|
Příspěvky uživatele - 38.136
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Substral Careo ultra - pilatka, 2.4.2018 Jo, jo. Stejně, když opadá většina plátků. Acetamiprid je pravděpodobně pro včely aj. nejméně škodlivý ze všech neonikotinoidů. |  | Substral Careo ultra - pilatka, 2.4.2018 Mám dobrou zkušenost s Mospilanem (0,025% + smáčedlo). Careo obsahuje stejnou látku, acetamiprid. Tak bych se ho nebál použít. Calypso je trochu "ostřejší", proto koncentrace Mospilanu poněkud vyšší, ne běžná 0,02, ale 0,025 + smáčedlo. |  |
|  | Prosím o radu o jaké keře se jedná, 31.3.2018 Lýkovec, bobkovišeň, kalina, nevím. |  | Co je to za cizopasniky?, 29.3.2018 Nebo nějaká hlenka (hlenky jsou mimořádně zajímavé organismy!). Jak píše Lída, raději odhrnout od kmenu a mulč prohrábnout. |  | Co je to za rostlinu?, 26.3.2018 Ibišek čínská růže, nejspíš... |  | Nevíte někdo, co je toto za kytičku?, 25.3.2018 Tořivka, řekl bych... |  | Nakup Calypso 480 SC, 23.3.2018 Nejvíce včelám škodí neonikotinoidy obsažené v mořidlech osiv kukuřice, řepky, obilovín... ale i sadbových brambor proti hmyzím škůdcům za vegetace, po vyklíčení a vyrašení. Rostlina nemusí zrovna kvést, ale včely pijí vytlačenou vodu na listech... celý příspěvek > |  | Padlí, strupovitost, svilušky, květopas, pilatka a obaleči na jádrovinách 2018, 21.3.2018 Dík za opravu... lušky na svilušky. |  | Poradte aku palmu na priame slnko, 21.3.2018  Žumara nízká, asi 20 let, dovezená malinkatá z Tuniska. Má spíš keřový růst, boční výhony vylamuju, takže roste jeden kmínek. Jeden výhon je tam dole. Zimovala na chodbě při cca 15°C, teď je ve světlé garáži (je strašně těžká a lépe se tam dovleče),... celý příspěvek > |  | Nakup Calypso 480 SC, 20.3.2018 Calypso je neonikotinoid a lze ho bez problému nahradit starším neonikotinoidem Mospilanem v dávce 2,5 g na 10 l vody. Mospilan je snad trochu "línější", ale mám zkušenost, že funguje ve stejných indikacích. Vhodné je přidat smáčedlo. |  |
|  | Kadeřavost - postřik dnes?, 19.3.2018 Měď s Horizonem nebo Talentem míchat lze, ale směs se musí okamžitě spotřebovat. Měď se nesmí aplikovat na vyrašené pupeny, proti moniliniové spále se stříká až na poupata, takže bych udělal spíš postřiky dva (tři). Nejdříve měď, pak před květem a po... celý příspěvek > |  | Zima přišla letos nějak dříve :), 18.3.2018 Včera jsem byl v královéhradeckém Hornbachu, a tam už to taky podobně kvete a raší. Mají vše nastěhované dovnitř, včetně kontejnerovaných stromků. Chybí už jen ty včelky... |  | Padlí, strupovitost, svilušky, květopas, pilatka a obaleči na jádrovinách 2018, 17.3.2018  Teda, svilušky se mně nepovedly.
Je dostupný akaricid Ortus 5 SC (jistý e-shop). Široké použití. Ale jen částečně tolerantní k T. pyri.
|  | Kadeřavost - jaký postřik je nejúčinější?, 8.3.2018 Lísky práší, pupeny angreštů mají zelené špičky... mám dnes postříkáno Championem. Myslím, že v nižších polohách je na postřik akorát čas. |  | Kadeřavost - jaký postřik je nejúčinější?, 4.3.2018 Ošetřoval jsem Championem 4. 2. 2018 a tento týden postřik zopakuji. Zase Championem. Potom cca za 7-14 dnů Syllitem.
|  |
 |
|
|
|