|
Cizosprašnost ovocných stromů, 1.8.2018 Třešeň s višní ano, pokud se potkají v květu. Meruňka s broskvoní ne. U slivoní to asi bude různé nejsem si uplně jistý.
V. |
 |
Zahnívání rajčat a patizonu, 8.7.2018  zdravím, mám asi stejný problém, ale proč jen na jednom druhu rajčat/asi býčí srdce/ |
 |
|
 |
Trvalky pro včely, čmeláky..., 4.7.2018 Pro včely je hodně atraktivní Stachys, maliník a Caryopteris clandonensis.
Motýli především babočky u mě preferují kolotočníky. Je dobré mít vykryté období nedostatku. Třeba není špatné dát do trávníku krokusy.
V. |
 |
Clappova červená se zelenými plody na jedné větvi, 1.7.2018 V sadě se nám vytvořila žlutá mutace odrůdy Discovery. Ani jsem rouby nesbíral. Rubínová barva původní sorty skryje silně rzivé lenticely. Na žlutém podkladě byla vidět každá vada.
V. |
 |
Lze roubovat třešeň na višeň, 26.6.2018 Při mezištěpení na Morelu slabý tenký rovný višňový kmínek přešel v silný třešňový. Po čase to šlo roste i bez opory. Roubovat takto do koruny (jednotlivé větve) mi nepřijde jako šťastné řešeňí. Višňové korunky bývají slabé a křehké.
Ujferhertoj... celý příspěvek > |
 |
Co je to za rostlinu podobnou marihuaně?, 25.6.2018 Cleome hassleriana?
Tu by ale snad Josef poznal.
V. |
 |
Jaký aku vyžínač?, 21.6.2018 Máme ten Stihl. Na dosekávání a obsekávání je dobrý. Stroj je lehký, méně vibruje a je tichý. Při rozmáchnutí nemá takovou setrvačnost, takže je vhodný na jemnou práci. Na polehlou stařinu, roští ap. opravdu není.
V. |
 |
Co je to za keř? Černé kuličky, 7.6.2018 Kdyby to nebyla m. zlatá, může to být m. vonná.
Meruzalka vonná má květní trubku delší než 11mm, zatímco m. zlatá 6-9mm.
V. |
 |
Co je to za keř? Černé kuličky, 7.6.2018 Meruzalka, pravděpodobně zlatá. Plody jsou jedlé
V. |
 |
Prosím o určení rostliny, 5.6.2018 srdečník
V. |
 |
|
 |
Zásah randapem, 1.6.2018 Nemáte na tom klokočí jen mšice?
|
 |
Kotouč z přímočaré pily do křovinořezu, 24.5.2018 Jde s tím pracovat. Je to ale o šikovnosti a štěstí. Někdo očeše plátky o kámen během 2 minut, někomu vydrží kotouči dva týdny. Vyřezával jsem s ním omladky v sadu. Šlo to dobře.
V. |
 |
Buk ze zahradnictví napadený larvou ve dřevě, 22.5.2018 U nás je docela problém s drvopleňem hrušňovým. Pouští se do kmínků a ty se ve větru lámou. Navíc zatahuje houbové choroby přímo do kmene.
V. |
 |
Zasychání koncových větví jabloně - je to spála?, 22.5.2018 James Grieve je ale taky náchylný na spálu. Rozhodně bych to nepodceňoval. Když jdou choroby přes květy, vypadají v první fázi stejně.
V. |
 |
Napadený Buxus, 9.5.2018 Problém není jen zavíječ, další neméně zaávažná onemocnění jsou Cylindrocladium buxicola a Volutella buxi. Bohužel se sem tyto věci dostávají se školkařským materiálem. Výsadbou nových sazenic můžete ohrozit okolní výsadby. Starám se o historickou... celý příspěvek > |
 |