|
Přechlorovany bazen + vysoké PH, 17.7.2014 Souhlas k používání HCl, už se to tady řešilo. Budu se opakovat.
Snížení pH vody vždy používejte:
Kyselina sírovou čili technická kyselina chlorovodíková (HCl). 38% (zastarale též vitriol) koupíte ji drogérii cca 30 Kč.
Kolik máme dát litrů... celý příspěvek > |
 |
Chlor ve vodě ano či ne, 17.7.2014 Jaké byly hodnoty chloru, při prvním použití?
Jakou dávku jste použil při prvotním přechodu na Azuro OXI-L?
Jakou barvu má zakalená voda?
Někteří prodejci píšou že se nemá používat k ošetření vody, kde byl použit... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Oxid chloričitý (ClO2) k dezinfekci bazénu, 17.7.2014  Odpověď pro p. Ori.
1. Ano, na výstupu aby byl co nejnižší tlak. (Vytlačovaná voda vstupuje s vyšším tlakem do zúženého prostoru, kde strhává plyn z přívodní trubičky do rozšířeného prostoru, prakticky realizuje známou Venturiho trubici).
• Je... celý příspěvek > |
 |
Oxid chloričitý (ClO2) k dezinfekci bazénu, 14.7.2014  Pan PPé, je dlouholetý odpůrcem a pořád mě dokáže překvapit, buď neví o chemii nic nebo to nechcete vědět.
Železo (Fe) a mangan (Mn) ve vodě jsou rozpuštěné, jako železnaté ionty, které nevidíme, nehodíte-li kovadlinu na dno.
Železo: >0,3... celý příspěvek > |
 |
Zakalená zelená voda, 13.7.2014 Zdravím
Už se tady hodně psalo na zničení zakalené zelené vody. Pokusím se to znovu napsat do jednoho článku.
Já bych postupoval asi takhle:
1. Zapnout čerpadlo
2. nejdříve bych snížil hodnotu pH na 6,5 - 7,0, kyselinou chlorovodíkovou... celý příspěvek > |
 |
Oxid chloričitý (ClO2) k dezinfekci bazénu, 13.7.2014 Opověď, kde je zakopaný pes?
Tato alternativní metoda už se používá přes sto let. Už je většinou vše vymyšlené a testované v zahraničí. Bohužel je tato metoda znatelně rozšířena pouze v Severní Americe.
I když slavná legislativa EU na to... celý příspěvek > |
 |
Oxid chloričitý (ClO2) k dezinfekci bazénu, 13.7.2014 Já jsem to vzal ze srandy, vždyť na ty otázky jinak nešlo.
Koukal jsem se co psal Olin, opravdu existuje výrobek „Purogene®“ je to stabilizovaný oxid chloričitý, výrobek obsahuje 2% ClO2 . Roztok po rozředění je pořád naprosto bezpečný.... celý příspěvek > |
 |
Oxid chloričitý (ClO2) k dezinfekci bazénu, 12.7.2014 Tak já zkusím odpovědět p.host - xxx.xxx.80.124 za Olina. To se nedá vydržet.
1. Tady se pořád opakují otázky a odpovědi jsou už tady napsané, buď se napíše „viz“ nebo jednoduše „Copy/Paste“ a je spokojenost, kdo bude listovat... celý příspěvek > |
 |
Chlor ve vodě ano či ne, 4.7.2014  Předem řeknu né.
Už několikrát se různě o tom tady psalo, na různých vláknech. Důležitý problém si zaslouží znovu o tom napsat kde se dělají pořád stejný chyby (budu se opakovat).
Když používáme chemií na bázi chlóru, v bazénu za účelem... celý příspěvek > |
 |
Oxid chloričitý (ClO2) k dezinfekci bazénu, 4.7.2014 Ano souhlas.
ClO2 nereaguje s dusíkatými sloučeninami jako chlór, ten má jiný kalibr. Laicky řečeno, když volný chlór se potká s dusik.slouč. stane se chemická reakce a výsledek je obávaný vázaný chlór. Když potká kapka chlóru kapku... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Oxid chloričitý (ClO2) k dezinfekci bazénu, 3.7.2014  Zdravím všechny bazénáře
Tak to je dobré vědět další příklad k výrobě ClO2 k pro oxidaci a dezinfekci vody v bazénu. Naprosto souhlas.
Jestli máte 110125 ppm (110125 mg / l: 110125 g/m3: 11,0125%,110,125 ‰) v 5 litrech a nalijete do bazénu 25... celý příspěvek > |
 |
Oxid chloričitý (ClO2) k dezinfekci bazénu, 28.6.2014 Odpověď na vaše otázky: Kdybych věděl jak vyrobit výrobek který bude silnější nebo stejný jako Duozol L, tak bych si to patentoval a koupal bych se na Bahamách s Viktorem. Musíme pracovat s výrobkem který je stabilní. Proto se... celý příspěvek > |
 |
Tester na vázaný chlor, 25.6.2014 Dle mého názoru, testery na měření se prodávají, kde se měří:
volný chlor =hlavní nositel dezinfekčního účinku a celkového chlóru,
(po odečtení hodnot celkového chloru a volného chloru, je výsledek obávaného Vázaného chloru).
Jinak... celý příspěvek > |
 |
Oxid chloričitý (ClO2) k dezinfekci bazénu, 25.6.2014 Přeji krásný den,
Jestli máte už v bazénu viditelné řasy, tak je situace kritická. Jestli chápu dobře, tak máte bazén s obsahem 25 000 l a dáváte tam 5 litrový nasycený roztok (ClO2) přes 500 ppm.
Výsledek v bazénu je že máte v bazénu... celý příspěvek > |
 |
Oxid chloričitý (ClO2) k dezinfekci bazénu, 23.6.2014 DESAM® SOLID je unikátní jednosložkový přípravek, který po rozmíchání ve vodě vygeneruje vysoce čistý chlordioxid (oxid chloričitý, ClO2), a to pomocí samovolné chemické reakce. Ke generování ClO2 dochází ihned po rozmíchání ve vodě, a roztok je tak... celý příspěvek > |
 |