|
Hejna vosiček, 28.6.2008 Prosím když jsem jakž takž dobojovala s kadeřavostí na broskvi, tak najednou mám vrcholky obalené šedou mšicí ale co víc, na stromě jsou hejna malých vosiček. Když projdu kolem je tam jako v úle. Nikdy jsem to neviděla, prosím neví někdo zda-li jsou... celý příspěvek > |
 |
Zakládání živého plotu - ale z čeho?, 22.6.2008 jak často habrový plot stříháte? plánuji taky zhruba 50m, a dočetla jsem se, že habr, tím že je to strom, se dost špatně, těžko stříhá. bojím se abych si na takovém množství plotu nemusela brát dovolenou. Jaké máte vy zkušenosti se... celý příspěvek > |
 |
|
 |
třapatka - rudbekie - echinacea, 15.6.2008 Miky, jak velké jsi měla rostlinky když jsi je dávala ven? Případně zvolila jsi nějaký speciální postup (zakrytí, postupnou aklimatizaci a pak přesadit)? Taky si je pěstuju ze semínek a 1/2 jsem jich přesadila ven minulý týden ale zašly mi,... celý příspěvek > |
 |
Srnec okousal rybíz, jaká je první pomoc?, 11.6.2008 Srnec mi okousal kmínek stromkového rybízu až k místu kde je roubováno. Zatím se drží, na listech ani na plodech není znát že by rostlina odumírala. Poradíte mi jak kmínek ošetřit. Předem děkuji |
 |
semenáčky ořešáku v jednom květináči, 2.6.2008 Dostali jsme od tchána pět semenáčků ořešáku vysokých 40 -70 cm . Jsou vysazeny v jednom květináči dle info tak 5 let. Na podzim je chci vysadit do země. Víc jak na dva místo nemám, ale i tak se bojím, že když jsou tak dlouho v jednom... celý příspěvek > |
 |
rychle rostoucí ovocný strom?, 2.6.2008 dobrý den. I když máme velkou zahradu. rozhodla jsem se vysázet ovocné stromky malé aby se na česání nemuselo s žebříkem. Ale zároveň bych chtěla dětem poskytnout možnost lezení po stromech tj. vysadit jeden či dva vzrůstnější stromy. Z vlastní... celý příspěvek > |
 |
Viking MB, 24.5.2008 Viking mě dostal, bude to on! Mám sice obavy ze startování, ale snad se s tím poperu. Plast je pro mě a pro můj terén i trávník ideální volba. Doufám že nebudu zklamaná tak jako když jsem strunovou s. Mountfield po letech vyměnila za Bosh. I když... celý příspěvek > |
 |
Jak rozmnožit hortenzii?, 5.5.2008 koupila jsem si modrou hortenzii. Chtěla bych si z ní vytvořit nízký živý pplot. prosím o radu jak lze po domácku rozmnožit. pokud možno polopaticky. předem dík |
 |
Lze prostokořené saz. habru sázet nyní?, 22.4.2008 sehnala jsem výhodnou nabídku na koupi habrových stromků prostokořených 30-40 cm a nejsem si jistá zda lze sázet nyní v dubnu... mám podezření že výhodnoust je v tom že se neuchycují a poroto se jich snaží pěstitel zbavit. |
 |
Není pozdě zasadit nové ovocné stromy?, 17.4.2008 Dobrý den. Teprve nyní se nám podařilo nachystat půdu na zahradě (přeměna ze staveniště) a já jsem nedočkavá, proto jsem se chtěla zeptat jestli je ještě vhodné sázet ovocné stromy nebo už mám počkat na podzim? Jsme 350m.n.m. A co keře... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Kde se dá půjčit secí strojek na trávu, 30.3.2008 V obchodech typu Bauhaus lze úůjčit jsme na tom podobně a už ho tam mám vyhlédnutý. Na víkend to stojí tuším 200Kč, ale nevím, zda jej máte ve Žďáru. |
 |
Z čeho vysázet větrolam, 3.3.2008 Využiji hezký keř vhodný pro větrolam aniž bych se bála že se mi otráví dítě jeho plody. batole ještě neví že všechno se do pusy nestrká až vyroste už to vědět bude. Myslím si že tak nepochopitelný to nebylo. Kdo nechce pochopit... celý příspěvek > |
 |
Z čeho vysázet větrolam, 3.3.2008 Děkuju za tipy. Bohužel mám doma batole a plody kaliny jsou jedovaté tudíž pro mě zatím nevyužitelné, než dostane dítě rozum. Zimolezů je velká spousta druhů, máte na mysli nějaký konkrétní? Já znám jen ty co se z nich dělají pravidelně zastřihávané... celý příspěvek > |
 |
Z čeho vysázet větrolam, 2.3.2008 Dobrý večer všem.
Mohli byste mi prosím poradit z čeho mám vysázet větrolam? Máme u domečku hodně větrno, a chtěli bychom alespoň část zahrady "odstínit". Živý plot by měl být dlohý 20 - 25m a široký může být i 3 metry. Nejlíp aby to... celý příspěvek > |
 |
Chemické odstranění bodláků v místě budoucího zeleninového záhonu, 14.2.2008 Děkuji za rady. taky nemáme tolik času čekat 2 cykly než vyraší plevel. proto použiji Roundup tam kde budu mít záhony, a trávník oseju rovnou jak jste mi radila. Tato varianta se mi zdá i levnější.
S pozdravem LV |
 |