|
Aká je slivovica zo sliviek toptaste?, 18.8.2015 Naposledy som ju videl v ponuke CRZ-Prievidza. Stano |
 |
Aká je slivovica zo sliviek toptaste?, 18.8.2015 Aby som však odpovedal aj na otázku.Podľa môjho názoru by bola pálenka určite dobrá, o niečo menej aromatická, a časť cukru v kvase by bola neprekvasená.Prečo teda robiť jednodruhový kvas s Toptaste? |
 |
|
 |
Aká je slivovica zo sliviek toptaste?, 18.8.2015 Už 3 sezónu som začal zbierať do polovice 120 litrových barelov Hanitu ktorú doplním Toptaste.Výsledok zo zatiaľ 2 pálení je viac než uspokojivý.Pálenka z jednodruhového kvasu z pravých sliviek je síce o niečo chutnejšia, ale z nových odrôd si ju... celý příspěvek > |
 |
Vinná réva co stím?, 31.7.2015 Pokiaľ máte dobre zapestovanú révu, a nejdete príliš meniť tvar pergoly, nechal by som stavbu na jar, po reze, s následným vyviazaním.Väčšia zásoba starého dreva je žiadúca, a viničové kmienky sú do určitej hrúbky dosť pružné, hlavne na jar keď sú už... celý příspěvek > |
 |
Odroda révy Vera, 24.7.2015 Máte niekto vlastné skúsenosti s touto interšpecifickou odrodou? Stano |
 |
Merunka Radka, 19.7.2015 No pokiaľ ja viem tak je to kríženec marhule a ázijskej slivky, a opeliť by ju mohol.Veď aj plod do veľkosti lieskového orecha je na nerozoznanie od marhule(možno trochu menej plstnatý). Stano |
 |
Peničkova metóda zakoreňovania viniča, 25.6.2015 Ešte otázka.Kde kupujete,,Agro-RW´´ bez pojiva. Ďakujem |
 |
Peničkova metóda zakoreňovania viniča, 25.6.2015 Ja si myslím že GB mal skôr na mysli to, čo sa vyluhuje do pôdy z pojiva, ktorým je fenolformaldehydová živica, ktorá je 0,5-3,5% hmotnosti RW.
Podľa môjho názoru to bude zanedbateľné množstvo, a určite tento spôsob vyskúšam. Ďakujem. ... celý příspěvek > |
 |
Šarka švestek, 21.6.2015 Z Veselských marhúľ by mala byť rezistentná k PPV odroda Vestar kvôli jej pôvodu z čínskych marhúľ.Bola použitá k vyšľachteniu odrody Betinka. Stano
PS: Je však pravda že s príznakmi šarky na Veharde som sa ešte nestretol, a to ich tu... celý příspěvek > |
 |
Topaz vydrží, 7.3.2015 To vypadá ako s katalógu od Starkla. Stano |
 |
|
 |
Co Vaše réva 2015?, 9.2.2015 Malá chyba v pomenovaní odrôd-správne je Karmakod a Milenium. Stano |
 |
Bažantí odrůdy, 31.1.2015 Ďakujem za vysvetlenie.
U mňa Karneval bol v dobrej zrelosti už po Vianociach.Je to veľmi chutné jablko, so zaujímavou, netypickou arómou, a dobre vyváženými kyselinami.Myslím že si v mojej záhrade zaslúži viac ako 1 konár.Vlani tiež zaujal... celý příspěvek > |
 |
Bažantí odrůdy, 31.1.2015 Čo je ten papírák ku ktorému ho prirovnáva. |
 |
Bažantí odrůdy, 31.1.2015 Golden je proti němu prostě papírák
Myslel som si že rozumiem česky, ale tu mi význam uniká.Čo tým básnik myslel?Ďakujem. Stano |
 |
Co Vaše réva 2015?, 31.1.2015 Raz som pokusne ostrihal pár koreňov odrody Bianka už po opade listov v novembri, a na jar slzili taktiež, aj keď o niečo menej intenzívne ako tie čo som ostrihal v marci.Pučanie skôr ostrihaných koreňov bolo rýchlejšie, ale po 2 týždňoch to... celý příspěvek > |
 |