|
Příspěvky uživatele - 183.140
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Lipnická švestka, 3.4.2016 Asi tak nějak, tleskat budu, až to uvidím a vyhodnotím. Dnes se registruje za úplatu úplně vše, protože se nedělají odrůdové zkoušky tak jako dříve, dnes stačí, jeslti je odrůda stálá, uniformní a odlišná v nějakém znaku od ostatních, a ještě se to... celý příspěvek > |  | Odrůdy Pinkcot®, 23.2.2016 Trefně řečeno, s tím prvním přeplozením a mrtvicí, hlavně ve výsadbách. Otázkou je, zda dále uvedené odrůdy budou skutečně odolnější (Tsunami, Big Red, samurai) některé jsou dost nové, takže s jejich hodnocením odolnosti bych ještě počkal, spíš čekám... celý příspěvek > |  |
|  | Nejchutnější odrůdy meruněk, 21.12.2015 Zdravím, jsem rád i za tuto reakci, chválu Bergarouge a Bergevalu jsem slyšel již z více míst. Můžete prozradit, v jaké poloze p. Červenko tyto odrůdy pěstujete? Koupil jsem je před rokem a čekám, co z toho vyleze, letos přežily sucho, tak snad... celý příspěvek > |  | Nejchutnější odrůdy meruněk, 7.12.2015 Nedá mi to, přece jen něco napíšu. Kuresii mám (pravděpodobně tu pravou, prý běhají 2 verze, světlejší a více vybarvená). U mne je střední až velká, kolem 50-60g. kulatá, pevná, světlejší dužnina, výrazně sladká, velice příjemně letos překvapila- jak... celý příspěvek > |  | Lipnická švestka, 30.10.2015 No, zatím ji nemám, moc na ní nepospíchám, kvalitních šv estek mám zatím dost. Počkám, co z toho vyleze. Jogantu bych zkusil, ale ne´vím, kde ji za rozumný peníz sehnat. david |  | Lipnická švestka, 30.10.2015 Zdravím, snad to bude dobré... zatím mnoho z toho, co tu bylo napsáno, beru s rezervou... pan Chovanec uvádí jako podnože, na kterých by měla odrůda růst dobře např. Adesoto, myslím že dostupnost stromků odrůdy v ČR na této podnoži je momentálně dost... celý příspěvek > |  | Podpník 29C, 22.10.2015 No, z vlastní zkušenosti můžu říct, že jako podnož myrobalánového typu mristemově množená je u nás dobrá, méně trnitá než semenné myrobalány, na ověření slabšího vzrůstu deklarovaného ze zahraničních zdrojů si musím počkat. Tophit, Stanley,... celý příspěvek > |  | Daple dandy pěstování, 27.8.2015 Zdravím, troufám si tvrdit že se zatímžádné Dapple Dandy a ani jiné zaigerovy odrůdy typu plumcot a aprim se v ČR nevyskytují, je to VŽDY nějaký kříženec salicina x cerasifera typu Melitopolskij, Kometa aj. Jak už bylo řečeno, Dapple Dandy je... celý příspěvek > |  | Joganta nr.7184, 27.8.2015 Doufám tedy aspoň, že to bude k jídlu... po zkušenostech např. s Jojem jsem trochu skeptik, Presenta padá, nepravidelně plodí atd. chce to nejdřív vyzkoušet.david |  | Ips-plant.com marhulky, 27.8.2015 Zajímavé, Farbaly odpovídá i u mě tomu, co je na fotce. Problém je (teď zraje), že je dost sušší dužnina, i když je ovoce velké (cca 70g). Tak nevím, jsem z ní letos zklamaný, ale bude to asi tím suchem. david |  |
|  | Darina, 11.8.2015 Letos v těch vedrech to tak vypadá, zdá se že bude kolem 25-28.8. Za normálního průběhu roku by to bylo o 10 dní déle. Ale to je jen můj odhad, je to silně podeschlé, tak to může být urychlené. Ale to nevím jistě, uvidíme. david |  | Darina, 11.8.2015 Zdravím, rád dám, až budu mít opět foťák a až budou zralé- Farbaly je už červená, ale dost tvrdá, farhial zelený, začíná mírn chytat barvu- bude letos dřív, asi začátkem září.david |  | Bora BO 90610010, 13.7.2015 Zdravím, je to kříženec Harcot x reale d´imola, oranžová, středně velká, odolná PPV, podobná Harcotu. měl jsem ji, před rokem šla ven. david |  | Je toto žloutenka peckovin ESFY?, 9.7.2015 Zdravím, nechci strašit, ale tohohle jsem už viděl docela hodně, ESFY je zde vysoce pravděpodobná. Potvrdí to ale až analýza z laboratoře. Zkuste se ještě podívat, jestli strom není někde poraněný, taky to může být horší afinita s podnoží- někdy se... celý příspěvek > |  | Meruňka Tsunami, 9.7.2015 Zdravím, letos už máme dávno po Tsunami, je lepší chuťově a pevnější než Aurora, jež může nahradit, ovšem zůstávám opatrný, letos po velice mírné zimě a příznivém jaru plodila dobře, i když měla fialové květní pupeny již koncem února. loni neplodila... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|