|
Bio filtrace, 10.12.2014 Ano okysličí dostatečně, pokud neplánujete jesetery. Tam při parních letních dnech může vzniknout problém ale u Koi a dalších ryb je to v pořádku.
Filtrace je dle mého názoru celkem v pořádku, jen ty přepady jak psal pan Hrkal.
Co se týče... celý příspěvek > |
 |
Biotec 18 screenmatic, 27.11.2014 Jak jsem psal, chemický i bakteriologický rozbor... tím jsem nemyslem rozbor doma v garáži ale v laboratoři. Dokonce mě výsledky až překvapily že jsou ryby tak zdravý, až skoro nezvyklí. Proto jsem psal že mi tyto úmrtí jsou do dnes naprostou... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Biotec 18 screenmatic, 24.11.2014 Příklad klasického omylu začínajících jezírkářů. Tak pro vysvětlení, čistá voda na oko neznamená čistá voda po chemických vlastnostech. Když jsem měl cca 1/3 filtraci než mám teď tak jsem měl taky vodu nádherně křišťálovou, což mám do teď. Ale... celý příspěvek > |
 |
Biotec 18 screenmatic, 19.11.2014 Nevím jak Biotec, ale mě se rozhodně osvědčila doma dělaná filtrace. Mám odzkoušenou na hodně velké biologické zatížení. Při počtu 1 větší kapr na 1 kubík a k tomu několik jeseterů se mi hodnoty vody udrželi na nulových hodnotách.
Dnešní... celý příspěvek > |
 |
KOI - nemoc, 7.10.2014 3Kg na m3 je pro rostliny ještě OK, osobně zkoušeno |
 |
KOI - nemoc, 4.10.2014 UV lampa není všelék, určitý nepatrný vliv má ale ničí převážně jednobuněčné řasy. 36W na 4m3 je celkem i skoro zbytečné, bohatě stačí 3-4W na 1m3. Podle mě spínat Uv lampu na celý den je zbytečnost a akorát by vám rychle odcházeli zářivky. Bohatě... celý příspěvek > |
 |
KOI - nemoc, 3.10.2014 3kg soli na m3 je ještě v pořádku. Konkrétně toto množství se používá pro léčení Koi. A samozřejmý že určitě používáte sůl bez jódu tedy rozhodně nepoužívat klasickou kuchyňskou.
Osobně používám sůl v množství 1 kg do celý rok a ryby jsou... celý příspěvek > |
 |
Lak na kámen v kaskádě, 29.9.2014 Já to vyřešil tak že jsem kaskádu zrušil. Za jedno v letních dnech docházelo k velkému odparu vody a ohřevu vody a druhý problém se zanášením řasou.
Já to bych to spíš vyřešil osázením rostlinami a kameny nechal porůst. A nebo použil jednou... celý příspěvek > |
 |
Zakrytí jezírka na zimu, 21.9.2014 No za 1. Je to kapr z prvotřídního chovu, výstavních kvalit, takže má velké předpoklady růstu. Za 2. Showa, Kohaku a další jsou nejrychleji rostoucí Koi kapři a nakonec za 3. Krmím super prémiovým krmivem dovezeným přímo z Japonska, viz. zde |
 |
Polystyrenove desky nebo stare okno proti zamrznuti jezirka?, 23.9.2013  Zakrytí jezírka mohu rozhodně doporučit, pro zimování ryb je to rozhodně pohodlnější. Existují různé varianty. Rozhodně nejlepší je komůrkový makrolon a nejlépe formou plovoucích čtverců. Ale hodí se hlavně pro jezírkáře kteří buď nemají dostatečnou... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Proti zamrzání jezírka, 18.9.2013  Rozhodně můžu doporučit jeden jistý plovák. Je svařený z plastu a je dvouplášťový. Perfektně funguje i při velkých mrazech se vzduchováním.
Na následující fotografii je zobrazen plovák, který je ponořen ještě dalších cca 30 cm pod hladinou. V... celý příspěvek > |
 |
Filtrace, 10.8.2013 Tak pokuď se jedná o Koi jezírko s velkou obsádkou tak určitě doporučuji dnovou gulu a skimmer. Co se týká velikosti filtrace bez pořádného mechanického předfiltru, tak počítejte s objemem filtrace mezi 15-30% objemu vody v jezírku. Osobně mám také... celý příspěvek > |
 |