|
Příspěvky uživatele - 143.242
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Angrešt - řízkování, 12.5.2014 Dobrý den.
Včera jsem psal do vlákna „Poškozený kmínek angreštu - řízkování?“ o tom, že mi rostou staré větve angreštu, které zapichuji do země jako trnitou ochranu před zvířaty. Tak o tom podrobněji napíšu sem, do řízkování... celý příspěvek > |  | Poškozený kmínek angreštu - řízkování?, 11.5.2014 Vzpomněl jsem si na takovou věc. Zapichuji do borůvek, které rostou dost v mokru, ale na slunci, staré husté větve trnitého angreštu, které na podzim a na jaře vyřežu. To proti ptákům a zvěři. Některé z těchto větví ale neuschnou a dál živoří.... celý příspěvek > |  |
|  | Poškozený kmínek angreštu - řízkování?, 11.5.2014 Bez znalosti okolností Vám to nejspíš nikdo nevysvětlí. Třeba jen moc nasadil. Například mě letos pomrzly květy rybízu a angreštu jak asi nikdy. Bylo ráno -5°C. Jestli je to normální nevím, ale normálně je to k vzteku. Hlavní ale je, neztratit chuť.... celý příspěvek > |  | Poškozený kmínek angreštu - řízkování?, 10.5.2014 Jedna z názorných výhod meruzalkového stromku. Pokud chcete pokusničit, proč ne. Možná by stálo zato i neprodyšně ovázat poškození. Třeba mikroténem ze sáčku. Pod roubovací páskou se tvoří kalus víc a rychleji, než na ráně nezakryté. Existuje bylinné... celý příspěvek > |  | Neplodící Josta a černý rybíz, 2.5.2014 Rádo se stalo. Půjde to. Určitě. Ale než naroste 3letá větev, trvá to přeci jen rybízu 3 roky. JG |  | Neplodící Josta a černý rybíz, 2.5.2014 Ještě doplním jednu věc. Myslím si, že je důležitá. Že rybíz správně roste, poznáte podle velikosti listů. Měly by mít zhruba velikost (i s cípy) mužské dlaně. Když budou malé, je to slabé. Byl slabý řez a na keři zbylo moc pupenů, málo hnojení, málo... celý příspěvek > |  | Neplodící Josta a černý rybíz, 2.5.2014 Dobrý den.
Je to těžké poradit. Protože to, na co se ptáte, je tu napsáno mockrát. Tak tedy znovu, jinak a lépe.
Rybíz potřebuje humózní, kyprou, stále vlhkou půdu. Koření mělce a tak nesnáší okopávání a konkurenci trávy, která je vysavač vody.... celý příspěvek > |  | Čas roubování za kůru, 30.4.2014 Nemyslel jsem přímo u toku potoka, ale u prameniště, protože tam je nejchladněji, nejstálejší teplota, nejdéle ležící sníh. Jehličí, hrabanka je lehká, plave, tam kde někdy teče voda, stará, silná, zetlelá hrabanka nebývá. JG |  | Padlí na rezistentních odrůdách angreštu, 30.4.2014 Dobrý den.
Když se „přihnojení“ i rok skutečně vydaří, lze docílit silného padlí i na červeném rybízu. Vyzkoušeno na odrůdě Red Lake. JG |  | Čas roubování za kůru, 30.4.2014 Dobrý den.
Já bych přidal ještě svůj a asi opomíjený, ale úspěšně, opakovaně vyzkoušený způsob uložení roubů. Připadá mi totiž vhodný pro zahrádkáře z paneláku s přístupem do lesa.
Uložení roubů ve smrkovém lese, vyšší poloha, houština, severní... celý příspěvek > |  |
|  | Jak ochránit stromky proti okusu, 29.4.2014 Dobrý den.
Asi se budete mojí radě smát, ale vyzkoušet jí můžete i když meruňky a feferonky u nás nerostou. Nic totiž nestojí. Zvířata mají ráda pořádek a sama ho aktivně zlepšují. Jeden kmínek nebo prut na holém prostoru nesnesou a hned se o něj... celý příspěvek > |  | Rozmnožování rybiček, 26.4.2014 Dobrý den.
Možná to nevíte, ale ptáte se na dvě věci zároveň. Jedna věc je křížení druhů u ryb. To u řady druhů existuje v přírodě a provádí se i v záměrném chovu. Druhá věc je obyčejná, ale taky tajemná ryba Karas stříbřitý a jeho život. Konkretně... celý příspěvek > |  | Jaké zahradní nůžky?, 25.4.2014 Používám jedny Rostex, již 38 let. |  | Povolenie uvazu na ocku tresne, 17.4.2014 Dobrý den.
Při „letním“ očkování třešně jsem úvazky odstranil asi po třech týdnech. Už jsem o očkování třešní zde psal. Můžete se na to mrknout. Jak u jarního očkování nevím. Mám letos naočkované a naroubované slivoně a povolím podle toho, jak... celý příspěvek > |  | Maliník - nedaří se pěstování, 17.4.2014 Dobrý den.
Asi nejsou všechny odrůdy malin k nevhodnému prostředí stejně odolné. Docela dlouho mi trvalo, než jsem našel odrůdy, které moje špatné podmínky snáší. Asi tak jedna z pěti. Potom taky na místě, kde předešlé maliny vyhynuly, se mi další... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|