listech révy se mi objevují světlejší skvrny. Mám ji zasazenou druhým rokem u západní zdi, a letos se toto poprvé objevilo. Je to nějaká začínající plíseň nebo padlí? Postřik jsem na ni ještě ani jednou neprováděl. Happy |
 |
Vaše nejoblíbenější top odrůda angreštu, 29.6.2016  Já abych řekl pravdu, jen odhaduji, že se jedná o Něrguš. Právě, že u tohoto angreštu necítím tu chuť černého rybízu (který nemusím), jako je třeba cítit u Josty. Pro jistotu ještě přidávám foto. Happy. |
 |
Vaše nejoblíbenější top odrůda angreštu, 26.6.2016 Letos jsem koupil a zasadil čevený Niesluchovski a Krasnoslavjanski. Dnes jsem ochutnal první plod Niesluchovskeho- chuťově výborný, sladký, šťavnatý, tenká, měkká slupka. Padlí se mi na něm zatím neobjevilo. A po pokusech s Karátem a Invictou, které... celý příspěvek > |
 |
Plísen bramborová na rajčatech 2016, 26.6.2016 Nakonec jsem rajčata stříkl Dithane DG Neotec. Byl mi doporučen odborníky z Agro Bia.. Nyní prodávaný Acrobat s novou recepturou totiž prý není proti černi rajčatové, ale jen na plíseň . |
 |
Plísen bramborová na rajčatech 2016, 20.6.2016 Tak jsem proběhl zásoby a zjistil, že mám doma Acrobat MZ z roku 2011 v originál uzavřených sáčcích. Myslíte, že ještě bude účinný? A zarazila mě ochranná lhůta v návodu. Pro rajčata mají uvedeno 21 dnů, kdežto u nyní prodávaných Acrobatu MZ WG mají... celý příspěvek > |
 |