|
Určenie odrody, 10.5.2014  Dobrý deň,
minulý rok, teda ako každý som sa na jeseň dal do zbierania jabĺk na kvas(popri ceste a železnici). Všimol som si toto krásne až zlatavo sfarbené jabĺčko. Tak som si ich za bedničku odložil a ochutnal som ich v... celý příspěvek > |
 |
Nemoc jabloně, 6.5.2014 Tiež som si pomyslel že je to múčnatka (padlí), teda aspoň podľa prvého obrázku ale druhý detailnejší obrázok to myslím vyvrátil.
Květopas poškodzuje kvety a nie výhonky a teda aj celkový rast stromu na ktorý sa p. happy happy... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Ožrané mladé listy slivoní, 27.4.2014 Na húsenice používam Biobit XL. A tu pár slov výrobcu: Přípravek obsahuje bakterii Bacillus thuringiensis. Působí proti housenkám některých škodlivých motýlů. Bakterie naruší trávicí ústrojí housenky a způsobí jeho ochromení. Během několika... celý příspěvek > |
 |
Náhrada za Oleokol, 16.4.2014 Oleokol bude chýbať(ešte mám asi pol litra v zásobe). Inak aké máte skusenosti z kombináciou prípravkov Mero Stefes (metylester repkového oleja) + Calypso predávaných pod predajným názvom "Predjarný postrek".
JK |
 |
Mráz - malé plůdky meruněk, 14.4.2014 Neviem ako je to s tými predpoveďami. No ale čo na to vy, ak u nás hlásia 2°C v 2 metroch a koruna na marhuli je tak 1,5m nad zemou.
Myslíte že to poškodí kvety (odchílky v predpovedi)?
Ďakujem. |
 |
Co je to za odrudu jablone?, 2.4.2014 Možno by pomohlo alebo aspoň zúžilo okruh odrôd, keby ste uviedli:
či je odroda zimná alebo jesenná či dokonca letná
Aká bola šupka? (mastná, hrubá,...)
A či bolo ploché alebo skôr vyššie ako širšie.
Ak si na niečo spomeniete tak... celý příspěvek > |
 |
Hedelfingenská versus Kordia, 31.3.2014 Myslím že je to kvoli podnoži. Mám jednu Kordiu na Gisele 5 a tá už má asi 3/4 kvetov rozkvitnutých. Prečo je to tak to neviem ale mám jednu teóriu.
Silno rastúci podpník asi najskôr pumpuje do rastových púčikov. (odsledoval som si to)... celý příspěvek > |
 |
Stihl 023, 14.3.2014 pravdepodobne budu vadne semeringy. |
 |
Mrazy, 11.3.2014 O tom či takéto prípravky fungujú neviem ale chcel som skúsiť.. Inak p. Paľo na akom princípe funguje to mlženie? Ďakujem JK |
 |
Mrazy, 10.3.2014 Do akej teploty ich ochráni? Máte niečo aj na broskyne? |
 |
|
 |
Mrazy, 10.3.2014 Zdravím, chcel by som vedieť ako bojujete s jarnými mrazmi, počul som že existuje postrek proti mrazu. Napíšte mi vaše nápady.
Ďakujem JK |
 |
Topaz, 23.2.2014 Dobrá úvaha to je, ale ak je to nejaká virová nákaza tak sa už (myslím) "vyliečiť" nedá(nakoľko by bolo nákladné zistiť o aký vírus sa jedná). Zdroj nákazy môže byť aj hmyz, ale "chyba" sa mohla stať už v škôlke, a to naočkovaním už chorého... celý příspěvek > |
 |
Degustačná zrelosť, 18.2.2014 No a práve o to, čo ste popísali v bode 2. mi išlo t.j. ktoré odrody je vhodnejšie podtrhnúť a ktoré je lepšie nechať dozrieť. Ide len o názor ktorý si prispôsobím mojím podmienkám resp. každý podľa svojích. Ani pri vláknach s odrodami(ich... celý příspěvek > |
 |
Degustačná zrelosť, 18.2.2014 Zdravím p. Paľo,
zaujímalo by ma kde ste kúpili Pink Lady? (nikde ju nemôžem zohnať)
U Floriny mám tiež skúsenosti, že vydrží vpohode do marca. Goldeny.. tak do februára. S ostatnými odrodami skúsenosť nemám, lebo väčšinu jabloní som sadil... celý příspěvek > |
 |
Degustačná zrelosť, 17.2.2014 Zdravím,
Napadlo ma, že by nebolo odveci založiť tému, v ktorej môžete pridávať odrody a ich najlepšie termíny na ochutnávanie. Mňa by zaujímali tieto odrody: Bláhovo oranžové, Coxova reneta, Croncelské, Malinové hornokrajské, Gravštýnske,... celý příspěvek > |
 |