|
Příspěvky uživatele - 92.38
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Vysledky degustací jabblek v Hořicích, 13.1.2015 Zajímavé výsledky. Angold je moje srdeční záležitost, na tom jablku oceňuji takřka všechno (růst, nenáročnost, odolnost, plodnost, velikost plodů, rezistenci). Jedinou slabinou je jen průměrná chuť. No a tady skvělé 2. místo! Přisuzuji to... celý příspěvek > | | Komposter na zahradu cca 1500m2, 13.1.2015 Dnes asi nikdo vyjetým olejem dřevo natírat nebude. Pamatuji doby, kdy si tím lidé natírali chaty, v nichž trávili volný čas. Já s ním tehdy natíral - přiznám se - plaňkový plot. plot. Říkalo se, že vyjetý olej - na rozdíl od čerstvého... celý příspěvek > | |
| | Robada, 13.1.2015 Škoda jen, že šlechtitelé v posledních letech nepreferují plody s tou nejkrásnější barvou - jásavě oranžovou. | | Zakalená slivovice, 13.1.2015 Troufám si tvrdit, že když postavím vedle sebe 3 demižony - s destilovanou, kojeneckou a vodovodní vodou, rozdíl v průzračnosti okem (alespoň já) nepoznám. Osobně používám k ředění destilku (mám ze zákalu strach), ale kdybych měl... celý příspěvek > | | Poškozený kmen jabloně, 13.1.2015 Problém je trochu složitější. Nevíme dobře, co zapříčinilo tyto nekrotické rány - mráz, vysoká hladina spodní vody, těžká půda, nevhodná kombinace podnože a odrůdy, aj. Pokud neodstraníme příčiny, pak můžeme čekat, že po zapěstování... celý příspěvek > | | Jak nejlépe a čím vyčistit demižony před naplněním slivovicí, 13.1.2015 Asi tak. Voda a kamínky. | | Domino, 11.1.2015 Většina odrůd (snad všechny) mají letos (loni) chuť horší než v jiných letech. A taky se rychleji kazí. Domino průměr.
| | Jakou motorovou pilu?, 8.1.2015 Motocykly z ČSSR vyhrávaly na ploché dráze i na Šestidenní ještě před rokem 1990. Pravda, v motokrosu jen do r. 80 a na silnici do r. 70.
Slavnou průmyslovou minulost, třeba ve výrobě televizorů, ale zdaleka... celý příspěvek > | | Jakou motorovou pilu?, 8.1.2015 Čina, kde sa do nedávna pásol len dobytok a pestovala ryža, nemôže byť na úrovni štátov, ktoré majú dlhú priemyselnú minulosť.
Vidět, že jste zaspal hodně, hodně dávno...
Je to smutné, ale ta průmyslová minulost je nám a celé Evropě prd... celý příspěvek > | | Drnovice 2014, 7.1.2015 Tak, tak. Rozelu považuji za jednu z naprosto top odrůd - tedy pro moji polohu. Vlastně nemám, co bych jí vytknul. Růst tak akorát, pravidelná plodnost vysoká, vybarvení krásné, rezistence neprolomená, chuť bez chyby. A co hlavně: chutná krátce... celý příspěvek > | |
| | Drnovice 2014, 7.1.2015 Hodnocení chuti se skládá ze všech položek. "Chuť" uvedená v tabulce znamená jen jakýsi celkový chuťový dojem a jeho harmonie - jakýsi doplňkový údaj.
Chybí tam body za vzhled, které jsme dodatečně dopisovali (asi nesouvisí... celý příspěvek > | | Drnovice 2014, 7.1.2015 Licenci na používání názvu Opál údajně koupili Američané i s odrůdou. Aspoň to říkali organizátoři degustace v těch Drnovicích.
Můj vlastní Opál (pardon, ÚEB 32642) mi ještě nerodil, ale ten, co byl nabízen k degustaci (když... celý příspěvek > | | Pěstování plodových růží - pro sklizeň šípků na zpracování, 7.1.2015 Do ledvin se chloupky dostat nemohou. To by se musely nejdřív dostat ze střeva do krve, cirkulovat v krevním oběhu a přefiltrovat se do ledvinových klubíček. Žádná pevná částice ze střeva se do krve (pomineme-li extrémy jako poraněné střevo)... celý příspěvek > | | Drnovice 2014, 7.1.2015 Výsledky degustace již byly rozebírány. Potvrzuje se skutečnost, že střížovické odrůdy se umísťují tradičně nahoře. Připomínám, že odrůdě UEB 32642 se dřív říkalo Opál, jenže dnes už to nesmíme říkat.
| | Japonská slivka, 7.1.2015 prunus salicina
To je botanicky, ne pomologicky | |
|
|
|
|