|
Štěpkování jehličnanů, 29.1.2015 Jednoducho treba si dat robotu a nastrihat optimalne na nerozvetvene kusky, alebo aspon minimalne rozvetvene vetvicky. Nastastie takeho odpadu nevznika vela kazdy rok.
Máte naprostou pravdu. Pak to jde dobře. Můj problém byl, že jsem se pokusil... celý příspěvek > |
|
Bažantí odrůdy, 29.1.2015 V loni jsem ke své radosti konečně vysadil Jantar. Máte s ním nějaké zkušenosti?
Ano, Jantar považuji za odrůdu, kterou jsme opustili trochu neprávem. Může za to asi nástup rezistentních odrůd, nových klonů Jonagoldu, možná i méně nápadné... celý příspěvek > |
|
|
|
Hruškový kvas z neskorých odrôd, 29.1.2015 Formidol se běžně prodává a na včelařských webech je doporučován.
Např.: vcelky.cz
Ukažte nám odkaz, kde je psáno o zákazu používání kyseliny mravenčí..
|
|
Štěpkování jehličnanů, 29.1.2015 vlajková loď pana doktora se cpala zrovna v dutině, kterou jiná značka nemá
Nikoli. Drtič se ucpával v samem vstupu do stroje. Každý drtič má vstupní otvor různě profilovaný, aby zamezíil strčení ruky do řezného soukolí. Smrkové větvičky jsou... celý příspěvek > |
|
Hruškový kvas z neskorých odrôd, 29.1.2015 K. mravenčí k léčení včel byla zakázána ne kvůli tomu, že by byla včelám nebezpečnější než jiné prostředky, ale kvůli ochraně včelařů.
Nevím o tom, že by byla kyselina mravenčí k léčbě varoázy zakázána. |
|
Jakou odrudu do nadmořské výšky 650 metru?, 29.1.2015 Už s tím dejte pokoj. Zase plamenná hádka ohledně nadmořské výšky. Konečně si uvědomte, že ten údaj sám o sobě nemá žádnou výpovědní hodnotu. Připomínám, že vinorodný svah Pálavy s hradem Děvičky (Dívčí hrady) je ve výšce 428m, zatímco vyloženě... celý příspěvek > |
|
Berlepschova reneta, 29.1.2015 Z prvního příspěvku jsem - snad jsko všichni, co umí česky - pochopil, že Berlepschovar. vznikla křížením Ananasové r. a Ribstonského. No a z Ribstonského pochází Coxova reneta (neplést "z něhož" a "z nichž").
Berlepschovu... celý příspěvek > |
|
Drtič větví Vares Shark, 28.1.2015 ...asi nevyhodila, ale řeči by vedla...
Nad kladívkovým drtičem jsem nikdy neuvažoval, nejsem si jist, zda bych ho využil
Rychloběžné pracují jako hoblíky - ani omylem.
Když jsem rychloběžný drtiž rozdělal, připadal mi jeho princip skutečně... celý příspěvek > |
|
Neudržovaný starý černý rybíz, 28.1.2015 Někde jsou stísněné možnosti takové, že se vysadí keř rybízu tam, kde na nic prostornějšíhok místa není... ale keřík rybízu tam vleze, a i v meziřadí stromků si se světlem poradí
To je pravda. K tomu bych jen připomenul, že červený a bílý... celý příspěvek > |
|
Neudržovaný starý černý rybíz, 28.1.2015 Černý rybíz je docela zvláštní plodina. Dlouhé roky jsem měl podobnou zkušenost jako PP. Keře měly kolem půl metru výšky, přirůstaly neochotně, prořezávat někdy ani nebylo co, o střapcích či hroznech se nedalo mluvit, kuličky po jedné či dvou... celý příspěvek > |
|
|
|
Špendlíky či ryngle?, 28.1.2015 Na Tipalu mi upomíná tvar plodů, dlouhé řapíky a relativně řidší olistění (zejména oproti pravým špendlíkům). To samozřejmě nevylučuje, že podobný fenotyp mohou mít i jiné odrůdy. |
|
Drtič větví Vares Shark, 28.1.2015 Taky se můžete dostat do situace jako já, že máte "ve stáji" 4 různé typy řezných ústrojí a pro každý máte ten jistý díl práce.
To by mě žena ze stáje vyhodila i s řezným ústrojím. Stačí, že tam stojí 3 sekačky na trávu. Je pravda, že... celý příspěvek > |
|
Drtič větví Vares Shark, 28.1.2015 Doktor Vysloužil má tuším rychloběžný "turbocut".
Nikoli, mám pomaloběžný. Rychloběžný drtič jsem již dávno věnoval svému nepříteli. Turbin cut se liší ve tvaru frézovacáího nože, který není válcovitý, nýbrž dutý kuželovitý. Princip střihu proti... celý příspěvek > |
|
Štěpkování jehličnanů, 28.1.2015 Pokud chcete podrtit jen vánoční stromek, je to v pohodě. Ale před týdnem jsem štěpkoval větve velkého smrku, co se vyvrátil a spadl mi na zahradu. A věřte, jde to blbě. Dá se drtit po malých kouscích - což je nekonečné. Když jsem do štěpkovače... celý příspěvek > |
|
Neudržovaný starý černý rybíz, 28.1.2015 Zadavatel píše:
Na chalupě máme celkem dost velice starých, ale i mladších, keřů černého rybízu.
Tedy neměl bych strach z opylovacích poměrů, pokud některé (nebo všechny) staré keře radikálně zmladíte. Zbudou tam ty mladé a zřejmě nejsou všechny... celý příspěvek > |
|