|
Vhodná odrůda na moštování, 16.9.2016 Problém u Vilémova bude docela brzké moučnatění (pokud se bude skladovat a nepoužije se hned k výrobě moštu) a také střídavá plodnost - alespoň z místního pozorování. Jinak je to velmi vitální a zdravě rostoucí odrůda, i když chuťově průměrná. Ale... celý příspěvek > |
 |
Gabrovská se Bulharům povedla, 15.9.2016 "V tomto směru se musím poklonit Těchobuzické, která monilií letos netrpí prakticky vůbec. I spadené plody ležící 3 dny v trávě jsou čisté".
Souhlas. Podobně i Č. rodná. Budu se opakovat, ale chuť spadlých a pár dní na zemi ležících plodů Č.... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Elena, 15.9.2016 Nějaké to foto-tlachání přidám o víkendu (kdo je pan Středa?). Elena jako jedna z mála zatím nemá žádné příznaky napadení šarkou ač je infikovanými stromy obklopena.
Presentu mám, ale letos neplodila. |
 |
Slivoň Anna Späth, 6.9.2016 Mám ji naroubovanou, ještě neplodí. |
 |
Stanley - nejde dužnina od pecky, 1.9.2016 Podobně si najděte např. z VŠÚO Integrovanou produkci jablek vhodných pro výrobu DV. Který prostředek do kdy používat. |
 |
Neznámá odrůda, 30.8.2016 Zeptejte se kolegy, kde přesně tu hrušeň koupil. Přes to zahradnictví se pak dá často dobře dohledat pravděpodobná odrůda. Většinou si vedou evidenci co objednali a prodali a těch odrůd hrušek asi zas tak moc mít v nabídce nebudou. |
 |
Totálne neškodný herbicíd, 29.8.2016 Ano, je to úhledné a když to majiteli takto vyhovuje, tak je to v pořádku. Já jsem spíše zastánce přírodnějších "živějších" typů zahrad, a to ne z důvodu lenosti :-). Sto lidí, sto názorů. |
 |
Špendlíky, 15.8.2016 Nevím. Je na zahradě dlouho - je to už starý strom. |
 |
Špendlíky, 15.8.2016 Zelenou mám určitě. Rozdíl může být ve špendlíkách - různé typy, různá doba zralosti. U mě se tyto sklizňově kryjí - spolu i s Althanovou r., Chrudimskou, Hanitou. Letos je sklizeň o nějakých možná 8 dní dříve. Špendlíky i ryngle lákají hlavně včely... celý příspěvek > |
 |
Vhodné moderní odrůdy jabloní pro extensivní způsob pěstování na vysokokmenu, 10.8.2016 Ale tohle podle mě není vysokokmen. |
 |
|
 |
Mam ted zklizenou Aronii a nevim zda je jedla, 9.8.2016 Nevím. Použil jsem klasickou zelenou síť - vše spojeno, uvázáno. Letos jsem chtěl použít neco s menšími oky nebo záclonu apod., ale stejně jsem znovu dal tu zelenou síť. Chtěl bych vidět, jak to ty mršky dělají :-). |
 |
Mam ted zklizenou Aronii a nevim zda je jedla, 8.8.2016 "Asi 3 sezóny je u nás ptáci nechávali na pokoji a úrody byly ze 2 keříků velké (asi kýbl). Černé bývaly nejdřív koncem srpna, další sezńy zrály pokaždé dřív a dřív. Letos byly černé už před 2 týdny, tj. koncem července".
Naprosto stejný vývoj i... celý příspěvek > |
 |
Opál, 5.8.2016  Tak toto by měl být Opál. Foto je z minulé soboty, ale přesto by už nějaké výraznější zabarvení mělo být na plodech asi patrné, ne? Nechám se překvapit, co z toho nakonec vyleze, možná je to jenom prvoroční opozdilec. Rouby jsou z VŠÚO. |
 |
Tegera - zkušenosti, 5.8.2016  Před týdnem první sklizeň Tegery - závěry z ní dělat nebudu. Chuťově nezklamala, ale ani nenadchla. Průměr. |
 |
Rajčata 2016, 5.8.2016 Také moc nemusím sladká rajčata, i když třeba Goldkrone pěstuju. Letos zatím, kromě standardu Bejbina, vládnou rajčata, jejichž semena pochází z plodů zakoupených v obchodní síti - Kumato a červené datlové původem z Maroka. |
 |