|
Poradte mi - Choroba jablone?, 31.7.2015 To byla rána, jak jsem si oddychla... Stříkala jsem samozřejmě (proto se divím, že se to objevilo jen u jednoho stromu)..mockrát vám děkuji. Míla
|
 |
Poradte mi - Choroba jablone?, 31.7.2015  Podívejte se prosím na fotku listí na mém glosteru. Fleky jsou převážně na severní straně. Jinak ostatní odrůdy jsou čistoučký..jestli se jedná o nemoc, tak čím postříkat. Moc děkuji Míla
|
 |
|
 |
Rajče plíseň (foto)?, 25.7.2015  Prosím o pomoc. Téměř ze dne na den se mě u této odrůdy udělaly takové skvrny. Na jiných to nemám. Co jim chybí?? Jsou stříkané kuprikolem. (otrhat listy?-vápno?--nevím..) Moc děkuji za rychlou reakci. Plísen jde fofrem. Míla
|
 |
Plíseň bramborová, 23.7.2015 Sadba byla mírně naklíčená, z d r a v á... Každoročně stříkáme proti mandelince, stále se vyskytují ve velkém množství.postřik 100% přesný dle návodu. Na tomto políčku pěstujeme výhradně jen brambory. Nemůže to být tímto?? A děláme dobře, že... celý příspěvek > |
 |
Plíseň bramborová, 22.7.2015  Zdravím malé pěstitele brambor.prosím o posouzení, co se mě vlastně stalo s brambory.9.5 vysázené, po vzejití přihrnuté, celkem solidně z nebe zalévané. Čekali jsme na kvetení a nic. Naopak se objevily mandelinky, které jsme sbíraly, ale nakonec... celý příspěvek > |
 |
A je to tady: Světlušky 2015, 16.7.2015 U nás na Svitavsku nevidím jedinou světlušku. Možná tedy je to tím, že do 22.hod vydržíme na zahradě. Pak nás vyžene půlhodinová invaze chroutích mimin (nebo, co??¨'), jsou jen 1-2cm velcí, ale je to fofr... Pak jako na povel jsou pryč, ale to se už... celý příspěvek > |
 |
Mam striekat rajciny uhorky a tekvice po kazdom dazdi?, 15.7.2015 Můj dotaz je opačný.mám sříkat preventivvně okurky a papriky proti plísni, když u nás již měsíc téměř nic nenapršelo? Hradec nad Svitavou-díky Míla
|
 |
Spodní listy česneku žloutnou, 2.7.2015 Dnes česnek sklizen, po 10 navázán a visí na tyčce. Nenašla jsem ani jediný špatný. Jen jsem zklamaná velikostí. Proti lonsku je poloviční. V místech, kde se zalévalo, tak je jako pěst... Říkalo se, že se česnek nezalívá, ale jak vidím, na řeči... celý příspěvek > |
 |
Nemoc rajčat, 2.7.2015 No,30.6 jsem stříkala víno rovralem a tak jsem stříkla i ta rajčata.Toto jedno ale již tečky mělo skoro od mala.To mám teda solo stříknout kuprikolem ještě znova??. A DĚKUJI ZA PŘÍZPĚVKY Míla |
 |
Nemoc rajčat, 2.7.2015  Pěstitelé rajčat, prosím o radu.Ve foliáku je 5 sazenic metr velkých zdravých sazenic rajčat a jedno má celé takto podobané listy.ani přez lupu nevidím žádného broučka.Ty nejvíc napadené jsem otrhala a vršky jsou už čistý.Dotaz pro případ, že bych... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Spodní listy česneku žloutnou, 28.6.2015 Tak pacibulky jsou v bedýnce a schnou.ani jedna nebyla špatná.jen mě udivilo, že jsou to malé česneky. Myslela jsem, že vyroste jedna větší cibulka a tu budu sadit na podzim. To musím tedy na podzim rozebrat na stroužky a ty potom... celý příspěvek > |
 |
Špatně zaštípnuté rajčata, 22.6.2015  Rok co rok pěstuji pod stejným stromem 2 sazenice rajčat.Vždy plně dozrají a navíc je vyvazuji k větvím nad nimi.Častěji je zalévám, ale to že nemají celodenní světlo jim nevadí.přikládám fotečku Míla |
 |
Šarka švestek, 20.6.2015 Zdravím, prosím o radu: Dnes jsem našla několik plodů švestek Stanley, jakoby pokapané lepkavýma kuličkama. Co to je a jestli je to nějaká nemoc, tak co dál dělat? Díky Míla
|
 |
Spodní listy česneku žloutnou, 18.6.2015  Zapomněla jsem tu foto
|
 |
Spodní listy česneku žloutnou, 18.6.2015 Je možné že ten hrášek skutečně má vinu. Sousedka si jej tam zasela a ted když rychle vyrostl, tak skutečně ten můj česnek začal žloutnout. Je to ale myslím shoda náhod. O zalévání není řeči. Je daleko od zdroje vody, tak to nechávám na nebíčku.... celý příspěvek > |
 |