|
Zlodějina Kavapo, 3.7.2016 Také jsem si koupil drůbež a do druhého dne 5 kuřat z deseti uhynulo. Ze zbylých 5ti rostou pouze 3 a 2 sice žerou, ale vůbec nerostou. S touto firmou končím!!! |
 |
Beton v jezírku a jeho vliv na chemismus vody, 14.8.2015  Tak jak to tady čtu, docela se názory různí, no nakonec jsem to udělal tak, že jsem filtr vypustil, poctivě vystříkal hadicí a vytřel hadrem a pak znov anapustil a spustil čerpadlo. No při spuštění filtrace měla voda v jezírku cca 7-7,5 PH, po... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Beton v jezírku a jeho vliv na chemismus vody, 10.8.2015 Ahoj, vybudoval sem si menší jezírko pro koi kapry na zahradě, je foliové 17m3 + 3m3 filtrace
filtraci jsem vyfolioval a následně v ní udělal 2 příčky ze šalovek které sem zalil betonem. Problém nastal ve chvíli kdy jsem jezírko napustil, po 4řech... celý příspěvek > |
 |
Ancistrusi, 7.7.2014 sám o sobě "ancistrus" není žádnej žrout řasy, má to jen jako doplňěk, živí se vším takže byste jich tam musel mít několik desítek/stovek a vůbec je nekrmit aby ste spozoroval rozdíl... ve 180l akváriu mám 3, a řasy musím čistit úplně stejně jako... celý příspěvek > |
 |
Zajímavé ceny čerpadel, UV lamp a filtrů, 26.3.2014 objednával jste z toho výše zmíňěného eshopu? napište taky na kolik vás vyšlo poštovné apod :-) |
 |
Polystyrenove desky nebo stare okno proti zamrznuti jezirka?, 1.10.2013 Pravdou je, že original japan koi jsem tam neměl, pouze eurokoi, což je v podsatě náš kapr s barvama :-). Teplotu jsem neměřil, ale možná by bylo zajímavé jak by dopadlo měření, kdyby do stejné hloubky co bylo ponořeno čerpadlo byl přiváděn vzduch.... celý příspěvek > |
 |
Polystyrenove desky nebo stare okno proti zamrznuti jezirka?, 30.9.2013 Já mám jezírko zhruba 4m3 (teda teď už ne, na jeho místě kopu nové, pro koi o objemu cca 15m3). Měl jsem ho 6 let a 6 let jsem to řešil čerpadlem, připevněným na plováku (normálně se to dá koupit) hadici která vede k plováku jsem zkrátil tak aby... celý příspěvek > |
 |
Kurník - izolace?, 3.8.2013 To bude spise otrava oxidem uhlicitym. Ten se drzi u zeme. Oxid uhelnaty vznika pri spatnem spalovani, coz petrolejka asi nebude... |
 |
Husqvarna 560 XP, 3.7.2013 Takže všem - hurá, je to šotek. Vibrace jsou nehledě na změny stále 2,7/3,2. Teď mi to píše tech.ředitel husqvarny.Snad to na netu opraví. Je to takové odrazující... |
 |
Husqvarna 560 XP, 3.7.2013 Díky. Mezi tím jsem se probojoval až do technického oddělení husqvarny a tam mi bylo sděleno, že jedna z pružin byla měněna za silnější a teoretické zvýšení vibrací prý může přinést i 3/8 místo.325, ale rozhodně nic tak zásadního.Úplné info mi přijde... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Husqvarna 560 XP, 3.7.2013 Dobrý den.Prosím o radu.U 560 xp se nedávno v oficiálním katalogu na husqvarna.cz výrazně změnily parametry u vibrací.Je to šotek, nebo skutečnost? |
 |
Nemoc a úhyn ryb, 13.4.2013 který velmi ochlazuje vodu, protože do ní vhání ledový vzduch |
 |
Nemoc a úhyn ryb, 13.4.2013 Ryb je to hodně, to máte pravdu, letos jich bylo o cca 15 kusů víc než obvykle (15 zlatých/modrých jesenů které budu letos dávat do nového rybníčku a přes zimu sem je něměl kam dát) jinak těch ostatních cca 6 let tam bylo průměrně kolem 25ti ryb... celý příspěvek > |
 |
Nemoc a úhyn ryb, 12.4.2013 Ono stím listím to tak neberte tragicky, jde o to abyste si neměl 1/3 jezírka zarostlou rákosím kter najaře hnije, já tam taky měl relativně dost listí a ryby přežili a zatím se zdá že bez problémů (za 7let co jezírko mám mi nevydržela zimování 1... celý příspěvek > |
 |
Nemoc a úhyn ryb, 12.4.2013 No nevím stím čerpadlem, ryby by měli mít v zimě teplotu vody v zimovišti 4°C přežijou třeba i v 1°C jenže pak jsou daleko náchylnější na nemoci apod. a je daleko menší šance že přežijí (hlavně na jaře kdy jsou nejslabší) Pokud jste měl čerpadlo na... celý příspěvek > |
 |