|
Jaké dřeviny k secesní vile?, 25.4.2008 Není od věci zalistovat ve starých zahradnických knížkách z oné doby. Mám pár ročníků časopisu Zahrada Ing. Vaňka, jsou tam návrhy zahrad, které dělal tehdejším továrníkům. Jsou ale i jiné knihy, kde toho je dost popsáno. Základní principy ale... celý příspěvek > |
 |
Výmladky švestek po celém sadu, 23.4.2008 Na té odolnosti k suchu určitě něco bude. Existují ale i selektované myrobalánové podnože, které tolik nepodrůstaj.
Jsem četl, že lze podrůstání částečně zabránit výsadbou do větší hloubky. K tomuto účelu ale musí být stromek už připraven ze... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Výmladky švestek po celém sadu, 23.4.2008 No některé myrobalány ani tak moc nepodrůstají (MY-BO-1) je ale otázka, jestli je to ještě myrobalán.
No a ta odolnost je dost subjektivní, pokud nemáte srovnávací materiál. Co třeba Wagenheimova, ta snad jako podnož taky něco vydrží. Které... celý příspěvek > |
 |
ostření, 23.4.2008 Myslím, že kvality tohoto vosku zde byly řešeny. To je ale vyjímka. Standardní běžné vosky by neměly mít negativní vliv.
Mezi řeznou plochou roubu a podnoží nesmí být nikdy žádná mezera.
Když roubuju za kůru, používám radši Titla |
 |
ostření, 23.4.2008 To zamazávání smysl má. Když se roubuje klasicky za kůru, vznikne mezi roubem a odchlíplou kůrou taková nepěkná mezera. ta nesmí vyschnout. Zamazávání je nutné. Stejně tak okraj řezné rány se lépe zavaluje, když hojivé pleivo neodschne. Pokud... celý příspěvek > |
 |
Jaké vápno do kompostu? A hlavně kolik?, 22.4.2008 No nevím, Kompost je cený svou biologickou aktivitou (mikroorganismy, žířaly ap. S kompostem vracíte do půdy život. Pokud ale ten život chcete zlikvidovat, tak s páleným vápnem se vám to jistě povede.
Je také dobré si uvědomit, jak funguje půdní... celý příspěvek > |
 |
Houba na jehličnanech - poradí někdo?, 21.4.2008 Rez hrušňová
_ nejlepší bude vykácet hrušně v okruhu dvou kilometrů.
Taky by šlo ostříhat napadené větve než vylítaj spóry.
Nebo zlikvidovat tu chvojku. |
 |
jaká to mohla být odrůda jabloně?, 21.4.2008 Ještě mě napadla Rederova reneta
Co se vám tvarově nezdá na Kdánském hranáči? On totiž vůbec nemusí být hranatý. podle obrázků z pomologií nelze nic určovat.
Co ojínění plodu? |
 |
Identifikace vrby, 21.4.2008 Z tohodle se druh dá identifikovat jen těžko.
Této poruše se říká fasciace. |
 |
jaká to mohla být odrůda jabloně?, 21.4.2008 Ohraničený flek je způsobený tím, že v tom místě byl k plodu přitlačen list či větev.
Odrůd jablek je více než si myslíte.
Klidně to mohla být třeba nějaká Mičurinova odrůda. Ten rád do křížení použival M. prunifoliaI a jiné. Jeho výpěstky měly... celý příspěvek > |
 |
|
 |
jabloně na malém prostoru, 20.4.2008 No ono to s tou agrotechnikou nebude tak horké. Řez nevyžadují žádný. Jejich sloupovitý vzrůst je dán hormonální rovnováhou, kterou useknutím vrcholu narušíte. |
 |
jaká to mohla být odrůda jabloně?, 20.4.2008 Taky mě napadl ´Gdánský hranáč´. Odkud jste? Třeba by pomohlo nahlédnutí do tzv. normálních sortimentů |
 |
jaká to mohla být odrůda jabloně?, 20.4.2008 No rozhodně není ploché
Vítek |
 |
Vadnutí letorostů, 20.4.2008 No nevím
Co třeba Monilia laxa neboli moniliový úžeh.
Vítek |
 |
Hubení lýkožrouta smrkového, 19.4.2008 Mám pocit, že transport lýkem probíhá v opačném směru. |
 |