Příspěvky uživatele - 85.27

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Letní odrůdy jabloní - jakou si vybrat?, 6.9.2007
Je to blíž, ale pořád daleko - Plzeň 650 km, Třebíč i Znojmo 400 km (tam a zpět). Přesto děkuji za tip.
Roubování jívy, 6.9.2007
Převislá jíva se dá naroubovat na obyčejnou jívu i na vrbu. Termín přesně nevím, rouboval jsem je na jaře, důleřité je, aby nebyly narašené rouby. Ujmutí ale nebylo nic moc (tak každá třetí), vzhledem k snadnému kořenění bych čekal lepší afinitu.
Pergola, zahradní posezení, 6.9.2007
V Hornbachu ho měli za 16 000 bez střešní krytiny a bez patek. Teď na podzim teda nevím.
Ako zrezat strom?, 6.9.2007
Téměř v každém Zahrádkáři jsou inzeráty horolezců nabízejících skácení jakkoli vysokého stromu od vrcholu dolů. Podíval bych se po nich. 
Kterou sekačku? Yard-man x Honda x Husquarna, 6.9.2007
Přesně totéž jsem chtěl sdělit též. Menší sekačka znamená zhruba jednu jízdu trávníkem navíc na 10 pojezdových pruhů či 5 metrů jeho šířky, což obvykle není žádný maraton.
Pochlubte se svými altány, 6.9.2007
Jestli tam chcete bydlet, tak to nestačí.
pomozte mi s Rubínem, 6.9.2007
Může se stát, že i při ne zcela optimálním řezu může strom dobře zaplodit, zejména, pokud rok před tím vynechal, plodil málo nebo plody dobře nedozrály. Proto souhlasím s p. Yantschim, že Rubín je dobré řezat  s vědomím, že květní pupeny... celý příspěvek >
Letní odrůdy jabloní - jakou si vybrat?, 6.9.2007
Podle popisu zajímavá odrůda - ostatně jako všechny rezistenty. Do Plzně je ale pro mě daleko.
Kterou sekačku? Yard-man x Honda x Husquarna, 6.9.2007
Osobně jsem zastáncem spíš menších sekaček. Málokdo  totiž seče zahradu ve charakteru velké plochy rovného trávníku bez stromů, kytek, keřů, nerovností. I hmotnost a rozměry sekačky mají svůj význam. Jistě, po rovině dopředu se veze... celý příspěvek >
Stará Slíva, 6.9.2007
Je to popsáno ve starších příspěvcích. Rouby (peckovin) je dobré nařezat brzy, nejlépe ještě před Vánoci. Uskladnit se dají v lednici, ve sklepě, v kompostu. Já je přechovávám zahrabané kolmo do hlíny z 1/3 na místě kam nesvítí slunce  (na... celý příspěvek >
Durancie a šárka, 6.9.2007
Otázkou je kontinuita původní odrůdy. Durancie se často používá jako podnož a semenáče mají podobné vlastnosti jako mateřský strom. Existuje tedy hodně variant Durancií. Důsledná selekce těch nejlepších by zřejmě byla žádoucí.
Jaký druh švestky na slivovici?, 6.9.2007
Máte informace o míře tolerance obou odrůd?
Durancie a šárka, 6.9.2007
Doporučil bych totéž. Na pálení je Durancie výborná a nenáročná. Vzhledem k vysoké plodnosti je třeba sázet do dobré půdy nebo nezapomenout na přihnojování.
Další pomologická hádanka..., 6.9.2007
Podobnou barvu v plné zralosti měla Ruth Gersteter, zraje ale možná ještě o týden dříve.
množení lísky, 6.9.2007
Pokud chcete lísku jen jako dekoraci, nebo živý plot,  je možné brát i semenáčky z oříšků. Jde-li Vám o plody a chcete rozmnožit pěstovanou odrůdu, třeba množit vegetativně - řízkoval lze, ale nezakořeňují tak snadno, jak by se dalo čekat.... celý příspěvek >
Další diskuze:  8182838485>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika