|
Řez ovocných stromů, 23.4.2018  Na fotkách sú stromčeky zasadené na jeseň 2017, iba jeden bol sadený na jeseň 2016. Na každej fotke je meno odrody, podpník a termín výsadby. Odroda I 18/1 (Topaz x Elstar) na M25 pekne vyrašila v celom priebehu budúcich kostrových konárov a... celý příspěvek > |
 |
Elena, 22.4.2018 Co myslíte, nechat rouby jen se třemi očky nebo můžou být delší - do 6 oček
Na roubech nechajte 3-4 očka. 6 očiek je veľa.
Michal
|
 |
|
 |
Zpustlý sad, 20.2.2018 Mikeš13: Tá neznáma odroda podobná Coxovej pravdepodobne Coxova reneta nebude. Nepíšete v ktorom mesiaci roka Ste plody fotili ani dokedy vydržali, u mňa má ale Coxova iný tvar - je viac plocho guľovitá, plody na Vašej fotke sú vyššie. Na foto 1,2 sú... celý příspěvek > |
 |
Dolná Strehová, 8.2.2018  Síce ex post, ale pridávam na fotkách program tohto seminára. Viaceré veľmi zaujímavé prednášky... Mňa by bola zaujímala najmä tá z 31.1. o 9,15 hod. IH |
 |
Hádanka, 8.1.2018 Kuky: Nie. Pridám ďalšie indície: Tie 2 staré odrody sú pôvodom zámorské. Tie 2 nové sú pôvodom české. A ešte: mená 3 odrôd tu už v tipoch padli, ale v nesprávnom poradí (okrem tipu dr.Vysloužila a V., ktorí jednu odrodu označili správne - a týmto... celý příspěvek > |
 |
Hádanka, 8.1.2018 V.: Jeden tip súhlasí, ostatné nie. IH |
 |
Hádanka, 8.1.2018 Bumblebee A.b.: Nesedí ani jedno. IH |
 |
Veľtrh hrušiek, 18.11.2017 Len poznámka k tej Halyomorphe: s tzv. nepôvodnými alebo inváznymi škodcami z ríše hmyzu sa v najbližších rokoch zrejme budeme stretávať častejšie, či sa nám to páči alebo nie. Ich šírenie je sčasti dôsledkom prirodzenej biodiverzity v rámci... celý příspěvek > |
 |
Admirál, 30.9.2017  Je férové "pochváliť" sa aj neúspechmi, tie k záhradkárčeniu neoddeliteľne patria. Že v tom bude ale "namočený" (doslova...)môj obľúbený Admiral, to by ma veru nenapadlo. Po vytrvalých a výdatných dažďoch na jednom stromku popraskalo asi 50% plodov... celý příspěvek > |
 |
Pocta Rubinole, 30.9.2017 Rubinola vo výstavnej kondícii (foto). Ak má Rubinola v korune stromu dostatočný prístup k slnečným lúčom a zapadnú do seba aj ďalšie okolnosti (niektoré - bohužiaľ - ovplyvniť nedokážeme), vyfarbí sa do takej nádhery, že jej ťažko môže konkurovať čo... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Foto M9 a MM106, 30.9.2017  82.200: Tu je zopár fotiek stromkov rôznych odrôd na rôznych podpníkoch a rôzneho veku. Na každej fotke je uvedené v skratke: odroda-podpník-vek-výška stromu v metroch (v čase fotenia). Treba si ale uvedomiť, že do toho aký vysoký strom na tom-ktorom... celý příspěvek > |
 |
Topaz nepřekonaný, 14.8.2017 234.254: Mne sa podpník M9 pri pestovaní Topazu neosvedčil. Konkrétne o tom píšem v mojom príspevku z 13.3.2016 na tomto vlákne, takže to nebudem opakovať. Teraz mám Topaz na A2-ke a zatiaľ je to paráda. S tou M9-ou je to ale len moja skúsenosť,... celý příspěvek > |
 |
Špendlíky, 14.8.2017 Zdravím pán Fiala. Mojzesovo je 10km od nás (Šurany), takže pozdravte krajana- záhradkára.A spýtajte sa ho či vie kde sa nachádza Ezdeg 😉 (u nás sa ešte stále obce nazývajú starými maďarskými názvami ešte z čias Uhorska, toto je maďarský... celý příspěvek > |
 |
Jakou řetězovou pilu pro manžela?, 1.8.2017 Pani Irenka, dovolím si malé glosovanie na záver. Z Vašich príspevkov je jasne vidno že svojho manžela máte aj po rokoch (predpokladám že nie Ste dvadsiatnici) rada, a zrejme to platí aj naopak. Vaša snaha spraviť mu darčekom radosť je veľmi... celý příspěvek > |
 |
Aký olej M2T alebo Stihl (resp. iný) do agzatu po GO, 17.3.2017 Výrobca motora asi najlepšie vie, prečo a aký poker oleja predpísal. Rozhodne by som sa aj pri použití moderných ojejov držal toho, čo predpisuje výrobca motora |
 |