|
Jak upravit korunu meruňky Bergeron?, 4.5.2014 Dobrý večer, díky za reakci. V současné době je kmínek vysoký cca 95 cm. Jaká výška by dle vás byla optimální? Marta |
 |
Škůdce na jabloni, 3.5.2014 Dobré ráno,
červíci obráni. Někteří bohužel šli i s listama, ale nebylo jich moc. Díky za rady. Marta |
 |
|
 |
Jak upravit korunu meruňky Bergeron?, 29.4.2014  Obr. 3 |
 |
Jak upravit korunu meruňky Bergeron?, 29.4.2014  Obr. 2 |
 |
Jak upravit korunu meruňky Bergeron?, 29.4.2014  Dobrý den,
broskev je ostříhaná a přichází na řadu meruňka Bergeron. Poradíte mi prosím, jak ni? Hezký den Marta |
 |
Škůdce na jabloni, 29.4.2014  Dobrý den, nechci zakládat nové vlákno, vložím tedy svůj obrázek do již existujícího. Sotva začala rašit nově vysazená jabloň Rubínu, hned se nám v ní usadili malí červíci - viz. foto. Fotka je zvětšená, červíci mají cca 4 mm. Stačí napadené lístky... celý příspěvek > |
 |
Řez nové broskve, 29.4.2014 Dobrý den, děkuji všem za přínosné rady. Větvičky jsem nakonec ještě zakrátila na nižší očka s výjimkou té nejslabší a té s obrostem druhého řádu. Všechna spodní očka na vnější straně větve jsou zřejmě vlivem přepravy vyslepena. Korunka začíná... celý příspěvek > |
 |
Řez nové broskve, 24.4.2014 Dobrý den, děkuji za rady, provedu dle vašich instrukcí :-) Ještě mě tak napadlo, že jsem stromek nezastříhla souměrně do jedné výšky, jak výše naznačoval Standa. Měla bych to ještě upravit? Mějte hezký den M. |
 |
Hrušeň Clappova, 24.4.2014 Dobré ráno,
dám na vaše doporučení a rozhlédnu se po Konferenci na kdouli. Pokusím se ji sehnat ještě nyní. Nejsem si však jista, zdali v okolí najdeme vhodného opylovače. Kdy případně lze do koruny naroubovat druhou odrůdu?
Ze střihu... celý příspěvek > |
 |
Řez nové broskve, 22.4.2014  Obr. 3 |
 |
|
 |
Řez nové broskve, 22.4.2014  Obr. 2 |
 |
Řez nové broskve, 22.4.2014  Dobré dopoledne, tak jsem se do toho o Velikonocích pustila :-) V příloze posílám výsledek. Je to můj první stromek v životě, který jsem ostříhala, mohla bych vás poprosit o korekci? Nechala jsem tam i jednu větvičku druhého řádu, protože níže jsou... celý příspěvek > |
 |
Hrušeň Clappova, 22.4.2014 Dobrý den, ještě jednou moc děkuji za všechny přínosné informace. Vypadá to, že Clappovka to má u nás doma "spočítané" a přesadíme ji na sousední mez nebo na větší zahradu rodičů. Máme maličkou zahrádku, velký strom by se nám sem nevešel. Teď... celý příspěvek > |
 |
Hrušeň Clappova, 19.4.2014  Dobrý večer, bydlíme u Českých Budějovic v nadmořské výšce 515 m n. m. Uvítala bych u stromu méně bujnější růst - šířka budoucí koruny cca 3 m. Díky mojí nepozornosti jsem koupila bohužel stromek na semenáči. S ohledem na pozdní nástup do... celý příspěvek > |
 |
Hrušeň Clappova, 18.4.2014 Pane Vysloužile, děkuji za informaci. Jakým způsobem byste dle svého uvážení upravil v současné době korunku hrušně? Děkuji. M. |
 |