|
Příspěvky uživatele - 38.136
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Díry v plodech a listech, 1.5.2018 Dírky v plodech - píďalka podzimní, zvadlé větvičky - ne mráz, ale moniliová spála. V meruňkách proti píďalce a mšicím lze použít Decis nebo Karate. V jaboních také, ale lépe Reldan nebo Mospilan (kvůli přemnožení svilušek, Decis a Karate hubí jejich... celý příspěvek > |  | Padlí, strupovitost, svilušky, květopas, pilatka a obaleči na jádrovinách 2018, 29.4.2018 Včera jsem ulovil prvního samečka obaleče jablečného! |  |
|  | Záhada žluto-bílých teček, 29.4.2018  Tak tohle je maliník poškozený herbicidem obsahující účinnou látku diflufenikan. Používá se hlavně do obilí, ale i třeba v sadech a v bramborách před vzejitím. Působí na dvouděložné plevele, proto je matoucí, že tráva v okolí není poškozena (i... celý příspěvek > |  | Padlí, strupovitost, svilušky, květopas, pilatka a obaleči na jádrovinách 2018, 25.4.2018 Mospilan, Reldan. Mospilan je šetrnější. Reldan bych použil až za rok. |  | Padlí, strupovitost, svilušky, květopas, pilatka a obaleči na jádrovinách 2018, 25.4.2018 Jsou to roztoči.
V HK jabloně začínají dokvétat, cca v pátek provedu postřik proti pilatce, strupovitosti a padlí. Akaricid jsem před květem nepřidal, tak ho dám teď. Našel jsem sem tam vajíčka svilušek. Nebo spíš zbytky vajíček. Použiju Reldan +... celý příspěvek > |  | Obsychanie listia jabloni, 22.4.2018 Jabloně bych postříkal insekticidem (Mospilan, Reldan...), hrušeň taky a navíc ještě akaricidem. Na Slovensku je dostupný Ortus (v ČR ho má jistý e-shop), měl by na ně fungovat. Pupenoví obaleči (a slupkoví) začínají být docela problém. Zvláště malé... celý příspěvek > |  | Obsychanie listia jabloni, 22.4.2018 Jabloň je poškozena pupenovými obaleči, na hrušni je vlnovník nebo hálčivec. |  | Decis Protech okrasné, 21.4.2018 Je to stejná účinná látka, ale do ovocné zahrady jsou pyrethroidy (např. Decis, Karate...) nevhodné. Vyhubíte (skoro) vše živé a přemnoží se odolné svilušky. Calypso je nedostupné, použil bych Mospilan. |  | Doba postřiku proti pilatce, 19.4.2018 Zítra začnu s postřiky proti pilatkám na slivoních. Některé už dokvétají. Použiju Mospilan (0,025% se smáčedlem). Když je teplo během kvetení, pilatky jsou aktivnější v kladení vajíček a škody bývají vyšší! |  | Píďalka podzimní - postřik, 18.4.2018 Myslím, že bude účinkovat. |  |
|  | Rododendron - po napadení lalokonoscem a stále svinuté listy a schnutí, 17.4.2018 Já bych řekl, že to je fytoftorová hniloba kořenů pěnišníku. Dá se něco o ní vygůglit. Poslední roky je na vzestupu. |  | Moniliový úžeh a hniloba peckovin 2018, 17.4.2018 Nesmíte to vidět tak černě! |  | Co je to za brouka?, 17.4.2018 Majka |  | Padlí, strupovitost, svilušky, květopas, pilatka a obaleči na jádrovinách 2018, 16.4.2018 Ano, dávám jeden, ale spíš dva postřiky před květem. Vždy proti padlí a strupovitosti. Předjarní postřiky mědí a potom jarní insekticidem se smáčedlem nebo olejem v jádrovinách nedělám. Květopase (kvetovku) jsem nezaznamenal roky, předtím naprosto... celý příspěvek > |  | Padlí, strupovitost, svilušky, květopas, pilatka a obaleči na jádrovinách 2018, 16.4.2018 Já udělám ještě jeden postřik před květem na růžové poupě (zítra). Hlavně na Idaredech a Goldenu, a to proti padlí i strupovitosti. Idaredy padlím trpí hodně, ale nechci se jich vzdát. Z naší teplé polohy jsou chuťově výborné a mají nepřekonatelnou... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|