|
Řez nové broskve, 18.4.2014 Když je silná podnož jako v tomto případě, je letorostem kmínek, předčasným obrostem prvního řádu budoucí kosterní větve a na některých větvích je předčasný obrost druhého řádu. Čím hlouběji střihnete, tím silnější budou budoucí kosterní větve,... celý příspěvek > |
|
Diamantová motyka - diamond hoe, 17.4.2014 ne, v čechách se používají šintáky a Martínkova plečka. |
|
|
|
Lilie, 16.4.2014 Vladislave, používejte Ferramol. I když je dražší, tak jsem na něj přešel z důvodu ochrany ježků, kteří slimáky konzumují (a tak i když by náhodou natrefili na ty přiotrávené, ferramol je pro teplokrevné živočichy prý neškodný). |
|
Kopřivová jícha, 15.4.2014 Mlčení znamená souhlas. Je to ta nejhorší forma diskuse, ale nakonec jste si odpověděl sám.
Na kompost to může přijít stejně tak jako rozšlehané s vodou do úhoru po sklizni libovolné plodiny nebo do mísy okolo kmene jabloně. Někdo to také... celý příspěvek > |
|
Čištění trávních traktorů, 15.4.2014 ukázka jednoho "speciálního" čističe made by dřevotvar.
a vyčistí dočista-dočista... |
|
Můj tip: mladé bukové listí, 15.4.2014 Pochoutka je to možná, ale jako potravina ve výživově významném množství poškozuje zrak. Látku která to způsobuje nyní z hlavy nevím, ale zkuste hledat.
Dejte si radši mrkev... |
|
Utopenie Gisely 5, 14.4.2014 30 cm najednou je moc...
Kůra a kořeny mají jiný způsob dýchání. Přihrnovat můžete vzdušnou lehkou zeminou postupně, aby se kořenový krček postupně přestěhoval. Těch 30 cm rozdělte tak do 4 let... |
|
Smršťovací hadice, 14.4.2014 cituji jeden komentář "primeros je kbelík na 15 litrů vody a nebo na jedno použití..."
Rád vím co kupuji a jak dlouho mi to vydrží. Tuto hadici bych si nekoupil. |
|
Identifikace plevele v trávníku, 14.4.2014 není to důvod k reklamaci, příměs lipnice roční při určitém stylu údržby vymizí (golfový trávník na greenu), při určitém stylu údržby je zpestřením druhové rozmanitosti až k druhému extrému, kterému se říká louka. Pokud jste si objednal parkovou... celý příspěvek > |
|
Jaké zvolit ponorné čerpadlo, 12.4.2014 To by asi neměl být problém, pokud Al-Ko bude o 7 m výše než haldina vody ve studni/vrtu (metry ponoření čerpadla se nezapočítávají.
Kdyžtak zkuste vysadit odbočku s FC k vyvýšení jejího umístění. |
|
|
|
Sasanka sličná - Anemone blanda (jak ji podpořit a rozmnožit), 11.4.2014 Před lety jsme jich měli v trávníku jak na louce hodně, Letos jsem našl 3 kvítky. Poraďte jak ji vrátit do původních počtů. |
|
Jaké zvolit ponorné čerpadlo, 11.4.2014 Pokud vím, Al-Ko má press... pouze v kompletních sestavách domácích vodáren. Samostatně se dá koupit pouze flow... a jeho levnější varianta může mít jen snímač průtoku bez "tlakové pojistky".
Prostě flow... jsou "mlsné" a nemusí fungovat s... celý příspěvek > |
|
Jaké zvolit ponorné čerpadlo, 11.4.2014 presscontrol funguje vždy ale ten sem nepleťte, řeč byla o flowcontrol a to že některé si myslí při malém proudu jak je čerpadlo vypnuté a přitom ono stále běží (a polovodičový klopný obvod se nepřeklopí).
Mám jednoho takového tíňana, co k... celý příspěvek > |
|
Travin do ovocneho sadu, 10.4.2014 ... pokud vím, může poškodit mělkokořenící broskvoně, malinník a další. Tam je potřeba skončit min 3 m od kmene (nebo 1,5 m od obrysu koruny).
U jabloní a slivoní stačí odstup 1 m od kmene.
|
|
Motor jikov - problém, 10.4.2014 FO má pravdu, Pojem emulsní trubice vymyslel konstruktér u Forda v první polovině minulého století a určitě v rámci terminologie v angloamerických zemích to byl výraz nejpřesnější tomu, že nejprve vzniká dispersní soustava s převahou kapaliny nad... celý příspěvek > |
|