|
Obří řecké fazole, 21.7.2018 To bohužel nemohu vyhodnotit, protože z důvodu malého místa na fazole jsem je sel a sázel hodně hustě, takže je to dost navzájem propletené a tím nepřehledné.Ale kdykoliv bys chtěl, můžeš se stavit a na místě to shlédnout. Alex |
 |
Obří řecké fazole, 14.7.2018 Dnes jsem s hrůzou zjistil, jak mi jakýsi ptáček sezobával květy na fazolích a nepřestal, dokud jsem ho nezahnal. Byl menší než vrabec a vůbec se mně nebál. Ještě jsem ho nestačil identifikovat. Tak nevím, co bude z "úrody".
Alex |
 |
|
 |
Obří řecké fazole, 13.7.2018 Asi máš pravdu, protože ten vijan s lusky je jak noty na buben.
Alex |
 |
Obří řecké fazole, 10.7.2018 To máš pravdu, denně potřebuji na zalití asi 60litrů vody na asi 30 rostlin. Fazole mělce koření a v současných vedrech je půda brzo vyschlá. |
 |
Obří řecké fazole, 26.6.2018 Neboj, brzo mně doženeš a předeženeš - máš totiž teplejší a tudíž lepší lokalitu na pěstování teplomilných rostlin. Já třeba venku mimo skleník vypěstuji papriku velkou max. 8-10cm. |
 |
Obří řecké fazole, 23.6.2018 Ano, včera ráno jsem to fotil. Zaseto 13.4. 2018 na předpěstování do kelímků. Ven jsem sázel s rizikem zmrznutí asi 19.4. Naštěstí "zmrzlí muži " nepřišli a tak to přežilo. Fazule by rostla hodně vysoko, kdyby měla oporu, ale ve čtyřech metrech již... celý příspěvek > |
 |
Obří řecké fazole, 22.6.2018  Po zkušenostech z loňska se jeví obří fazole stejně - tj.bohatě kvetou, ale lusků z nejstarších květů je jen asi 10%. Ty pozdější květy už jsou na tom lépe - je více lusků. Prakticky to vypadá jak na přiložených snímcích. Lusky se nacházejí ve... celý příspěvek > |
 |
Škodlivý brouk, 30.5.2018 To už je lepší počkat si na zimu, to ani nepřiletí. Jinak dík za reakci vhodnou tak do Dikobrazu. Alex |
 |
Škodlivý brouk, 30.5.2018 Letos poprvé se na našich růžích objevil asi 1cm velký přilétající brouk tmavé barvy. Je hlavně na světlezbarvených květech růží a ožírá květní lístky. Ví někdo, jakým způsobem se tohoto škůdce zbavit? Alex |
 |
Rajčatový hokus pokus - průběh, 24.2.2018 Milane, uznávám, že jsem to napsal nevhodně, ale nemyslel jsem to v žádném případě ironicky. Pouze takové lidi jako jsi Ty a třeba Vladimír obdivuji a oceňuji to, s jakým nasazením se věnujete této problematice. A ostatní třeba využijí výsledky... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Rajčatový hokus pokus - průběh, 24.2.2018  Dík za objasnění Tvé prakticky již vědecké práce. Já nejsem na takové úrovni. Mně jen jde o to, abych vypěstoval pro sebe a asi 3-4 zájemce o sazenice co nejvíc výpěstků s co nejmenšími náklady. Takže po Tvém vysvětlení jak to je s těmi čínskými... celý příspěvek > |
 |
Rajčatový hokus pokus - průběh, 23.2.2018 A kolik "vyrobíš" letos celkem sazenic? Ty čínské žárovky bych si možná na příští sezonu objednal. Šlo by napsat jak je získat? |
 |
Rajčatový hokus pokus - průběh, 22.2.2018 Milane HP: Pomocí expozimetru nejsem schopen naměřit množství luxů, to bych musel mít na měření luxmetr. Pouze porovnávám výchylku ručičky expozimetru venku a uvnitř. Pokud bych se tím živil, byla by to jiná situace a potřebné světlotechnické... celý příspěvek > |
 |
Rajčatový hokus pokus - průběh, 21.2.2018  Chtěl bych se také "drze " vetřít do vašeho vlákna a sice z pohledu problematiky umělého osvětlování sazenic. Jelikož nemám možnost využívat parapetů jako např. Vladimír, pěstuji sazenice 100procentně pod umělým osvětlením. Jako první zdroj světla... celý příspěvek > |
 |
Obří řecké fazole, 16.1.2018 Ale u fazolí koupených v tom Tescu, nebo pokud mám podezření, že nebudou klíčit není nic snadnějšího je zkusit jejich klíčivost hned. |
 |