Příspěvky uživatele - 92.38

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Ako rezať Rubinolu?, 2.9.2015
Říkejte si co chcete, ale já bych nejdřív provedl výchovný řez a zapěstoval korunku. V předjaří ovšem. Pokud necháte tento stromek bez řezu, ty dlouhé letošní výhony vyholí, vyrazí výhony jen z horních 2 pupenů a korunka nebude mít žádný tvar. Potom... celý příspěvek >
Odolná švestka Chrudimská - bývalá Vaňkova, 31.8.2015
Zajímavé je, že při letošním silném tlaku šarky jsou projevy právě u Chrudimské menší než v jiných letech, místy skoro žádné.
Poraďte rez mladých hrušiek, 31.8.2015
Správně. V prvních letech po výsadbě je třeba nejdřív zapěstovat korunku (pěstovat dřevo, chcete-li).
Topfive, 31.8.2015
Tomu rozumím. Na Hanitě mi právě chutná to, že krom sladkosti má i harmonický poměr kyselin. Bohužel ani ona se nevyhnula šarce na plodech, ale zatím to není v rozsahu, který by bránil pěstování. Mám pocit, že na některých "tolerantních" odrůdách se... celý příspěvek >
Topfive, 31.8.2015
Chápu pane Fialo, že Topfive je Vaše srdeční záležitost.  Řekněte upřímně - vyrovná se Topfive chutí Hanitě? Ptám se proto, mám-li čekat na další úrody.     Zatím mohu za sebe říci, že název vlákna, který kdysi zvolil Petr z P.... celý příspěvek >
Pajehličník zežloutl, 31.8.2015
Omlouvám se za překlep - ne uhanutý, ale uhynutý.
Pajehličník zežloutl, 31.8.2015
Pajehličníky má doma 3, největší má 2,5 m a věřte mi, že podle fotky to má focený pajehličník jednoznačně za sebou. Barvu sice mění, to ano, ale ne takhle a nesvěšují se listy- tento je na první pohled buď již uhanutý či těsně pře tím. Je mi líto.
Joganta nr.7184, 25.8.2015
Po Jofele a Jogantě se snad můžeme těšit na další odrůdy: Jopalu, Jotinku, Jonitu, Jolenu, Jozentu, Joromu, Jozuru... možná i Jojojo. Ale nejraděj bych bral Jomácí švestku.
Bohemia nepřekonaná, 19.8.2015
Zákrsek perfektní, jablíčka výstavní. Jen tu základní péči Vám při dokonalé probírce a naprosté absenci plevelů málokdo uvěří...
Myrobalán versus špendlík a mirabelka, 5.8.2015
Obávám se, žei ta odborná terminologie je trochu zastaralá. Přišlo mnoho nových druhů a kříženců, že je těžké přesně je zařadit do jedné kategorie. Už v minulosti jsem v tom měl nejasno. Nechápal jsem třeba, proč Malvazinka - poměrně tvrdý kulatý... celý příspěvek >
Cukernatost ovoce, 5.8.2015
Světlo, teplo - rozhodně ano. To jsou ovšem faktory pěstitelem těžko ovlivnitelné.   Se zálivkou to není jednoznačné. Voda je samozřejmě nutná pro fotosyntézu, pak taky kladně ovlivňuje velikost, chuť a šťavnatost plodů. Co se týče obsahu... celý příspěvek >
Myrobalán versus špendlík a mirabelka, 5.8.2015
...když budu používat správné názvy v mé rodné dědině, tak nikdo nebude vědět o čem se mluví, To máte pravdu. Náš zdejší problém ovšem je, že všichni čtenáři fóra nepocházejí z Vaší rodné dědiny. Téhož si všiml už Carl Linné v 18. století a... celý příspěvek >
Jak si stojí rané švestky?, 4.8.2015
Žádné chválení Katinky není nadbytečné. Zkuste s nimi uvařit knedlíky a upéct koláč. Zjistíte,  že vhodnější odrůda není. A i když mu chybí nějaké to procento cukru pro vyšší výtěžnost destilátu, švestkové aroma rozhodně neschází.
Cukernatost ovoce, 4.8.2015
Úplně obecně to platit nemusí. Třeba pozdní hrušky sladší nejsou. Ani pozdní třešně - chrupky.
Prenosna udirna?, 4.8.2015
Podle opbrázku bych tipnul, že se neudí dřevěným uhlím, nýbrž pilinami. Ty se roztopeným dřevěným uhlím praží. 
Další diskuze:  7677787980>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika