Příspěvky uživatele - 85.27

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Ořešák omlazovací řez?, 17.9.2007
Ideální to není. Když chcete v tuto dobu řezat, třeba kvůli prostoru nebo zvýšení koruny, nechejte pahýly tak 50 centimetrové, a ty odřízněte zazelena, v době, jak radí host 204.1 
Ruční sekačka - zkušenosti?, 14.9.2007
Esxistují i sekačky akumulátorové, v ruce jsem je ale neměl.
Dřevité řízky - kdy...?, 14.9.2007
Ad pan L. DoušaJá bych tak radikální s nemožností řízkování stromů nebyl. Podívejte se na stránku:http://dendro.mojzisek.cz/m_rizkov.phptam je to i s návodem.Z vlastní zkušenosti:  Vyrostla mi pravokořená jabloň - Průsvitné ze zahrabané větší... celý příspěvek >
Klejotok třešně, 14.9.2007
To je správný postup, jak léčit vzniklý klejotok. Jeho příčina obvykle vězí v kombinaci nevhodného stanoviště a náchylné odrůdy. Vyskytuje se častěji v místech s vysokou spodní vodou, s těžkou jílovitou půdou, v mrazových kotlinách. Vylehčení půdy a... celý příspěvek >
Jaký druh švestky na slivovici?, 14.9.2007
Moje řeč. Její kvality ocenuji zejména v horších a neúrodných letech.
Jahody, 14.9.2007
Řekl bych, že pěstování na folii (čehokoli) patří minulosti. Textilie zachovala přednosti folie a odstranila její nedostatky.
vlašské ořechy, 11.9.2007
Scvrklá jádra obvykle nejsou následkem přesušení. Na vině je buďto nedostatečné vyzrání plodů nebo onemocnění - tuším antraknózou.    Zdravé ořechy se suší v jedné vrstvě na lísce - třeba na nevytopené, ale suché půdě.
rajčata papriky, 11.9.2007
U skleníku záleží na tom, jestli je vytápěný a do jakých teplot uchrání před mrazem. Např. skleník přilepený na vytápěnou budovu promrzá později.Papriky se vysévají již v únoru, pro začátečníka je proto možná lepší koupit přímo sazenice. Není-li... celý příspěvek >
žitná, 11.9.2007
Připomínám znovu, pokud chcete něco dobrého vypálit, berte jako surovinu raději ovoce a ovocné šťávy. Pokus o náhražku obilného destilátu kvašením řepného cukru nad namočeným obilím skončí v nejlepším případě lihovinou připomínající... celý příspěvek >
Lis na ovoce, 11.9.2007
Rozbití molekul šťávy odstředěním? To jste někde četl? Co by na to řekly bílkoviny odstředěného mléka?    Odstředění je dle mého v podstatě akcelerované přecezení vlastní vahou šťávy, neboť odstředivkou se vyrobí přetížení... celý příspěvek >
Černání jablek, 11.9.2007
Jde o černou skládkovou hnilobu - jablka zčernají až v bedně. Slupka je  mikroskopicky poraněná např. sáním hmyzu a infekce se dostane do rány. Zčernání je pak otázkou několika málo dní. Naštěstí jablka nehnijí jedno od druhého jako při... celý příspěvek >
Špendlíky či ryngle?, 11.9.2007
To asi budeme každý mluvit o něčem jiném. Pod pojmem špendlík se myslí protáhlý plod velikosti a tvarem podobný pravé švestce, jen žluté barvy a trochu jiné konzistence dužiny.  To co Vy popisujete - něco nepravidelně kulatého 2,5 cm v průměru... celý příspěvek >
Althanova ryngle, 11.9.2007
To je docela možné. Pamatuji z dětských dob - kdy byly skladba škůdců a infekční tlaky zřejmě jiné - obsypané stromy bez postřiků. Dnes však nad bídnými úrodami rynglí při dobré květní násadě,   včetně Althanových, jen kroutím hlavou.
Špendlíky či ryngle?, 11.9.2007
Můžete ještě, prosím,  upřesnit tvar plodu - případně rozměry v cm? Fotku v tuto dobu asi nenabídnete. Myslím, že odrůda by jistě stála za rozšíření.
Jak na kvas z hrušek?, 11.9.2007
Postupné přidávání ovoce  samo od sebe kvasu ani kořalce nijak neubližuje. Při této technologii je jen udáváno vyšší riziko octového, propionového  a mléčného kvašení. Pokud se podaří udržet správné tempo alkoholové kvašení  -... celý příspěvek >
Další diskuze:  7677787980>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika