|
Bifteková rajčata, 9.8.2014  Paní Kateřino, posílám slíbené fotky Kosmonauta z loňského roku. Z druhého obrázku je patrno, proč ho letos nepěstuji.
Mr Big
... celý příspěvek > |
 |
Rajčata pro sezónu 2014, 9.8.2014 Také jsem s Goldkrone spokojen. Po dlouhodobém suchu jsme u nás měli plno bouřek, z těch čtrnáct dnů napadlo alespoň 140 mm-praskání žádné.
Mr Big |
 |
|
 |
Zastřihování listů u rajčete, 9.8.2014  Pane Lukáši, tady posílám ty slíbené obrázky mých Stupických na jihozápadní lodžii, kde teplota při velkých vedrech přesahuje 40 °C. Původně jsem tyto Stupické vysazoval do 5 l kbelíků s mezidnem pouze proto, abych mohl porovnat rostliny Stupických z... celý příspěvek > |
 |
Rajčata pro sezónu 2014, 8.8.2014  Bakteriální skvrnitost rajčat - obrázek se mně nepodařil nijak převést v lepším provedení.
Mr Big |
 |
Bifteková rajčata, 8.8.2014  Solar Flare, Moruno, Negro Almeria a Costoluto Genovese (dole v pravém rohu).
Mr Big |
 |
Pozná někdo druhy kaktusů?, 8.8.2014  Od té doby co bydlím v paneláku, tak pěstuji jen menší jihoameričany.
Mr Big
|
 |
Pozná někdo druhy kaktusů?, 7.8.2014 Trn, který odpadl nikdy nedoroste, spodek zůstane tak jak je.
Mr Big |
 |
Bifteková rajčata, 7.8.2014  Costolut je hodně druhů, jmenují se podle oblastí, kde jsou tradičně pěstovány. Costoluto Genovese je z nich nejméně žebrované. Já jsem pěstoval také Costolute Fiorentino a to bylo tak žebrované, že to bylo až skoro nepoužitelné, loupání kůže byl... celý příspěvek > |
 |
Česká rajčata, 7.8.2014  Takhle vypadá moje rajče Moravský granát z Gengelu. Na všech třech rostlinách stejně. V sobotu půjdou do kompostu.
Mr Big |
 |
Česká rajčata, 7.8.2014 K tomu nemohu nic dodat, Vaše chuť je Vaše chuť a je Vaše věc, jaké odrůdy budete pěstovat. Jen nevím, co myslíte tím, že nejsou vhodné do teplejších podmínek.
Mr... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Česká rajčata, 7.8.2014  Teď bych si dovolil napsat ještě něco k již diskutovaným novým českým cherry rajčatům. Chuťově mně všechny čtyři odrůdy vyhovují, Mini a Bibi jsou šťavnatá rajčata s tenkou slupkou, Valdo a Datlo jsou rajčata s menším obsahem šťávy, jejich... celý příspěvek > |
 |
Pozná někdo druhy kaktusů?, 7.8.2014 Taky jsem si myslel, že je to Echinocactus grusonii.
Mr Big |
 |
Pozná někdo druhy kaktusů?, 7.8.2014 Cephalocereus senilis. |
 |
Rajčata pro sezónu 2014, 5.8.2014 V Almerii se to tak nedělá, protože půda je tam zasolená mořskou vodou. Některé odrůdy rajčat se té slané vodě a půdě přizpůsobily.
Já mám semena těchto rajčat Kumato od Baikala- J.A.O.Lopeze. Od něho jsem dostal ještě letos v červnu další:... celý příspěvek > |
 |
Rajčata pro sezónu 2014, 5.8.2014 Pochopitelně jsem solí zaléval jen rajčata ve kbelících. Rostliny jsem si nezničil, ale rozdíl v chuto jsem nezpozoroval. Jinak na španělském webu jsem teď četl, že lze použít také draselnou sůl, kterou se běžně hnojí na podzim. Rajčata moc nemusí... celý příspěvek > |
 |