|
Zahradní traktor - rozprostření posečené trávy - deflektor, 6.1.2015 Pokoušíte se o kvadraturu kruhu
1. Seču 1xza4 týdny. Nemám moc času.
2. Proto je trávy moc.
3. Proto ji nesbírám.
4.. Trávu nemulčuji, protože je jí moc (a moc to žere)
5. Proto ji pouštím za sebe
6. Posečená tráva tvoří... celý příspěvek > |
|
Repák + řepná pálenka, 6.1.2015 Taky jsem psal, že na Slovensku se prý prodává (omluva za překlep). Jen jsem na ni v obchodní síti v Česku nenarazil.
Ono - po internetu seženete i krokodýlí maso, neznamenán to ale, že je u nás běžně v prodeji.
|
|
|
|
Autento, 6.1.2015 A teď se vyskytne dilema. Stojíte před prodejcem, který Vám nabízí všemi vychvalovanou novou odrůdu, kterou marně sháníte (třeba Autento). Jenže štítek je napsán rukou. A řádně natištěná cedulka s logem UKZÚS buď není nebo visí... celý příspěvek > |
|
Rubín a jeho barevné mutace, 6.1.2015 Jistěže. V roce 1983 jsem Rubáín již pěstoval na své zahradě a nebyl jsem rozhodně sám.
Mutací bude jistě víc. Je problém, nakolik jsou tyto spontánní mutace stabilní. Na svém stromě Bohemie pravidelně odřezávám větve s žíhanými... celý příspěvek > |
|
Vaše Nej 2014, 6.1.2015 Nu, nechci se přít, co je pro zápěstí větší námaha. Jen jsem chtěl říci, že přetrvávající křeče a brnění v prstech po operaci karpálního tunelu bývá dost často a to i u lidí (možná dokonce častěji), kteří si nechali týdny ruku na dlaze bez... celý příspěvek > |
|
Hrušeň písečná, 6.1.2015 Osobně si myslím, že u mladého zababčeného stromku je náprava možná prakticky vždy. Ale ne vždy to má smysl. Budete-li mít v extenzivním zatravněném sadu na vysočině vysazený a za pár roků zababčený Idared na M9, pak je lepší jej vyhodit a... celý příspěvek > |
|
Repák + řepná pálenka, 6.1.2015 Přiznám se, že jsem řepovici pil poprvé a naposledy roku 1981. Její chuť si pamatuji velmi matně, k vypití to asi bylo, ale víc nevím. Netroufám si proto hodnotit smysl výroby takového destilátu. Vycházím ze dvou skutečností:
1. V obchodní síti... celý příspěvek > |
|
Vaše Nej 2014, 5.1.2015 Nevřte tomu. Práce je nejlepší rehabilitace, říkal kamarád ortoped. Mně operoval karpál ve čtvrtek a v sobotu jsem pletl proutěný koš. |
|
Zelené jablka (zimní) - Knížecí zelené, 5.1.2015 Jakmile zelená přechází ve žlutou a k tomu se objeví líčko, pak je efekt Granny Smith ten tam. Konzument takové jablko považuje za nevyzrálé, neosluněné, nedobarvené. Lidé chtějí jednobarevná jablka a když víc barev, pak souvisle žíhané. Taky všechny... celý příspěvek > |
|
Autento, 5.1.2015 Že neumějí vyfotit dva různé stromky je ostuda, ale vcelku bych to prodejci odpustil. Stromky i plody budou ve skutečnosti beztak vypadat jinak než v katalogu. Spíš mi vadí, že dokola opisují, že jablka jsou šťavnatá a sladká (která ne?), místo toho... celý příspěvek > |
|
|
|
Pěstování plodových růží - pro sklizeň šípků na zpracování, 5.1.2015 Zajmavý recept předváděli kdysi v TV Kluci v akci. Nepamatuji si ho, ale dal by se asi najít.
|
|
Hrušeň písečná, 5.1.2015 Pak ještě zababčeným stromem lze rozumět dospělý strom rychlého vývoje (James Grieve, Bernské růžové), o který pěstitel přestal pečovat. Strom zastaví přírůstky, zhoustne, obrok plodí brakové ovoce. Přitom by nemusel.
Stoletý strom s... celý příspěvek > |
|
Drnovice 2013, 5.1.2015 Wimpi, přesně jste to trefil. Většinu vzorků (možná všechny) dodává organizátor akce. |
|
Která odrůda Vám hýbe s rozumen nebo žlučí, 5.1.2015 Když se taková odrůda vyskytne - a je jich dost - vytrestám ji. Zruším ji a nahradím jinou, která nevytáčí, naopak věrně slouží. Jonathan byl jednou z nich, ztrestal jsem ho už před 25 lety. |
|
Drnovice 2013, 5.1.2015 Nerozumím, o jaké degustaci píšete. |
|