|
Ovocné stromky nerostou, 11.8.2017 Ano, máte plně pravdu, předpokládám,že mezi námi takoví "sadaři do důlků" už nejsou. |
 |
Ovocné stromky nerostou, 10.8.2017 Moje zkušenost je opačná.Po kolektivizaci se ze zahrad staly záhumenkové lány, zdravé stromy vymýceny a léta byly pěstovány jen určité plodiny (obilí),bez organického hnojení těžkými stroji -sklizeň kombajnem.Po vrácení pozemků vlastníkům navíc... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Ovocné stromky nerostou, 10.8.2017 "Další otázkou je, co rostlo na pozemku předtím".Je to velmi podstatný argument.Vyždímaný pozemek z bývalého záhumenkového lánu, je nejčastěji zbaven veškerého humusu a udusán těžkými stroji, což má k zahradnímu složení ornice daleko a neobnovíte... celý příspěvek > |
 |
Třešen Kordia, 29.7.2017 U mě Kordia opět neselhala, plody nádherné velikosti, ale méně.Strom po 20 letech má kmen v průměru 30 cm a koruna 6m.Narouboval jsem novou odrůdu Granát vedle ní.Odrůdy od 5 třešňového týdne pozdnější nesázím kvůli vrtuli. AB |
 |
Vinaři z okolí Frýdku-Místku, 29.7.2017 Gratuluju.Hlavně k "mojí" odrůdě a to je Hibernal.Bude zajímavá jeho chuť oproti té ze Slovácka.RR a Hi jsou tam skvělé, vůně nenahraditelná. |
 |
Co připevnit na plot - ochrana proti vzrostlé trávě od souseda?, 19.7.2017 Možným východiskem je vlastní plot zbourat, aby problémy s údržbou a růstem plevelů nebyly tak palčivé. Pokud bude nedbalý soused chtít, povolit mu stavbu vlastního plotu s vysokou podezdívkou.Je to ale stejně řešení"z bláta do louže". |
 |
Co připevnit na plot - ochrana proti vzrostlé trávě od souseda?, 19.7.2017 "Co chceš, můžeš!" Ohleduplnost a slušnost se ošetřit zákonem nedají.Byly by to tlusté knihy, které by stejně nikdo nečetl.A tak máme také v prodeji i jiné potraviny, než ostatní státy.Možná vlastní zásluhou. |
 |
Co to je za revu? Nepne se, 18.7.2017 U levé sazenice je vidět úponek.Některé sazenice, zpočátku,než zesílí (např.Venus)mají tyto tendence, ale jen do doby, než zarodí.Přihnojování do květu a také dostatek vody jim prospívá.Musíte se včas také rozhodnout o tvaru keře. |
 |
Co připevnit na plot - ochrana proti vzrostlé trávě od souseda?, 16.7.2017 Nekonečné téma, nejhorší jsou kopřivy se svými kořeny a semeny.U nás se této problematice myslím věnuje zákon o rostlinolékařské péči, což je dost málo a proto je případů tohoto druhu více než dost.Dobrou pověst nám to nedělá... |
 |
Distillery Kleiner, zajímavý marketing nebo si jen dělají srandu?, 14.7.2017 a za třetí : letošní úroda u durancií i švestek je opět téměř nulová, takže o mandlové příchutí slivovice si necháme zase jen zdát. A povidla také nebudou. AB |
 |
|
 |
Skoré hrušky hniličky, 12.7.2017 Na téma červencových hrušek si počtěte v rubrice Červnová, kde je také dost fotografií. AB |
 |
Co Vaše réva 2017, 26.6.2017 St.Martin obrůstá ze zálohy.Je překvapivě vzrůstný a klidně bych ho oželel.Víc mě mrzí ztráta Severu, který se špatně vzpamatovává po mrazu. |
 |
Hrušen neprospíva - poraďte, 26.6.2017 Pokud je podnoží stromku kdoule, pak je náročnější na přísun vody a případné přistínění by mělo vést k jeho zotavení.Do podzimu je dost dlouhá doba k definitivnímu rozhodnutí.AB |
 |
Hrušen neprospíva - poraďte, 24.6.2017 Tak si myslím, že se hruškách nachází v tvrdých podmínkách, bez zálivky a zkypřeného povrchu. |
 |
Postřik na pilatku, 16.5.2017 Problém bude spíš v tom, že pilatky Vás už asi předběhly.Stříkl jsem včas, plody švestek domácích ale vzal mráz.Ranějším odrůdám nějaký plod zůstal.U meruněk obstála VP. AB |
 |