|
Příspěvky uživatele - 248.131
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Odpočinek zahrady, 13.8.2015 Pro opravdový "odpočinek" bych dala zelené hnojení. Lída |  | I p.Lída může bez obav zalévat?, 11.8.2015 Ano, pitnou vodou od Veolie zalévat lze. Jenže v osadě zavedena není (nemáme ani spol.soc zař., jsme 60 let stará osada), tam jsou jen studny a bydlím 1,5km od zahrádky a většina zahrádkářů ještě dál. Většina zahrádkářů jezdí na kole a na tom se moc... celý příspěvek > |  |
|  | I p.Lída může bez obav zalévat?, 11.8.2015 Zákaz neplatí pro veřejný zájem, ale zahrádky NEJSOU veřejný zájem. Přes to všechno jsem se dnes dohodla na odboru živ. prostředí + vodoprávním úřadě MM HK, že naší osadě po dohodě mailem bude povoleno zalévání 2 dny v týdnu po 1hod. ráno a 3hod.... celý příspěvek > |  | "Hydroglóbus" na zalévání, 11.8.2015 Nám unesla ryngle 130 kg úrody, ale to byly podepřené větve. Vršek koruny 150kg neunese, podle mne se rozštípne (švestka je křehká) a větvení koruny v 80cm výšky je zas moc nízko. Pokud byly plody dobré a listy i pecky bez kroužků, tak šarku nemá -... celý příspěvek > |  | Minimální závlaha?, 10.8.2015 U nás je také zákaz zalévání, i když voda ve studních je .
Jestli máte čím, tak čímkoliv zamulčujte, udrží se víc vláhy. Také bych dala aspoň tu konev týdně. Upřednostnila bych zákrsky, většinou mají dost povrchově kořenící podnože. Nebo ty... celý příspěvek > |  | Záhadná rostlina - identifikace, 10.8.2015 Pozor, má jedovaté mléko - nesahat do očí. Říká se, že odpuzuje hryzce... Sice tomu moc nevěřím, ale vždycky na zahrádce 1-2ks "pro jistotu" nechám. Je to dvouletka, letos se vám vysemení a stará rostlina zajde. Lída |  | "Hydroglóbus" na zalévání, 10.8.2015 Myslím si, že koruna stromu tu váhu bez poškození neunese - něco jiného je zmiňovaný stožár. Lída |  | Darina, 9.8.2015 No my ji vybíraly podle toho, že je samosprašná, dost odolná mrazíkům i monílii a přitom chuťově dobrá, protože nám už každé odešly dvě VP na monilii cca v sedmi letech stáří. Mne teď lákala Radka, ale v Zahrádkáři psali, že je cizosprašná (nikde... celý příspěvek > |  | Darina, 9.8.2015 Ona nebyla suchá, šťávu měla, ale kdysi moje VP (monílie ) měla v plné zralosti dužinu více rozplývavou, šťavnatější. Lída |  | Darina, 9.8.2015  Dobrý den, neodolám a vložím sem pár fotek sousedčiných meruněk. Má meruňku Darina, podnož Wangenheimova, sázenou na podzim 2011. Letos už měla solidní úrodu. Ale co mne překvapilo, byla velikost plodů - cca 100g. Pár plodů jsem dostala "na košt"... celý příspěvek > |  |
|  | Hanita - jasná chuťová jednička mezi švestkami, 9.8.2015  Moje Hanita zatím vypadá takhle. Ale od včera se nezalévá, tak mám obavy, že to všechno opadá. Lída
|  | Několik druhů stromů do "sadu" lze?, 8.8.2015 Dávala bych spíš jeden druh pohromadě - lepší opylení a při rozdílných postřicích pro jednotlivé druhy si nezaneřádíte chemií celou plochu. Lída |  | Dozravani broskvoni v nasich koncinach, 8.8.2015 Když budou v osadě odstavená čerpadla, tak nezaleju ani v noci . Jinak stromy jsem večer spíš sprchovala, protože položit k nim hadici jsem si při nedostatku vody nedovolila. A ostružiník, švestky, jabloně, rajčata si domů těžko odnesu. A to jsem se... celý příspěvek > |  | Dozravani broskvoni v nasich koncinach, 8.8.2015 U nás (HK) je RH krásně vybarvené, zralostí akorát tak na kompot, na jídlo jsou ještě tvrdé, ale chuť a vůni už mají. Jsou i dost velké, škoda, že je teď už nebudu moci zalévat, zakázali u nás zalévání i z vlastních studní , takže co bude z úrody a... celý příspěvek > |  | Co jí koza, 6.8.2015 Ale vždyť vám tady radí. Pokud chci jakékoliv zvíře, je potřeba si nejdřív zjistit, co potřebuje a zda mu to mohu poskytnout. Pokud mu z jakýchkoliv důvodů nemohu dát vše, co potřebuje, dotyčné zvíře si nepořizuji. Sama s kozou zkušenost nemá, ale... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|