|
Veharda, Veselka, Barbora, 11.7.2011 Barboru mají v Kyjově na MVAčkách. Ostatní nevím. |
 |
Dvojité a trojité plody broskve, 27.5.2011 Musím přiznat, že i na Šternbersku (moravském) mají broskvoně většinu plodů dvojitých (dvě 3-leté RH). Asi to bylo nějakým celorepublikovým špatným počasím v době diferenciace květních pupenů!? |
 |
|
 |
Názor odborníka na roubování, 24.5.2011 Trošku mě ten dotaz zaráží ve smyslu: líbí se mi sousedova odrůda, zkusím ji naroubovat, podaří se (a tady ta podivnost) --> mám ji vykopat a zahodit!? Přece cílem bylo získat danou odrůdu, ne? Nebo jen vyzkoušet techniku roubování? Místo abyste... celý příspěvek > |
 |
Vlnovník hrušňový, 21.5.2011 Dobrý večer. Dotaz z trochu jiného soudku, i když se týká vlnovníka. Stříkal jsem před týdnem napadené hrušně přípravekm Omite a zkropil i přilehlý kopr. Za jak dlouho si myslíte bude kopr bez následků poživatelný? Dle agromanuálu se ochranná lhůta... celý příspěvek > |
 |
Pomologie nových odrůd jabloní, 11.2.2011 Super! Velice užitečné, akorát se mi nechce zobrazir pdfko pro peckovniny. Podařilo se to Vám? |
 |
Co je to za kytičku?, 2.5.2010 Děkuji za odpovědi-budu ji pěstovat vypadá moc hezky-láďa |
 |
Co je to za kytičku?, 2.5.2010  prosím co je tohle za kytičku?? |
 |
Zelená vajíčka, 25.2.2010 Zdravím.
Maransky mám, vejce mají nádhernou čevenohnědou barvu, ale bohužel je moc nevidím. Ty potfory je žerou!!!
Chovala jsem i araukany. Byla jsem s nima moc spokojená. Zřejmě se časem k jejich chovu vrátím. |
 |
Melounoviště 2009, 5.7.2009 S plísní zatím (zaplaťpánbůh) žádné zkušenosti nemám. Nic to nechytá - dokonce ani od plesnivých okurků ve skleníku na sklonku léta... Jinak letos s úrodou nepočítám. Dokonce i ve skleníky kluci nerostou (teprve 4 pravé listy). :-(Narok to snad půjde... celý příspěvek > |
 |
ginkgo, 30.11.2008 Jak je to s nadmořskou výškou? Jsem z podhůří Jeseníků - 560m.n.m. v celku drsné poloze nechráněné od Pradědu. Ginkga mám jedoleté sazenice vypěstované +- ve skleníku. Zimuji je též ve skleníků pod netkanou textilí, s květníky zahrabanými v půdě.... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Staré odrůdy, 28.9.2008 Vidím tady zmínku o malináči, poradí prosím někdo. Děda ho pěstuje léta - nedaleko Olomouce, nadm. výška 230m. Plodí opravdu hodně, plody chutné, ovšem všechna jablka mají shnilé plesnivé jádřince. Končí vždy jen v moštu. Proti houbám nepoužívá... celý příspěvek > |
 |
okrasné zelí, 2.3.2008 Okrasné zelí si pěstuji ve skleníku. Je volmi chutné a zdravé. |
 |