|
Mochna plazivá v lučním trávníku, 28.7.2014 Situace je čím dál vážnější. Nemáte pro nás někdo radu? |
 |
Hniloba angreštu, 14.6.2014 Takže to mám vážně taky ze sluníčka? |
 |
|
 |
Hniloba angreštu, 13.6.2014  Také mám letos problém s angreštem. Tento rok se to objevilo poprvé, více než polovina plodů už opadala, ostatní jsou ve špatném stavu a nejspíš z něj letos nebude doslova nic.
Nevím, jestli je to v mém případě úpal, proptože stromek není... celý příspěvek > |
 |
Choroba vína, prosím pomozte s určením, 19.5.2014  Také mi něco napadlo révu a bílý rybíz - ten je už v tuto chvíli téměř kaput.
Choroba se vyskytla v zadní části zahrady, nejspíš od sousedů, kteří tam mají velmi hustý, neprosvětlený porost (maliny /napadeny nejsou/, rybíz, réva) se stejnou... celý příspěvek > |
 |
Obyčejný rýč vs. Fiskars, 16.5.2014 Samozřejmě je to vždy vina uživatele, to se dozvídají i ostatní zákazníci, kteří si (jak mi bylo řečeno) na stejný rýč se stejným problémem ve jmenovaném obchodě pravidelně stěžují.
Nemyslím, že dává smysl dělat z někoho blbce, který se ani... celý příspěvek > |
 |
Obyčejný rýč vs. Fiskars, 3.5.2014  Black & Decker vidle... |
 |
Obyčejný rýč vs. Fiskars, 3.5.2014  Protože známá chtěla stejné vidle jako mám já, mám aktuální informace a musím svoji výpověď ohledně vidlí poupravit.
Byly koupeny zřejmě v akci a stály něco přes 300kč, dnes jsou už dražší 400 - 500,- Kč.
Mají je v Baumaxu pod značkou O.K.... celý příspěvek > |
 |
Kombinace samosprašného a samičího kiwi, 2.5.2014 Jiný prodejce plantica.cz mi jako (cituji) ideálního opylovače doporučil k argutě právě Kolomiktu.
Je to v pořádku? |
 |
Hrušeň Bohemica, 26.4.2014 Taky mě zajímá, jestli existuje nějaká dobrá letní odrůda, která si je spolu s Bohemicou dobrými opylovači. Na hruska-skolky.cz se píše, že nejranější opylovač je nejspíš červenoplodá Karina.. Jaké máte zkušenosti, nebo co si o tom myslíte?
No a... celý příspěvek > |
 |
Kombinace samosprašného a samičího kiwi, 25.4.2014 Obchodník to byl asi dobrý, ale už ne Dobrý.
Takže když zůstanu u arguty a chinensis dám pryč, zůstávají mi Kenns Red a Weiki + přibude Issai
Kenns Red je prý cizosprašný, Weiki a Issai samosrprašný druh.. Může tedy Weiki a Issai... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Znáte typy rýčů, poznáte který je na co vhodný?, 25.4.2014 Plánuji koupit štychar a chci se zeptat, jestli někdo máte nějaké tipy a doporučení. Překopávám zanedbanou zahradu, přesazuji rostliny mnohdy velmi natěsno nasazené vedle sebe, takže obyč. rýčem to nejde - zbývá lopatka a to je ale potom dost... celý příspěvek > |
 |
Znáte typy rýčů, poznáte který je na co vhodný?, 25.4.2014 Mohu porovnat jen ErgoComfort špičatý a Ergonomic rovný rýč. ErgoComfort je dobrý, ale Ergonomic mi vyhovuje víc, je výborný - má subjektivně lepší násadu, ergonomii a kvalitnější list.
Porovnávání těchto růčů je na základě zakládání... celý příspěvek > |
 |
Obyčejný rýč vs. Fiskars, 25.4.2014 Naopak rycí vidle mám ty nejlevnější od O.K. z Baumaxu a nemohu si je vynachválit. Nejsou svařované - tzn, bodce včetně tuleje na násadu jsou nejspíš z jednoho kusu kovu bez viditelně rizikových zeslabených míst.
Spokojenost!
|
 |
Obyčejný rýč vs. Fiskars, 25.4.2014  Musí jít o velmi kvalitní lopatu, či jak píšete lopatiště! Já mám lopatu z takového jakéhosi tenkého plechu a po zúžení by nevydržela ani jeden záběr - to je jisté.
Hned první sezónu se mi podařilo zničit 2 rýče... jeden starý - zhohl se a... celý příspěvek > |
 |
Mochna plazivá v lučním trávníku, 21.4.2014 Rozrostla se mi mochna plazivá v luční části trávníku a vytlačila už mnoho žádoucích rostlinných druhů. Prosím poraďte, jak se jí zbavit a nezničit přitom ostatní rostliny. Zkoušeli jsme gelový roundup, ale to nemělo žádný efekt.
Původní... celý příspěvek > |
 |