|
Srpnove kveteni jablone Topaz, 25.8.2014 Důvod neznám, ale přesně to samé se mi stalo na Red Topaz vysazené loni na podzim. |
 |
Ochrana před sršněmi, 25.8.2014 Chytilo se zatím 5 sršňí, nenašel jsem zatím žádná nově napadená jablka. |
 |
|
 |
Ochrana před sršněmi, 25.8.2014 Jediným mým problémem, co se týče jablek jsou letos sršně a vosy. Proti nim se musím bránit. |
 |
Ochrana před sršněmi, 24.8.2014 Díky za radu, jdu na to. |
 |
Ochrana před sršněmi, 24.8.2014 A nevylezou ven? V jakém poměru se šťáva ředí?
|
 |
Ochrana před sršněmi, 24.8.2014 Sršně mi žerou jablka, co mám dělat, abych plody ochránil? |
 |
Klejotok na plodech Broskvoní, 3.7.2014 Znamená to že dirkovitost listů souvisí s kadeřavostí? Loni jsem měl listy na Redhavenu jak řešeto. Stříkal jsem Kuprikolem v prosinci a pak dvakrát před vypučením pupenů. Stromy mají letos listy bez jediné dirky. |
 |
Klejotok na plodech Broskvoní, 3.7.2014 Díky, tohle vysvětlení mě uklidnilo. Bál jsem se jen, aby se to nešířilo dále na zdravé plody. Úroda je letos skvělá. |
 |
Klejotok na plodech Broskvoní, 2.7.2014 Chci ještě dodat, že tady na fóru píší, že by se mohlo jednat o následky poškození mrazem nebo o škůdce Makadlovku (nevím co to je), ale nic konkrétního. Strom je přitom zdravý, bez kadeřavosti s nádhernými přírůstky. |
 |
Klejotok na plodech Broskvoní, 2.7.2014 Zdravím. Objevil jsem na některých plodech broskvoně klejotok. Může mi někdo poradit příčinu a jak se tomu bránit? Některé plody mají takový pihovatý povrch.
|
 |
|
 |
Kadeřavost už nyní, 26.5.2014 Základem je určitě postřik a ten se musí provédt opravdu důkladně, včet ně kmene a všech záhybů mezi kosterními větvemi. Ale připouštím, že Redhaven může mít větší odolnost než některé jiné odrůdy. Ale dobrý zdravotní stav je základ. Hnojím... celý příspěvek > |
 |
Kadeřavost už nyní, 25.5.2014 Já jsem stříkal Kuprikolem v prosinci a dvakrát před vyrašením pupenů, a to nejen větévky, ale kompletně celý strom. Oba moje Redhaveny jsou naprosto čisté od kadeřavosti. Osobně si myslím, že je velmi důležité, aby byl strom vitální. Tedy dobře a... celý příspěvek > |
 |
Redukcia plodov na mladých stromov, 5.5.2014 Díky, kadeřavost jsem letos potlačil dokonale. Budu se tedy řídit při probírce vašimi radami. |
 |
Redukcia plodov na mladých stromov, 5.5.2014 A jak to je s Broskvoněmi? |
 |
Plzáci, 22.4.2014 Jo, už lezou. Zatim velikost asi 2 cm. Používám Vanisch. Vždy ho nasypu kolem rostlin, které chci ochránit. Vanisch nikdy neodmítnou a hlavně vidím vyslizlé výsledky. Funguje to neomylně. Nehledám nic jinýho. |
 |