|
Jak dostat semena z plodů, 20.2.2013 Pokud se týká rajčat, je nejlepší vydlabat nebo vymáčknout do skleničky šťávu se semeny a přidat trochu vody, jak píše mičurinec. Potom je dobré je jednou za den promíchat. Podle teploty, většinou za dva až tři dny šťáva vykvasí a tím se naruší... celý příspěvek > |
 |
Jak docílit aby sazenice paprik byla silná a zdravá, 19.2.2013 Mohu se zeptat, kde lze takovou lampu sehnat. Děkuji |
 |
|
 |
Zemina pro výsev plodové zeleniny - namíchání a propaření, 19.1.2013 Jen bych chtěl podoktnout, že není výsevní substrát jako výsevní substrát. Doporučil bych používat výsevní substrát od renomovaných firem, třeba Gramoflor, BBCOM nebo Klassman. Všudepřítomný od nejmenované firmy nebrat. |
 |
Nejchutnější rajčata, 11.1.2013 Zajímavé výsledky zkoušek cherry rajčat ve Slovinsku včetně chuti. |
 |
Homelite CSP 4518, 2.1.2013 Dobrý den, můžete m prosím poradit, jak se dá vyčistit vzduchový filtr? Co všechno rozdělat, odšroubovat... |
 |
Papriky gigant Meika, 30.12.2012 Souhlasím s Mr. Bigggem, půda u paprik nesmí přeschnout, potom nepomůže ani relativní dostatek vápníku v půdě.
|
 |
Hrušeň Jana, 5.12.2012 V mém příspěvku u hrušně Bohemica jsem si posteskl, že Jana mi nechutná tak, jako ona. Ale to neznamená, že by nebyla chuťově výborná, včera jsem jednu objevil mezi Bohemicami a rozhodně nebyla špatná, spíš naopak. Jen škoda, že letos krásně plůdky... celý příspěvek > |
 |
Lucasova, 5.12.2012 Je pravda, že za mlada si nepamatuju lepší hrušku než Lucasovu, ale asi se chutě věkem mění, vliv může mít i podnož nebo poloha.
Bohužel nesdílím názor, že sazovitost je jen kosmetická vada, jak tady namítá předchozí příspěvek. Sazovitá hruška se... celý příspěvek > |
 |
Hrušeň Bohemica, 4.12.2012 Nebudu se přít o samosprašnost nebo cizosprašnost, ale Bohemica u mne plodí nejméně 5 let. V blízkosti roste jediná jiná hrušeň a to malý stromek Lucasovy a nikdy jsem nezaznamenal problémy s opylením. Spíš jsem si u této odrůdy všiml střídavé... celý příspěvek > |
 |
Réva Vodograj, 3.12.2012 S Vodograjem tady velké zkušenosti nebudou, mě osobně od něj odrazuje už jeho původ. Arkadia a Kišmiš lučistyj jsou sice výborné nebo i vynikající odrůdy, ale odolnost k mrazu i chorobám je u nich na dost nízké úrovni, takže mají problémy u mne na... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Křeček polní, 30.9.2012 Mám v zahradě křečka, teď jsem ho viděla. Zahrada je jak cedník. Už s ním bojuju 2 měsíce a nic nepomáhá. Prosím poraďte co s ním.
|
 |
Fleky na kmínku, 26.9.2012 Pokud máte odrůdu Favorit z křížení Chasselas Queen Victoria White x Královna vinohradů tak Vás nepotěším, protože se jedná o čistou V. viniferu, tudíž jen málo odolnou. Prostě jen využili Vaší nevědomosti a nazvali Favorit rezistentní odrůdou.... celý příspěvek > |
 |
Co se deje s mojema rajcaty? Jaka je to nemoc a co proti ni?, 28.6.2012 Před lety jsme použili na jednom pozemku Lontrel (složka Bofixu) proti pcháči. Druhý rok na tomto místě vysazené rajčata trpěla něčím podobným, jako je na snímcích. S mykorhizou to souvislost určitě nemá. |
 |
Je to K.O?, 22.6.2012 Starane patří mezi růstové herbicidy, Kaput je jeden z mnoha glyfosátů. Karate je ale insekticid, ne herbicid. |
 |
Je to K.O?, 22.6.2012 Starane má jíný způsob učinku než glyfosáty a taky je nebezpečnější i pro keře. U mne stříkali příkopu proti plevelům cca 3-4 m od vinohradu a některé keře jsou na tom špatně, stačily jen pouhé výpary. |
 |