Příspěvky uživatele - 85.27

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Santa Rosa, 6.11.2007
Asi tak.
Odrůdy vhodné na křížaly, 6.11.2007
Pravda, hnědnutí se dá zabránit - blanšírováním v kyselině citronové, sířením, atd. Raději  konzumuji křížaly hnědé, ale bez úpravy.    To odpočinutí švestek je zajímavé. Mám je totiž po uschnutí dost tvrdé. Suším je vypeckované, behem... celý příspěvek >
Santa Rosa, 5.11.2007
Přesto si s výsasdbou raději počkám na reference, které budou chválit tyto slivoně v okolí Žďáru nad Sázavou a Jeseníku.
Jakou meruňku?, 5.11.2007
Osobně si myslím totéž co pan Hauser. V oblasti, kde se meruňkám daří, jsou odrůdy typu Velkopavloviocká, Maďarská, Sabinovská v plodových vlastnostech nepřekonané. Aspoň si to teda myslím, všechny jsem neochutnal. Do horších podmínek ovšem existují... celý příspěvek >
destilační přístroj, 5.11.2007
Francouzi pálí kalvados, tuším, taky jenom z moštu. Že by nevěděli o co přicházejí?  V komerční palírně mají raději kvas z ovoce, protože víno jim pění.   Zkusil jsem oboje, rozdíl je poměrně malý. Víc záleží na kvalitě suroviny a... celý příspěvek >
jablko - na povrchu nádherné / vevnitř hnědé skvrny, 5.11.2007
Myslím, že se nejedná o totéž. Hořká pihovitost jako nedostatek vápníku v plodech má maximum projevů pod slupkou a skvrny jsou na plodech obvykle vidět. To, co píše zadavatel může být počínající jádřincová hniloba nebo nějaká fyziologická... celý příspěvek >
Broskvoň vedle domu, 5.11.2007
Asi před půlrokem tu běžela trochu emotivní diskuze na toto téma - nejdete ji v kolonce Hrušně pod heslem "Hrušeň jako popínavka ke dveřím".   V případě broskvoně je to částečně podobné, ale jen částečně. Broskev koření mělčeji a její... celý příspěvek >
čerpadlo na kvas, 30.10.2007
Záleží na tom, k čemu  potřebujete kvas čerpat. Pokud těsně před pálením - t.j. do transportních nádob nebo přímo do kotle, neměl by být velký problém, v případě hustoty lze kvas přiředit. Palírny to tak ostatně dělají. Jaké používají... celý příspěvek >
roubování meruňky, 30.10.2007
Napoprvé si raději pozvěte praktika. Meruňky se neujímají tak dobře jako jádroviny. Pětileté myrobalány jsou poměrně staré a bývají již velké. Je totiž dobré je štěpovat co nejníže, jinak jsou dlouho problémy s růstem výhonů z planého kmínku.
maliny, 30.10.2007
Zcela nerozumím. Teď není jaro, teď je podzim. Ty sazenice zasazené na jaře bych odřezal  u země - asi i trochu plodily. Ty vyrostlé odspodu bych nyní probral - nechal ty nejsilnější v přiměřené vzdálenosti od sebe. Jestli ty letos... celý příspěvek >
jedlé nebo jedovaté plody?, 30.10.2007
Nevíte náhodou, jaká chemická látka působí onu mírnou otravu? Nemůže jít třeba jen o kvasnou dyspepsii? Větší množství třešní s mlékem se nedoporučuje, ale jedovaté nejsou. Na druhé straně syrový černý bez (s nedozrálými bobulkami uprostřed)... celý příspěvek >
Vhodná kombinace odrůd, 29.10.2007
Všechny uvedené odrůdy kromě Burlat jsou pozdní chrupky zrající ve stejnou dobu nebo se ve zralosti překrývají. Pokud třešně nepálíte, za pár let nezkonzumujete úrodu ani z jednoho stromu. Proto bych volil raději kombinaci s nějakou skorou... celý příspěvek >
Destilační přístroj, 29.10.2007
To je noční můra každého páleníka - že bude dlouho vařit 200 litrů kvasu a nic z toho nebude (platí se vypálený líh). Cukr je záruka, že něco poteče. Jenže pít to bude zákazník.
destilační přístroj, 29.10.2007
Řekl bych, že mírná vůně acetonu (spíš etylacetátu) vycházející z nejvrchnější vrstvy kvasu nemusí znamenat jeno znehodnocení. Přesto si myslím, že mirabelky či myrobalány nejsou švestky a že by v tuto dobu měly být již vypálené.    Zkusil... celý příspěvek >
Ořešák má malé plody, 29.10.2007
Možné to je, ale že by 40 letý ořech trpěl suchem se mi nezdá. Spíš bych si vsadil na ten nedostatek živin, možná vápníku. Nemyslím si, že by tomuto stromu - a ořešákům obecně - prospělo výrazné prořezávání.
Další diskuze:  6667686970>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika