|
Příspěvky uživatele - 92.38
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Ako rezať Rubinolu?, 2.9.2015 Říkejte si co chcete, ale já bych nejdřív provedl výchovný řez a zapěstoval korunku. V předjaří ovšem. Pokud necháte tento stromek bez řezu, ty dlouhé letošní výhony vyholí, vyrazí výhony jen z horních 2 pupenů a korunka nebude mít žádný tvar. Potom... celý příspěvek > | | Odolná švestka Chrudimská - bývalá Vaňkova, 31.8.2015 Zajímavé je, že při letošním silném tlaku šarky jsou projevy právě u Chrudimské menší než v jiných letech, místy skoro žádné. | |
| | Poraďte rez mladých hrušiek, 31.8.2015 Správně. V prvních letech po výsadbě je třeba nejdřív zapěstovat korunku (pěstovat dřevo, chcete-li). | | Topfive, 31.8.2015 Tomu rozumím. Na Hanitě mi právě chutná to, že krom sladkosti má i harmonický poměr kyselin. Bohužel ani ona se nevyhnula šarce na plodech, ale zatím to není v rozsahu, který by bránil pěstování. Mám pocit, že na některých "tolerantních" odrůdách se... celý příspěvek > | | Topfive, 31.8.2015 Chápu pane Fialo, že Topfive je Vaše srdeční záležitost. Řekněte upřímně - vyrovná se Topfive chutí Hanitě? Ptám se proto, mám-li čekat na další úrody.
Zatím mohu za sebe říci, že název vlákna, který kdysi zvolil Petr z P.... celý příspěvek > | | Pajehličník zežloutl, 31.8.2015 Omlouvám se za překlep - ne uhanutý, ale uhynutý. | | Pajehličník zežloutl, 31.8.2015 Pajehličníky má doma 3, největší má 2,5 m a věřte mi, že podle fotky to má focený pajehličník jednoznačně za sebou. Barvu sice mění, to ano, ale ne takhle a nesvěšují se listy- tento je na první pohled buď již uhanutý či těsně pře tím. Je mi líto. | | Joganta nr.7184, 25.8.2015 Po Jofele a Jogantě se snad můžeme těšit na další odrůdy: Jopalu, Jotinku, Jonitu, Jolenu, Jozentu, Joromu, Jozuru... možná i Jojojo. Ale nejraděj bych bral Jomácí švestku.
| | Bohemia nepřekonaná, 19.8.2015 Zákrsek perfektní, jablíčka výstavní. Jen tu základní péči Vám při dokonalé probírce a naprosté absenci plevelů málokdo uvěří... | | Myrobalán versus špendlík a mirabelka, 5.8.2015 Obávám se, žei ta odborná terminologie je trochu zastaralá. Přišlo mnoho nových druhů a kříženců, že je těžké přesně je zařadit do jedné kategorie. Už v minulosti jsem v tom měl nejasno. Nechápal jsem třeba, proč Malvazinka - poměrně tvrdý kulatý... celý příspěvek > | |
| | Cukernatost ovoce, 5.8.2015 Světlo, teplo - rozhodně ano. To jsou ovšem faktory pěstitelem těžko ovlivnitelné.
Se zálivkou to není jednoznačné. Voda je samozřejmě nutná pro fotosyntézu, pak taky kladně ovlivňuje velikost, chuť a šťavnatost plodů. Co se týče obsahu... celý příspěvek > | | Myrobalán versus špendlík a mirabelka, 5.8.2015 ...když budu používat správné názvy v mé rodné dědině, tak nikdo nebude vědět o čem se mluví,
To máte pravdu. Náš zdejší problém ovšem je, že všichni čtenáři fóra nepocházejí z Vaší rodné dědiny. Téhož si všiml už Carl Linné v 18. století a... celý příspěvek > | | Jak si stojí rané švestky?, 4.8.2015 Žádné chválení Katinky není nadbytečné. Zkuste s nimi uvařit knedlíky a upéct koláč. Zjistíte, že vhodnější odrůda není. A i když mu chybí nějaké to procento cukru pro vyšší výtěžnost destilátu, švestkové aroma rozhodně neschází. | | Cukernatost ovoce, 4.8.2015 Úplně obecně to platit nemusí. Třeba pozdní hrušky sladší nejsou. Ani pozdní třešně - chrupky. | | Prenosna udirna?, 4.8.2015 Podle opbrázku bych tipnul, že se neudí dřevěným uhlím, nýbrž pilinami. Ty se roztopeným dřevěným uhlím praží. | |
|
|
|
|