Příspěvky uživatele - 85.27

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Brambory moderněji, 17.4.2008
Obávám se, že bažanti, ani jiní ptáci, mandelinky nežerou.
Merunka kvete - malé plůdky, 17.4.2008
Obávám se, že malé plůdky jsou přinejmenším stejně háklivé jako květy. Možná i víc, neboť na kvetoucím stromu se obvykle najdou plně nerozvitá poupata a ty vydrží víc (na jednoletém dřevě třeba).
Vertikulátor Wolf-Garden, Yard-Man nebo jiný? (vertikutátor), 17.4.2008
S takovými stroji jsem samozřejmě do kontaktu nepřišel. Na svém - vlastně nejde o vertikutátor, jen travní fréza -  bych musel měnit válec. Ten s noži mi připadl lepší - stařinu, plsť a mech vyhrabe také, navíc prořeže a provzdušní pár mm... celý příspěvek >
čierné mušky, 16.4.2008
Mohlo by to tak být. Jenže Drosofily nejsou černé nýbrž růžové a jejich typickým sídlem není pěstební substrát nýbrž se sletují na kvasící cukry - většinou v létě a na podzim. Odtud jméno Octomilka.
čierné mušky, 16.4.2008
Identifikovat na dálku i netroufám (smutnice?). Pokud vložíte zeminu před použitím do plastové nádoby a necháte projít 1 - 2 min mikrovlnkou, zbavíte se jich. Pokud tedy zeminu nekupujete po valnících.
Uskladnění jablka vs brambory v jednom sklepě, 15.4.2008
Mám naštěstí 2 kamenné sklepy, takže se mě to netýká. Společné uskladnění se nedoporučuje, protože prý jablka natáhnou pach brambor. Rozdělením sklepa přepážkou na bramborovou a ovocnou část se nepříznivý vliv brambor údajně zmírní. Samozřemě záleží... celý příspěvek >
vrúbľovanie, 15.4.2008
Škoda, pane Boštičko, že jste své doporučení nenapsal o 1 - 2 měsíce dřív. Některým mým ne zcela ideálním roubům peckovin z konce února by to možná pomohlo.
Topaz, 15.4.2008
Je-li dobrý rok, dokáže přinést dokonalá jablka - vzhled, chuť trvanlivost, rezistence. Taky už ale zklamal menšími nevzhlednými plody. Sám nevím, proč.
Roubování švestek, 14.4.2008
Otázkou je, v jakém je ten myrobalán stavu - jde o pouhé řízky, semenáčky nebo roubovatelné podnože? S kořeny?  Postupoval by ch asi takto. Řízky či sazeničky bych vysadil na záhon a v létě, budou-li dost silné,  naočkoval. Co se neujme,... celý příspěvek >
Mirabelka Malvazinka a Nancyská, 11.4.2008
Jakýkoli insekticid sice účinkuje, systémově účinné, jako Calypso nebo Mospilan účinkují lépe. Zasáhnou totiž i tam, kam kapky postřiku nedopadnou. 
Je už čas na stříkání jabloní - Kumulus/Polygram?, 11.4.2008
Jakmile je suchý. Doba zasychání je přímo úměrná relativní vlhkosti a nepřímo teplotě. Slabý a krátký déšť postřik nesmyje, dlouhotrvající a silnější ano. Účinek postřiku se tím nezruší ale oslabí. Zaschlý postřik je sice neúčinný, chemická... celý příspěvek >
Je už čas na stříkání jabloní - Kumulus/Polygram?, 11.4.2008
Je to jednoduché. V chemických přípravcích se nevyznám, ale myší ouško jsou právě ty zelené ocásky lístků čnějící z poupat, zelené poupě je nerozvinutý květ, který ještě není na konci růžový nýbrž zelený. Dalším stadiem pak je právě růžové poupě.
vzájemná ochrana rostlin - zeleniny, 11.4.2008
Trochu problém je, že česnek jako plodina III. trati pomáhá rostlinám - a většina z nich (jahody, rajčata, brambory) chtějí I. trať. Tedy o dost jiné nároky na půdu.
Výsadba višně, 11.4.2008
Pokud těžkou půdu do hloubky a do šířky promísíte s kompostem a pískem, nemusí mít Vaše višeň  o jílu ani ponětí.
karešova, 11.4.2008
Jednoznačně všechny pozdní chrupky - mají při podobné chuti pevnější konzistenci. Tím neříkám, že Karešovy kompotovat nelze, ale není to obvyklé.     Podobně třeba skoré měkké bělomasé broskve lze taky kompotovat, ale v obchodě by... celý příspěvek >
Další diskuze:  3637383940>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika