|
Mráz, 19.4.2017 Ta spotřeba vody je dost velká. A pokud budou ty mrazy větší, nazamrzne ta voda už v hadici? |
 |
Mráz, 18.4.2017 Tak u nás v Opavě teď " krásně" sněží a teploměr ukazuje 0°C. Uvažoval jsem o zadymování aspoň mé 1 meruňky, ale dumám nad tím, jestli při té předpovědi, která je na další dny, by toto mělo vůbec význam . A.S. |
 |
|
 |
Rozkvétání slivoní, 13.4.2017 U nás už kvete plně Jojo i Zelená renkloda, jen včely nejsou v tomhle počsí nikde vidět. S. A.
Opava |
 |
Sloupovka na semenáči, 11.4.2017 Dobrý den, nevííte někdo jak se bude chovat sloupovka (Red cats) naroubovaná na semenáči? Tuto odrůdu máme na zahrádce a hodně nám chutná. Díky. |
 |
Vlnovník, 29.3.2017 Dobrý den, dělal jsem dnes postřik stromu oleoekolem a všiml jsem si na červeném rybízu několika zvětšených (kulatých) pupenů. Nevíte někdo, jestli působí (likviduje) oleoekol i vlnovníka? Nebo musím použít Omite. Děkuji. |
 |
Poškození jabloně, 28.3.2017  A předpokládaná mrazová deska. |
 |
Poškození jabloně, 28.3.2017  Dobrý den, zjistil jsem na Red topazu poškození kůry na jedné mladé větvi. Je to na jížní straně. Nevíte někdo o co se jedná? A na severní straně kmínku je svislý prask. Je to mrazová deska? Děkuji za odpovědi. |
 |
Choroba vínné révy?, 20.11.2016 Takže radeji odstrihnout a spalit? Díky. Happy |
 |
Choroba vínné révy?, 19.11.2016 Ano, myslel jsem to rozšířené místo na výhonu.Takže pokud je to jen od drátu, tak je to v pohodě. Postřik proti padlí mám v plánu. Díky. Happy. |
 |
Choroba vínné révy?, 19.11.2016  Dobrý den, na jednom výhonu loňské révy má toto poškození. Je to nějaká choroba nebo jen poškození od drátů? Díky. Happy. |
 |
|
 |
Určení jablka dle fota, 11.11.2016 Kdysi jsme ontario meli na zahrade, ale nikdy snad tak nezcervenaly. Ale asi v 1995 jsem byl na jablka v Jezernici u Hranic a oni tam neco podobneho prodavali. Nebyl to jejich vypestek, jen je preprodavali. Byly stavnate a chutove vynikajici. ... celý příspěvek > |
 |
Určení jablka dle fota, 10.11.2016 Mi to tvarově trochu připomína ontario - nějaký jeho kříženec nebo mutace .
Happy |
 |
Malá jablka, 20.10.2016  A ještě druhé foto |
 |
Malá jablka, 20.10.2016  Dobrý den, mám dotaz zda někdo nebude vědět proč na cca 2,5m sloupových jabloních jsou taková malá jablka? Je to již druhý rok po sobě. Díky. Happy |
 |
Co Vaše réva 2016, 21.9.2016  Mě letos také dozrály první hrozny na loni zakoupených sazenicích vinné révy u Bred_ika. Beloje čudo u nás na Opavsku dozrávalo koncem srpna, ale musel jsem ho trochu podtrhnout, protože bylo strašně oblíbené u včel a vos. Bezsemenný Jupiter dozrál... celý příspěvek > |
 |