|
Příspěvky uživatele - 85.27
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Jak se vám líbí mé broskvičky?, 31.7.2008 Musím taky poblahopřát. Pokud soused pěstování broskví vzdal, asi nejste v lokalitě, kde broskve vyrostou i na vidlích zapomenutých v hnoji.
Na druhé straně, letošní jaro vcelku broskvím přálo a květy přežily i... celý příspěvek > | | Imunní švestka, 31.7.2008 Tomu říkám zpráva!!
Jen mě mrzí, že se asi nedožiju širší aplikace těchto postupů. Čert vem Stanley, do Domácí švestky je třeba ten gen vmontovat!! | |
| | Maliny a ostružiny, 31.7.2008 Nejjednodušší způsob je odstříhat u země - třeba na podzim - všechny dvouleté výhony, na kterých byly plody. Ty jednoleté ponechat, případně vybrat v přiměřených odstupech jen ty nejsilnější. Ty ostatní taky u země. Pokud maliny neremontují,... celý příspěvek > | | Co mu chybí? Choroba, nebo škůdce?, 30.7.2008 Je to virová mozaika. Léčit se nedá, ale obvykle příliš neškodí | | Višeň a třešeň, 30.7.2008 K neplodnosti jedné višně je těžké se vyjádřit Kvete? Nezmrzá?...
Naroubovat třešeň na višeň lze, ale nedoporučuje se to. Třešeň roste silněji a tenký kmínek a větve višně brzy neunesou korunku a lámou se. | | Černošická švestka, 30.7.2008 Těžko říci. Existuje nepochybně více kvalitních odrůd, a nejen švestek, které byly neprávem opuštěny nebo se nedočkaly většího rozšíření. Změnily se pěstitelské i konzumní podmínky a spektrum chorob, některé odrůdy by mohly zažít... celý příspěvek > | | Obsahy C vitamínu v ostatním ovoci a zelenině, 29.7.2008 Ovoce a zelenina, zejména čerstvé, obsahují řadu pro lidský organizmus cenných látek - minerálů, vlákniny, biokatalyzátorů ( enzymů, vitaminů). C-vitamin - přestože jednoznačně preferuji přírodní zdroje - je jako jeden z... celý příspěvek > | | jak vyrobit višňové víno?, 29.7.2008 Nechci Vás předem klamat, ale nevěřím, že to, co vyrobíte, bude dobré. Třešně jsou fádně sladké, vínu budou chybět kyseliny a 3 kg plodů na 10 litrů je taky málo. Jistě, alkoholu tam bude dost - ze 2 kil cukru.
Víno se stáčí poprvé, když skončí... celý příspěvek > | | Elektrická stříkací pistole, 29.7.2008 Stříkal jsem kdysi vzduchovou pistolí a byl problém v rozích, odkud neměl vzduch kam utéct. Elektrická vibrační (Wagner) mi v tom přijde lepší, jen má problémy s ucpáváním - třeba ji po použití velmi důkladně promazat - i u vodou ředitelných barev.... celý příspěvek > | | udírna na zahradě, 29.7.2008 Profesionální řezníci mívali udírny s ohništěm pod masem a výsledky bývaly skvělé. Zkusil jsem to taky. Efekt výborný, ale byly problémy s kapáním tuku do ohně a udržením správné teploty v udírně, nezbytná přítomnost u udírny.. Tak... celý příspěvek > | |
| | Jak stanovit obsah C vitamínu v moštu?, 28.7.2008 Nezlobte se, ale jste tím vitamínem C dočista posedlý. Chcete měřit neměřitelné. Víte jistě, že v průběhu skladování jablek klesá obsah vitamínu C v závislosti na odrůdě významně - až o 80%. Je to poměrně nestabilní sloučenina. Nepochybně stejně,... celý příspěvek > | | stěhování mraveniště, 28.7.2008 Pokud se jedná o lesní mravence stavějící kupky z jehličí, ti jsou chráněni, a tam by bylo rozumné mraveniště (i s královnami) odsnést do lesa. Malí černí "zahradní" mravenci si to nezaslouží, v době rojení beztak přiletí brzy noví. | | jaký křovinořez, 28.7.2008 Hmotnost sice není 4,2, nýbrž 4,6 kg, ale to je maličkost.
Výkon 1,2 hp, to je jen 0,9 kW, to stačí pro strunu a na trávu. S kotoučem na náletové dřeviny to bude o něco horší. | | Dvouletý kvas, 28.7.2008 Ten mišmaš musel obsahovat drtivou většinu zkvasitelných glycidů ve formě rafinovaného řepného cukru Bez něj se totiž džemy, kompoty, dnes v podstatě ani prodávaná povidla, nevyrábějí.
Nevím, podle čeho byla hodnocena pálenka... celý příspěvek > | | udírna na zahradě, 28.7.2008 Nevím, jestli je to tak správné, stavil jsem kdysi taky udírnu ze starých cihel. Na topeniště jsem si ale koupil pár šamotek a šamotovou maltu, dvířka železná. Samotnou udírnu, kde je teplota do 80 st jsem pak stavěl normálně, z běžných cihel a... celý příspěvek > | |
|
|
|
|