|
Znáte typy rýčů, poznáte který je na co vhodný?, 25.3.2014 host 32.42. se ptal, jak jsem zjistil/ověřil tu proměnnou tloušťku.
Pan Landsmann mi to před zakoupením rýče ukázal právě takovýmto přístrojem. |
|
Znáte typy rýčů, poznáte který je na co vhodný?, 25.3.2014 ErgoComfort je levnější verzí od Ergonomic a proto je nejlepší jejich čínská varianta prodávaná u nás pod značkou HECHT-checht, |
|
|
|
Znáte typy rýčů, poznáte který je na co vhodný?, 25.3.2014 Pane Stanislawe, nezbývá něž hostovi podělovat za názor, ale tuto diskuzi jsem založil kvůli povídání o tom k čemu je který vhodný.
Já například toto Bahco používám nejraději k druhému přehazování kompostu. Pro první přehazování zakládky používám... celý příspěvek > |
|
Asist AE9CZ100 atd. na zalevani ze sudu, 24.3.2014 A jak velký budete mít sud na tu dešťovou vodu? Přemýšlejte trochu o tom, jestli než maminka dojde ke konci hadice, aby nebyl obsah sudu už venku a tudíž by maminka měla na konci hadice louži a neměla čím zalévat. Můžete mít vysoký tlak, ale nemůžete... celý příspěvek > |
|
Brousek, bruska, aj. - Jak ostříte a je pro Vás dobře připravené nářadí důležité?, 24.3.2014 Já osobně si rád, pane Zdeňku, Vaše návody a opravník omylů rád přečtu. |
|
Kanadska boruvka v kvetinaci, 23.3.2014 ťech 300 litrů je 1m × 1m × hloubka do které borůvky maximálně koření.
Moje zkušenosti jsiu odvozeny od toho, že již pár let pěstuji borůvky v množství, které mi umožňuje prodej přebytků.
S. |
|
Náhrada starého stromu za nový vzrostlý, 22.3.2014 Nejlevnější variantou je výsadba třešně, která požadované rozměry bude mít nejrychleji. Je možné už nyní koupit špičák a po dobu rekonstrukce předpěstovat v kontejneru (100 l kalfasu nebo kýblu od 40 kg keraštuku). |
|
Naroubování jiné odrůdy na lísku kvůli plodnosti, 22.3.2014 Vyřezávat přestárlé větve musíte v každém případě. Vystřihávat konkurenční výmladky také. Řeže se v době prášení jehněd, takže doporučuji k lísce s žlutými jehnědami přisázet odrůdu s červenými jehnědami nebo naopak. |
|
Naroubování jiné odrůdy na lísku kvůli plodnosti, 22.3.2014 Ono spíše jde o to, aby to bylo vhodným směrem podle převládajících větrů. Dobrý je západní, použitelný je i jižní (jz), protože aby se jehnědy otevřely a prášili je jižní vítr lepší (není dobrý studený a vlhký).
Klidně to může být i více, třeba... celý příspěvek > |
|
Kanadska boruvka v kvetinaci, 22.3.2014 Nesmysly tady šíříte Vy, pane JR. Obvykle se jeden keř borůvky pěstuje ve výsadbové jámě o objemu 300 litrů a pravidelně se k tomu přihnojuje. Vy se tady snažíte pana Martina přesvědčit, že pokud objem kořenového balu zmenší více něž 5×, tak že ta... celý příspěvek > |
|
|
|
Znáte typy rýčů, poznáte který je na co vhodný?, 22.3.2014 hmm asi nejlepší mje to mít v ruce a fyzicky si rýč Bahco prohlédnout. Čepel a tulej tvoří jeden výkovek (na obrázku černý) na který navazuje T trubka potažená oranžovým polypropylenem. Ten polypropylen nemá nosnou funkci, ale je příjemný do... celý příspěvek > |
|
Naroubování jiné odrůdy na lísku kvůli plodnosti, 22.3.2014 Je lepší nasázet těsně vedle jiný kultivar, takže opticky to bude jeden keř. Je ale potřeba si hlídat, že při vyřezávání přestárlých a vyholených větví nedošlo k potlačení jedné z odrůd (a tak zaniknutí dvoukeře).
Vroubování nedoporučuji z... celý příspěvek > |
|
Kanadska boruvka v kvetinaci, 22.3.2014 proto jsem dával slovo "hydroponie" do uvozovek.
Rašelina svým minimálním obsahem živin je na hranici mezi hydroponií v nosném substrátu a pěstováním v úživném substrátu. Nosným substrátem by byl třeba písek nebo perlit. Živným substrátem pak... celý příspěvek > |
|
Kanadska boruvka v kvetinaci, 21.3.2014 Míchal bych jednu odměrku do 10 l vody pro 5 rostlin na týden. Pokud bude pro suché horké počasí potřeba v některých týdnech zalévat častěji, tak mimořádné zálivky provádět měkkou dešťovou vodou bez hnojiva. Počítejte tak s 15ti vegetačními týdny za... celý příspěvek > |
|
Znáte typy rýčů, poznáte který je na co vhodný?, 21.3.2014 Najdete někdo "rýč na okraje trávníku"?
Jiný než od Gardeny? |
|