|
Přehnojené mladé stromky slivoně, meruňky a jabloně, 23.7.2014 Ja teda ovocinár extra nie som, ale najprv zasadíte, potom potiahbete vyššie a miesto aby ste dali stromkom čas na vydýchnutie, tak ich ueniete do výkonu všetkým možným.Sú to živé organizmy, trochu ohľadu by to chcelo. |
 |
Angeleno, 23.7.2014 Bublinková folia, alobal... nechytia tie stromky vo vlhkej zime plesen? |
 |
|
 |
Brambory ještě nevylezly, 9.5.2014 CO2 sa neodvetra. Pri zasaditom pH uz vobec nie. Ale mate pravnu ze sa viaze. Vypadne CaCO3, pretoze povodne iony ilu su vapenate. A to podpori danu vymenu v prospech Na. Chloridy v tom nehraju ziadnu rolu, lebo su aniony. Ily viazu kationy. Cize ide... celý příspěvek > |
 |
Letošní klejotok, 9.5.2014 Ja skusim inu teoriu. Minuly rok bola dlha zima a stromy cakali a dlho nemohli kvitnut. Jar prisla velmi neskoro a nakoniec a stromy z nedockavosti nasadili vela kvetov a aj velmi vela plodov. Stromky sa vysilili a dnes na to trosku doplacaju. Cize... celý příspěvek > |
 |
Brambory ještě nevylezly, 9.5.2014 Paradoxne ionova vymena na il mozno pojde lepsie v pripade siranu, kedze povodne vapenate iony na ile sa vyviazu so siranom ako sadrovec. Ale skor je to jedno pri tych koncentraciach mozno ani sadrovec nevznikne. |
 |
Koňský hnůj, 29.8.2013 Chovám kone 30 rokov a ešte som sa nestretla s kukuričnou slamou ako podstieľkou- a vlastne ako poľnohospodár ani s takýmto termínom- pre mňa je to stále len kukuričné kôrovie.
Konský hnoj je poklad, pre záhradára neoceniteľné zlato, len treba... celý příspěvek > |
 |
Buxus škůdci, 14.8.2013 Mam na buxuse skodcu, motyla, ktoreho husenice mi decimuju rastliny. Motyl je latinsky Diaphania perspectalis, je mensi si 3-4 cm bielej farby. V EU je len par rokov, dovezeny z Ciny. Viete poradit, co sa da robit? Info existuje len zo zahranicnej... celý příspěvek > |
 |
Škůdci v trávníku, 20.4.2013 ..je to taky zivy vertikutator.. |
 |
Nemoc a úhyn ryb, 12.4.2013 Pozor, nie len listy napadane do jazierka. V pobreznej zone mozete mat 10ky kg korenov rastlin, mozno by ste boli prekvapeni, ako sa niektore dokazu rozrast za rok ci dva. Zasadene v nadobach tuto mozu tlakom roztrhnut. Sam som pozoroval na lekne ako... celý příspěvek > |
 |
Proč hnojit lilie kompostem, 22.8.2012 Ak chcete kvalitne dlhoposobiace hnojivo na cibuloviny tak potom asi radsej rohovinu ako kompost. S kompostom to nemusi dobre dopadnut. Kompost dat radsej k stromkom a krikom este na jesen. |
 |
|
 |
Drvič záhradného odpadu, 21.8.2012 Dakujem za cenné informácie |
 |
Co je příčinou?, 12.4.2012 Ošetroval ste broskyne proti kučeravosti? Kedy a čím? Medzi odrodami sú dosť veľké rozdiely v citlivosti k ochoreniu (Taphrina deformans).
|
 |
Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatky a obaleči na jádrovinách, 12.4.2012 Ani nepochybujem o prelomení imunity u niektorých rezistentných odrôd jabloní. Neznamená to však, že všetci, ktorí tieto odrody pestujú, musia ich striekať proti chrastavitosti. Tak ako pribúda nových rezistentných odrôd, pristupujú k portálu noví,... celý příspěvek > |
 |
Rozkvétání meruněk v letošním roce, 3.4.2012  tento marhuľový vrúbeľ na špendlíku mi robí radosť... je možné, že skutočnosť, že je na špendlíku, pozitívne ovplyvňuje veľkosť plodov? sú cca o 30% väčšie ako na materskom strome.. |
 |
Rozkvétání meruněk v letošním roce, 3.4.2012  táto Veľkopavlovická pôjde tohto roku von... |
 |