|
Jak zabít rychle a účinně králíka, 17.12.2014 Ti, co vykupují králičí kožky je patrně nevozí k vydělání, ale k výrobě plsti. . Oni berou všechny kožky, ale činí se pouze ty se zimní srstí (a přes zimu většina pěstitelů ponechává jen samice, příp. samce), Kdysi jsem to dělal. V minulém... celý příspěvek > |
|
Jak sušit vlašské ořechy?, 16.12.2014 A proč je nerozloupnete hned po sběru? Ztráty budou ještě menší. |
|
|
|
Jak zabít rychle a účinně králíka, 16.12.2014 Ad Veselka: Pistole (alespoň ty jateční, pistole na králíky neznám) jsou právě konstruovány tak, aby zvíře jen omráčily
Ad S.P. Uši na stažené kůži nenechávám vůbec |
|
Harbella, 16.12.2014 U Harbelly bych bál jisté citlivosti k šarce a nedozrání v horších polohách a letech. |
|
Jofela, 16.12.2014 Jen aby to nebyla stejná bublina a poté propadák jako její rodič Jojo. |
|
Juna, 16.12.2014 Jestli si podrží dobré plodové vlastnosti Katinky a navíc bude ještě skořejší, máme se na co těšit. |
|
Jak zabít rychle a účinně králíka, 16.12.2014 Co jste už pochopila?
Jakou pistoli máte na mysli a komu umí ublížit a dost? |
|
Kdy ořezat vlašský ořech, 16.12.2014 Š. vosk často brzy mizí-odnášejí ho včely, vosy a sršně!
Nepozoroval jsem to. Navíc včelařská literatura uvádí, že včely vosk nesbírají (a to ani čistý včelí vosk).
Dutiny plněné montážní pěnou? Určitě lepší, než betonáž, nebo předpolí pro... celý příspěvek > |
|
Kde sehnat pěkný dřevěný kompostér?, 16.12.2014 Kdysi jsem to dělal stejně jako Lída. Potom jsem mezi pravý a levý box vmezeřil ještě jeden - tzv. prostřední box. Do něho přehazuji kompost střídavě z levého a pravého, a to až po roce zrání. Tím kompostu jednak tlením ubude a po přeházení je... celý příspěvek > |
|
Jak zabít rychle a účinně králíka, 16.12.2014 Součástí správně zabitého králíka je dobré vykrvení. K tomu nestačí krvácení z uší a nozder, je gtřeba podříznout krkavici. Aby vyteklo co nejvíc krve, je nejen dobré držet králíka vzhůru nohama, ale mělo by zvířeti... celý příspěvek > |
|
|
|
Kde sehnat pěkný dřevěný kompostér?, 16.12.2014 Kompostér z vrbového proutí bude asi skutečně levný, ale ne již tak bezpracný. Soudě podle doby, za jakou se rozloží štěpka z vrbových protů, bych příliš dlouhou trvanlivost takové stavbě nepředvídal. |
|
Kde sehnat pěkný dřevěný kompostér?, 16.12.2014 Komplostér mám už třetí. Ty první dva byly dřevěné a vydržely kolem 10 let i s impregnací. Ještě dřív než dřevo odešly pozinkované vruty. Ne že by je zlomilo pracující dřevo, jednoduše urezly.U syrového dřeva je trvanlivost... celý příspěvek > |
|
Jaký štěpkovač?, 15.12.2014 Padesát stromů je tak akorát pro dobrý elektrický drtič. I při počtu bezmála 200 stromů je drcení po řezu práce na pár hodin. Záleží samozřejmě na tom, jak velké ty stromy jsou a kolik z nich uříznete. Každý ovocný druh se řeže... celý příspěvek > |
|
Meruňky, monilioza 2014, 12.12.2014 Určitě je lepší stříkat večer, nejen insekticidem. Taky proto, že v noci obvykle padne rosa, která udrží postřik vlhký a tedy účinný.
|
|
Rakytník, 12.12.2014 Takových seznamů je řada. O výzamu jako zdroji vitamínu toho mnoho neřeknou. Nezohledňují že:
1. obsah vitamínu C je kolísavý v závislosti na zralosti plodiny, ročníku i místě kde vyrostla
2. výrazně se liší konzumovaná množství. Málokdo sní... celý příspěvek > |
|