|
Kiwi Samec nebo samice?, 2.5.2023 Doporučuji nastudovat si článek "Příčiny neplodnosti kiwi". Článek napsal pan Jaroslav Matějské v roce 2003 do "Rukověť zahrádkáře". Nic lepšího jsem zatím nečetl!!! Pavel ze Zlína |
 |
Stříhání stromů, 1.12.2020 Setkal jsem se s názorem, že zimní řez jádrovin by se neměl dělat pokud je teplota nižší než +5°C. Zdůvodnění bylo takové, že se při nižší teplotě špatně hojí (zacelují) řezné rány. Může někdo potvrdit toto stanovisko? Pavel |
 |
|
 |
Keříčkové kiwi, 22.2.2017 To jste dost přehnal. Pokud bydlíte v tropech můžete mít pravdu. Na území ČR nebo SR taková úroda ani náhodou. |
 |
Nenáročný, včelařsky významný strom, 20.2.2017 Včelařsky významných stromů je celá řada. Pro ro různá roční období je třeba hledat jiný. Doporučuji autorovi dotazu zadat si do vyhledávače např.: Včelí pastva, nebo Kalendář včelí pastvy a dostane kompletní informaci. |
 |
Kiwi jako živý plot, 19.1.2017 To je málo. Já jich mám od sebe asi 1.5 m a vytváří pravidelně hustý porost přes který není vidět. Sázet jich ještě znovu, tak bych je dal od sebe na vzdálenost cca 2 m. |
 |
Jakou vybrat odrůdu na pálení?, 29.12.2016 Nedalo mi to a na netu jsem si našel opravdu existující lihovar ve Lžíně. Upozornění pro fajnšmekry - ve svém sortimentu nabízí i datlovici a pivovici! |
 |
Keříčkové kiwi, 22.11.2016 Na netu hledejte buď Actinidia arguta nebo Actinidia kolomikta. Je o nich mnoho dostupných informací. |
 |
Špačci - skorce, 20.10.2016 Mohu potvrdit nebývalý zájem ptactva o ovoce všeho druhu. Nazobaná jablka v tak velkém množství jako je letos /a to v této době/ jsem ještě neviděl. Dokonce jim už nyní chutná i rakytník řešetlákový. Kdybychom nezasíťovali aronii, muchovníky... celý příspěvek > |
 |
Čím budete ošetřovat vinnou révu v příštím roce, 20.10.2016 KUKY: I já děkuji za výstižné a pro mne cenné rady!!! |
 |
Asimina Triloba, 21.5.2016 Pokud nepřijde nějaká kalamita /kroupy, sucho.../, tak z chobotniček budete mít plody. |
 |
|
 |
Podnož pro renglotu zelenou, 18.4.2016 Jaká je šance na to, jestli se ujme řízek ze zeleně rengloty naroubovaný na podnož ze švestky? |
 |
Čerešna Rivan, 4.4.2016 Po zkušenostech které mám s RIVAN bych přerouboval oba dva stromky. Sotva se nám plody začaly začervenávat už na ně vletělo ptactvo v čele s kosáky. Nebylo je možné odehnat za žádnou cenu. Pokud ano, tak jenom na chvilku a pak se hned vrátili. Z celé... celý příspěvek > |
 |
Dlouhokvetoucí keř, 27.3.2016 Komule davidova není pro včelky vhodná. Nedosáhnou do květu na nektar, který je hluběji než jejich délka jejich jazýčků. Vhodnější je komule střídavolistá. |
 |
Nezabúdli ste na sýkorky?, 25.1.2016 U mne dostaly sýkorky už 50 kg slunečnice a cca 10 kg vyloupaných starších vlašských ořechů.
Příspěvek s "krmítko on line" je skvělý. Makov dělá záslužnou činnost!
|
 |
Roubování meruněk, 31.12.2015  Používám způsob popsaný v literatuře jako roubování,,'na sedélko''. Přikládám obrázek, jinak mimo jiné o tomto se lze dočíst na této stránce.
|
 |